Yuggoth

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Yuggoth on alun perin H. P. Lovecraftin kehittämä fiktiivinen paikka ja on osa Cthulhu-mytologiaa, vaikka omaakin todellisuuspohjan.

Yuggoth on Mi-gon käyttämä nimi kääpiöplaneetta Plutolle, joka aikaisemmin luettiin aurinkokuntamme yhdeksän planeetan joukkoon.

Planeetta toimii Mi-Gon asuinpaikkana tässä osassa maailmankaikkeutta, ja he ovat rakentaneet sinne jättimäisiä mustia kaupunkeja ikkunattomista torneista ja sienipuutarhoista. Siellä mustat, pikiset joet virtaavat ikivanhojen siltojen ali, joiden rakennuttajaa eivät edes miljoonia vuosia vanhat Mi-Go muista.

Yuggoth kuvailtiin ensimmäisen kerran Lovecraftin novellissa "Kuiskaus pimeässä" ("The Whisperer in Darkness"), jonka Lovecraft kirjoitti helmikuun ja syyskuun 1930 välillä, samoihin aikoihin kun Pluto löydettiin. Tarinassa Yuggoth ja Pluto mainitaan samaksi planeetaksi. Koska Pluto on kääpiöplaneetta joka kiertää Aurinkoa kaltevalla radalla, jotkin myöhemmät Cthulhu-kirjailijat ovat kuvanneet Yuggothin Plutoakin kauemmaksi, aurinkokunnan ratatasolla olevaksi jättiläisplaneetaksi, Planeetta X -teorioiden hengessä.