Ylikiimingin Nuijamiehet

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Ylikiimingin Nuijamiehet
Perustettu 1922, ja uudelleen 1945
Paikkakunta Oulu
Värit sini-valko-keltainen
Lajit suunnistus
hiihto
yleisurheilu
pöytätennis
Puheenjohtaja Veikko Jokikokko

Ylikiimingin Nuijamiehet r.y.[1] (YNM) on ylikiiminkiläinen urheilun yleisseura. Seura on perustettu ensimmäisen kerran 1922, ja uudelleen sotien jälkeen vuonna 1945. Alusta alkaen lajeina ovat olleet perinteikkäät lajit kuten hiihto, yleisurheilu, pesäpallo ja lentopallo, sittemmin myös suunnistus, jääkiekko sekä pöytätennis. Lajikirjo on kaventunut käsittämään suunnistuksen, hiihdon, yleisurheilun ja pöytätenniksen. Urheilutoiminnan lisäksi Nuijamiehet hoitavat talkootyönä ylikiiminkiläisen tanssipaikan, Nuijamiesten lavan toimintaa. Seura järjestää tilaisuuksia myös kirkonkylällä sijaitsevassa Vesaisenlinnassa.[2]

Kilpailuhistoria

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

1970-luvulla seura voitti nuorten juoksijoiden sarjassa joukkueena suomenmestaruuden. Seura on päässyt SM-mitaleille kaikkiaan yli viisikymmentä kertaa, ja on saavuttanut useita suomenmestaruuksia myös pääsarjoissa. Kotimaisissa suunnistuskilpailuissa Nuijamiesten suunnistajat ovat sijoittuneet kärkisijoille.

Maajoukkue-edustus

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kolme Nuijamiesten urheilijaa on ollut Suomen maajoukkue-edustajina[2]:

  1. Ylikiimingin Nuijamiehet r.y. Yhdistysrekisterin tietopalvelu. Helsinki: Patentti- ja rekisterihallitus. Viitattu 1.2.2024.
  2. a b Seura Ylikiimingin Nuijamiehet r.y.. Viitattu 8.7.2015.

Aiheesta muualla

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
Tämä urheiluseuraan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.