Heinäpään urheilukeskus

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Heinäpään palloiluhalli eli Arina-Areena.
Liikuntakeskus Hukka.

Heinäpään urheilukeskus on Oulussa Heinäpään osa-alueella pääosin kaupungin liikuntaviraston ylläpitämä liikuntapaikkojen keskittymä.

Urheilukeskuksen liikuntapaikat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Heinäpään palloilukentät[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Heinäpään palloilukentät muodostavat Pohjois-Suomen laajimman jalkapalloiluun tarkoitetun alueen. Alueella on viisi nurmipintaista ja yksi tekonurmipintainen jalkapallokenttä. Tekonurmea voidaan käyttää ympäri vuoden, sillä Oulun Energian kaukolämpöputket kulkevat kentän alla ja pitävät kentän sulana. Tekonurmen ja kenttänumero neljän vieressä on katsomot, joiden ansiosta kentällä voi järjestää pieniä yleisötapahtumia.

Heinäpäässä on vuodesta 2003 järjestetty jalkapallopuulaakin SM-turnaus, joka vuonna 2007 jäi pelaamatta, sillä Oulun kaupungin liikuntavirasto ei antanut kenttiä järjestäjän käyttöön.[1]. Toinen suuri vuosittainen tapahtuma on Oulun Luistinseuran junioripalloilijoille järjestämä Oulu Cup. Vuonna 2007 palloilukentillä pelattiin Rockfutiksen SM-turnaus, johon osallistui noin 800 pelaajaa. Kentillä järjestettiin myös poikien Pohjola Cup vuonna 2007. Vuonna 2013 kentillä järjestetään nimekäs Kai Pahlman -turnaus

Heinäpään palloiluhalli[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jalkapallohalliksi rakennettu Heinäpään palloiluhalli otettiin käyttöön lokakuussa 2007. Hallissa on täysimittainen, keinonurmipintainen jalkapallokenttä, 100 metrin juoksurata sekä 630 hengen katsomo.

Liikuntakeskus Hukka[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Liikuntakeskus Hukka on yksityisessä omistuksessa oleva liikuntakeskus. Se perustettiin vuonna 1973 squashhalliksi. Sen jälkeen rakennukseen on rakennettu suorituspaikat muun muassa tennikselle, sulkapallolle sekä kattavat ryhmäliikunta- ja kuntosalitilat.

Oulun keilahalli tammikuussa 2009.

Oulun keilahalli[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Oulun keilahalli on Oulun Luistinseuran omistama vuonna 1957 avattu keilahalli. Hallissa ja sen lähellä on suorituspaikat keilailun lisäksi biljardille ja ratagolfille.

Heinäpään laskettelukeskus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Heinäpään laskettelukeskus oli pienikokoinen laskettelukeskus. Se toimi palloilukenttien viereen kasatulla jätemaalla. Toiminta alkoi, kun silloin Euroopan lyhin hiihtohissi siirrettiin Sankivaarasta Heinäpäähän. Keskuksen juurella oli pieni suksivuokraamo ja kahvila. Toiminta hiipui vuosituhannen vaihteessa vähäisen kävijämäärän vuoksi. Oulun alueella on kaksi laskettelukeskusta; Kempeleen Köykkyri ja talvikaudelle 2013-14 avattu Ruskotunturi, jossa on kahvio ja suksivuokraamo.

Muut urheilukeskuksen liikuntapaikat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. SM-puulaaki peruttu 2007. Oulun Erotuomarikerho ry. Arkistoitu 7.8.2007. Viitattu 25. elokuuta 2007.