Volk (albumi)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Volk
Laibach
Studioalbumin Volk kansikuva
Studioalbumin tiedot
 Nauhoitettu  Daily Girl, NSK Studio ja Studio Metro (Ljubljanassa), The Instrument ja Metropolis studiot (Lontoossa), Master & Servant (Hampurissa)
 Julkaistu 26. lokakuuta 2006
 Tuottaja(t) Silence
 Tyylilaji trip hop
 Kesto 58.31
 Levy-yhtiö Mute
Laibachin muut julkaisut
WAT
2003
Volk
2006
LAIBACHKUNSTDERFUGE
2008

Volk on lokakuussa 2006 julkaistu slovenialaisen Laibach-yhtyeen studioalbumi. Volkilla, kuten useilla muillakin Laibachin levyillä, on selkeä teema: kaikki kappaleet ovat kansallislaulujen inspiroimia, mikä näkyy niin laulujen nimissä, sanoituksissa kuin sävelmissäkin.

Osa musiikista pohjautuu tosin myös Laibachin aiempaan tuotantoon. Levyn viimeinen kappale, NSK, on torvisoittokunnan esittämä versio Laibachin Opus Dei -albumillaan 1987 julkaisemasta kappaleesta The Great Seal, joka on NSK-valtion kansallislaulu. Lisäksi kappaleen America sanoitukset muistuttavat pitkälti Laibachin WAT-levyllä 2003 julkaiseman Satanic Versus -laulun lyriikoita. Samankaltaisten sanoituksien lisäksi America ja Satanic Versus ovat täsmälleen samanpituisia äänitteitä.

Levy on tehty yhteistyössä toisen slovenialaisen yhtyeen, Silencen kanssa. Silence sävelsi ja tuotti Volkin kaikki kappaleet paitsi NSK:n.

Volkista julkaistiin 9. lokakuuta 2006 single Anglia. Julkaisu sisältää myös kappaleen España sekä kolme miksattua versiota edellisistä.

Volkin lauluista neljään on tehty myös musiikkivideot. Nämä laulut ovat Anglia, Rossiya, Slovania ja Türkiye.

Kappaleet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 1. Germania
 2. America
 3. Anglia
 4. Rossiya
 5. Francia
 6. Italia
 7. España
 8. Yisra'el
 9. Türkiye
 10. Zhonghuá
 11. Nippon
 12. Slovania
 13. Vaticanae
 14. NSK

Arvostelut[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]