Noise.fi

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Noise.fi
Perustettu 25. syyskuuta 2001
Päätoimittaja Tero Kallio
Kotimaa Suomi
Kieli suomi
Aiheesta muualla
www.noise.fi

Noise.fi on internetissä toimiva musiikkilehti, joka on pääosin keskittynyt suurelle yleisölle tuntemattomampien ja pienien yhtyeiden tekemisiin. Genrerajoja ei juurikaan ole asetettu, kaikki poprockista rytmimusiikin kautta black metaliin on edustettuna sivustolla. Ainoa rajaus on se, ettei kultalevyartisteista tehdä haastatteluja. Uusien artistien esittely on sivuston tärkein tavoite. Uutiset ja levyarvostelut ovat suosituimmat ja tärkeimmät sivuston osiot, mutta myös muun muassa haastattelut ja keikka-arviot ovat merkittävässä roolissa. Sivusto ylläpitää myös nettiradiota nimeltä Radio Noise.

Ensimmäinen versio Noise.fi:stä avattiin syyskuussa 2001. Tuolloin nimenä oli LetsMakeSomeNoise.com ja tavoitteena oli päästä joskus kymmeneen tuhanteen kuukausittaiseen kävijään. Ensimmäinen versio oli hyvinkin alkeellinen, mutta ilmeisesti kuitenkin sisältö jo silloin kiinnosti ihmisiä, sillä tuo raja ylitettiin vajaan vuoden kuluttua aloittamisesta. Alkuun tämän verkkolehden sisällöstä vastasi Tero Kallio kokonaisuudessaan, mutta pikkuhiljaa alkoi myös muita kiinnostuneita ilmaantua mukaan toimintaan.

Versio 2 valmistui vuoden 2002 lopulla, kun sivustolla oli jo yli 15 000 kuukausittaista kävijää. Tuolloin siirryttiin tietokantapohjaiseen järjestelmään, mikä helpotti sivuston ylläpitoa ja kehittämistä. Seuraavien kahden vuoden aikana sivusto vakiinnutti nimeään kotimaisen musiikkimedian kentässä tasaisella vauhdilla. Syyskuussa 2004, kun versio 3 julkaistiin, oli kävijämäärä jo noin 70 000 kuukaudessa. Uusi Noise.fi-domain otettiin tuolloin käyttöön.

Noise.fi päivitettiin neljänteen versioonsa 21. syyskuuta 2009.

Kävijämäärät

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Noise.fi kerää viikoittain reilut 30 000 kävijää (tilanne huhtikuu/2009, lähde: sivuston Google Analytics -tilastot).

Aiheesta muualla

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]