Valitut Palat

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Valitut Palat
200px-Readers Digest Logo.png
Lehtityyppi aikakauslehti
Julkaisija Oy Valitut Palat – Reader's Digest Ab
Levikki 223 000 (LT 2007)
Perustettu 1922, Suomessa 1945
Päätoimittaja Ilkka Virtanen
Sitoutuneisuus sitoutumaton
Kotipaikkakunta Yhdysvaltain lippu Pleasantville, New York
Suomen lippu Helsinki
Kotimaa Suomi
Sivukoko A5
Ilmestymistiheys kuukausittain
Kotisivu http://www.rd.fi

Valitut Palat on suomalainen versio yhdysvaltalaisesta Reader’s Digest -aikakauslehdestä, joka ilmestyy 49 eri painoksena 20 kielellä useassa eri maassa. Suomessa Valitut Palat ilmestyy kuukausittain, sen levikki on yli 221 000 ja sillä arvioidaan olevan yli 700 000 kuukausittaista lukijaa. Lehden julkaisija, Oy Valitut Palat – Reader’s Digest Ab on yhdysvaltalaisen The Reader’s Digest Association, Inc:n tytäryhtiö.

Lehdessä julkaistaan paitsi sen omia artikkeleita, myös lyhennelmiä muissa lehdissä julkaistuista jutuista sekä lyhennelmiä ja katkelmia kirjoista. Lehdessä on lukuisia vakiopalstoja vitsejä, anekdootteja ja lyhyitä lainauksia varten.

Seuraavassa luettelossa luetellaan kaikki maat, jossa Valitut Palat julkaistaan. Lista on järjestyksessä sen mukaan, koska lehti on alkanut ilmestyä maassa.

Valittujen Palojen Kirjavaliot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Valitut Palat on 1950-luvulta alkaen julkaissut lyhennelmiä menestysteoksista nimellä Valittujen Palojen Kirjavaliot. Kirjavalioissa on yksiin kansiin sidottuna lyhennelmät kolmesta tai neljästä kirjasta. Yhdysvalloissa sarja on nimeltään vuoden 1997 loppuun Reader’s Digest Condensed Books, minkä jälkeen se vaihtoi nimeä.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]