Keskustelu käyttäjästä:Zxc

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun


Ethän häiritse minua vähäpätöisillä asioilla, seuraan kyllä muokkaamieni artikkeleiden yhteenvetoja ja keskustelusivuja. Muista allekirjoittaa jokainen kommenttisi kirjoittamalla ~~~~ kommentin perään.

Jos kirjoitin kommentin toiselle keskustelusivulle, vastaa siihen siellä. Vastaan tällä sivulla esitettyihin kommentteihin täällä.

Aloita uusi keskustelun aihe tällä sivulla
Zxc selailemassa Wikipedian valtavia arkistoja

Hei! Olet lisännyt suomenkieliseen Wikipediaan vapaasti käytettäviä tiedostoja, mikä on hyvä asia. Vapaat tiedostot tulisi kuitenkin lisätä Wikimedia Commonsiin. Commonsin kuvat ovat kaikkien projektien (esimerkiksi myös Wikikirjaston ja Wikisanakirjan) käytössä kaikilla kielillä. Commonsissa kuvat voi järjestää luokkiin ja gallerioihin, jolloin muiden on helppo löytää ne.

Commons on monikielinen Wikipedian sisarhanke, jonka käyttöliittymän voi valita myös suomenkielisenä. Suomenkielisellä etusivulla on linkki sivulle, joka kertoo ohjeet kielen muuttamiseksi. Lisäksi kasvava osa ohjeista ja muusta dokumentaatiosta on myös suomeksi. Tutustu myös aloittajan ohjeisiin. -Samulili 12. lokakuuta 2006 kello 08.07 (UTC)

Kyllähän sen tiesin, mutta tuskinpa lisäämilläni kuvakkeilla siellä on käyttöä, koska niiden taustat oli väritetty pelkästään tätä projektia varten. Entäpä jos Commons-palvelin lakkaa vastaamasta, näkyvät kuvakkeet silti täältä? --Zxc 14. lokakuuta 2006 kello 01.52 (UTC)
Joku voi hyvinkin haluta käyttää kuvia jossain muualla. Eihän sitä tiedä, jos ei lisää kuvia Commonsiin muiden löydettäväksi. Ja kyllä Commonsiin versioita mahtuu. -Samulili 15. lokakuuta 2006 kello 16.09 (UTC)

Ehkä kerrot minulle enemmän Commonsista löytyvistä kuvista ettei tulisi mokattua ja blokattua netistä mitä sattuu matskua? Tavoitteenahan on siis tietosanakirja josta löytyy kaikki. Mutta vaikka löytyisi, kaikkea ei saa lisätä. Pitänee koota oma Wikipedia pyörien oman sairaan aiheensa ympärillä. Rauhanomaisin terveisin, Wikipedian sääntöihin totutellen: Aux

CommonsTicker

[muokkaa wikitekstiä]

Hei! Olet poistanut artikkeleista Commonsista poistettuja kuvia. Hyvä! Voisitko myös poistaa merkinnän logista. Pieni vaiva, mutta säästää muilta turhan tarkistamisen. --MiPe (wikinät) 15. lokakuuta 2006 kello 07.28 (UTC)

Pistän mieleen, en tiennyt käytännöstä että sitä logia saa sörkkiä. --Zxc 15. lokakuuta 2006 kello 15.46 (UTC)

Mikä on vikana ihan oikeesti?

Väärä varoitit

[muokkaa wikitekstiä]

Miksi väitit IP-osoite 193.167.251.191:lle hänen tehneen epämerkittävästä aiheesta artikkelin, vaikka näin ei ollut? Artikkeli oli toki roskaa, mutta kyllä näyttelijä Luke Perry ylittää selkeästi merkitävyyskynnyksen. --SM 18. lokakuuta 2006 kello 00.04 (UTC)

Vali vali, ei sattunut sopivampaa nappia löytymään, tuskinpa ottaa opikseen vaikka muuta sanoisi. --Zxc 18. lokakuuta 2006 kello 00.07 (UTC)

Laita se Seiskan artikkeli lähteeksi, jos siellä on juttu ollut. Ihmisten nimet eivät ole "yleistietoa", ko. henkilöiden perhesuhteista en mitään tiedä, mutta yli kolmikymppisillä sisaruksilla voi aivan hyvin olla eri sukunimet paristakin eri syystä. --Harriv 19. lokakuuta 2006 kello 21.15 (UTC)

Olin satavarma että palautuksestani tulee kommenttia! Ei ole nyt juuri käsillä lähdettä, mutta totta joka sana. Mia on naimaton, mutta ei se tietenkään estä muuttamasta sukunimeä. --Zxc 19. lokakuuta 2006 kello 21.18 (UTC)
Tietenkin tulee, jos lähteetöntä tietoa palauttaa artikkeliin välittömästi sen poiston jälkeen :) Totta tai ei, lähde puuttuu. --Harriv 19. lokakuuta 2006 kello 21.24 (UTC)

Väsymyskö teettää..

[muokkaa wikitekstiä]

Terve. Laitoit hyvän kommentin Käyttäjä:Jyrki1234:lle. Siirsin sen käyttäjäsivulta keskustelusivulle ;) terv. --Höyhens 20. lokakuuta 2006 kello 22.56 (UTC)

Demokratiasta

[muokkaa wikitekstiä]

"typo korjattu. yksi henkilö voisi lopettaa artikkelin terrorisoiminen, mieti demokratiaa". Kukaan ei ole terrorisoinut mitään artikkelia ja artikkelien sisältöä ei ole Wikipediassa tapana päättää demokraattisesti, koska tieto ei ole demokraattista. Katso Wikipedia:Mitä Wikipedia ei ole. Mikäli artikkelien sisällöstä ryhdyttäsiin päättämään demokraattisesti, en-wikissä ei pian olisi artikkelia evoluutio lainkaan, mikä ei varmastikaan ole kenenkään mielestä hyvä vaihtoehto. --Joonasl (kerro) 27. lokakuuta 2006 kello 12.27 (UTC)

Jussi Pernaa

[muokkaa wikitekstiä]

Jos et sattunut huomaamaan, niin äänestys, jossa yritit äänestää, on loppunut jo helmikuussa, ja äänestys on arkistoitu. Jos haluat keskustella artikkelin poistosta, tee se sen keskustelusivulla. --Myrtti <3 30. lokakuuta 2006 kello 18.57 (UTC)

En huomannut, mutta kiitos tästäkin tiedosta. --Zxc 30. lokakuuta 2006 kello 18.59 (UTC)

Älä lähde liikkelle palauttelusodan periaatteilla

[muokkaa wikitekstiä]

Keskustellaan artikkelien muodoista keskustelusivuilla: Keskustelu: Pummilla matkustaminen --Aulis Eskola 31. lokakuuta 2006 kello 01.45 (UTC)

Keskustelin jo aiemmin artikkelin pummi keskustelusivulla, tapauksen pitäisi olla selvä, äänestyksen perusteella EI haluttu wikisanakirjoihin linkkejä, vaan laajempi artikkeli, koska ilmiöstä kyllä riittää kerrottavaa. --Zxc 31. lokakuuta 2006 kello 13.58 (UTC)
Äänestysten tuloksista ei pitäisi kauheasti päätellä, miten artikkeli tulisi kirjoittaa ja mikä osuus jätetään tänne ja mikä sanakirjaan. Siinä äänestetään vain siitä, onko koko aihe sopimaton tai "toivoton tapaus" artikkelin luomiseksi.
Pummijutut meni nyt näköjään sitten taas roskiin toista kautta: Puolet jutuista eli Sosiaaliturvan väärinkäyttö oli heti päätynyt välittömään poistoon ilman mitään varoituksiaSamulilin käden kautta - lähteettömyyden takia?! 8) Onko yritys saada tämä aihe säilymään edes muokkaamalla sitä asiapitoisemmaksi näin toivotonta? --Aulis Eskola 31. lokakuuta 2006 kello 22.09 (UTC)
Asiasta olisi parempi keskustella aiheiden omilla keskustelusivuilla. Nykyinen tilanne on riittävä, toivottavasti joku kirjoittaa tulevaisuudessa asiaa. Poistoäänestys ei edelleenkään oikeuta tekemään linkkejä sanakirjaan. Tuubaa varten on kasa mallineita. --Zxc 31. lokakuuta 2006 kello 22.20 (UTC)

Kirjoitit artikkeliin Aachenosaurus kommentin: (en-wiki ei kelpaa lähteeksi, siellä ei ole ainuttakaan lähdettä, etsi edes jotain sivustoja netistä)

Onko englanninkielisessä Wikipediassa sitten eri säännöt, vai miksi Aachenosauruksen englannikielisessä artikkelissa ei tarvitse mainita lähteitä, jos suomenkielisessä täytyy? Sitäpaitsi olin kysynyt englanninkielisellä puolella kirjaimellisista käännöksistä ja minulle kerrottiin että ne ovat mahdollisia mikäli merkitään että teksti on peräisin englanninkielisestä artikkelista. Noudatin tätä sääntöä jokaisen saamani neuvon mukaisesti.Kommentin jätti Sidious (keskustelu – muokkaukset).

Käytäntönä on että muun kieliset Wikipediat eivät kelpaa lähteiksi. Siitä en tiedä miksi siellä ei ole lähteitä, mutta kuuluisi olla. --Zxc 1. marraskuuta 2006 kello 16.27 (UTC)
You will have to note that the article was originally taken from the English Wikipedia, to satisfy the GFDL, I believe. — Dark Shikari talk/contribs 12:33, 29 October 2006 (UTC)
Indeed, simply add to the "References" section (creating one if necessary) the following: ''This article incorporates text from the [[:en:Blablablabla|corresponding article]] on the English-language Wikipedia'', translated into Finnish, of course. GeeJo (t)(c) • 18:26, 29 October 2006 (UTC)
Tässä on ohjeet, jotka olen saanut. Ja olisihan se valehtelua väittää että olisin käyttänyt joitain muita lähteitä, vaikka en olekaan. Ja jos en laittaisi linkkiä englanninkieliseen Wikipediaan, sehän olisi periaatteessa sama kuin väittäisin että artikkeli on omaa käsialaani, jota se ei todellakaan ole. Kommentin jätti Sidious (keskustelu – muokkaukset).
Siis, ei ole mitään sitä vastaan että en-wikistä tuodaan artikkeleita tänne suorina käännöksinä, jolloin toki voi käyttää samoja lähteitä kuin siellä on käytetty. Täällä suomenkielisessä wikissä on ollut tapana, että käännösartikkelista riittää maininta yhteenvetokenttään, ei tarvitse erikseen mainita itse artikkelissa, että se on en-wikistä. Tässä nyt oli sellainen tapaus, että myöskään en-wikissä ei ollut mitään lähteitä, mistä se artikkeli sinne oli kirjoitettu. Olisi kiva siten tietää mistä tiedot ovat peräisin, sillä joku on voinut kirjoittaa täyttä huuhaa englanninkieliseen ja pahimmassa tapauksessa sama huuhaa kopioidaan sanasta sanaan toisaalle lähteettömänä. Hyvään artikkeliin kuuluu aina lähteet, ja muun kieliset Wikipediat eivät kelpaa virallisiksi lähteiksi. --Zxc 2. marraskuuta 2006 kello 14.49 (UTC)
Käsittääkseni lähteet eivät ole pakollisia, mutta ne lisäävät suuresti artikkelin uskottavuutta. Totinen 25. joulukuuta 2006 kello 10.03 (UTC)

Hei, kirjoitin tuossa tuon artikkelinpätkän aiheesta Yokozuna. Pitäisiköhän kirjoittaa noista arvoista erilliset artikkelit, vai pitäisikö ne kaikki yhdistää yhteen artikkeliin?

Moggie

En osaa sanoa, kai niistä omansakin voi olla, ainakin sen verran pitkä oli englanninkielisen Wikipedian artikkeli aiheesta. --Zxc 10. marraskuuta 2006 kello 00.43 (UTC)

olit poistanut muokauseni black metal artikkelissa jossa olin laittanut manowarin viikinkimetalli yhtyeeksi. ei se Black metallia ole mutta onhan manowar ottanut vaikkutteita antiikin ajoista viikinkeistä ja keski ajasta Slipknot(2) 17. marraskuuta 2006 kello 13.31 (UTC)

Mielestäni ei ole viinkinkiyhtye, eikä Manowaria edes mainita viikinkimusiikkia käsittelevässä artikkelissa. En kuitenkaan ole asiantuntija sillä en kuuntele metallimusiikkia kuin pakon edessä. --Zxc 17. marraskuuta 2006 kello 13.59 (UTC)
Manowar ei ole viikinkimetallia. --Neofelis Nebulosa (моє обговорення) 17. marraskuuta 2006 kello 14.16 (UTC)

Mikäli katsot tarkkaan asiatekstin sisältä, ovat Rossijskaja gazeta ja Novaja gazeta todellakin kirjoitetut siten, että osa "lehti" kirjoitetaan pienellä "gazeta", ei suurella alkukirjaimella Lehti. Näin ollen Novaja gazeta on Uusi lehti. Näin ollen toivon, että paluttaisit lehden alkuperäisen kirjoitusmuodon riippumatta siitä, miten lehti kirjoitetaan muissa Wikipedioissa. Mikäli epäilet kirjoitustapaa, ole hyvä ja katso lehden yhteystietoja tai jotain muuta kohtaa, missä lehti kirjoittaa itse itsestään oikeakielisesti, ei otsikoiden tai mainoskielisesti. 81.175.154.254 24. marraskuuta 2006 kello 02.03 (UTC)

Siirsin takaisin. Voit itsekin siirtää sivun mikäli rekisteröit itsellesi käyttäjätunnuksen. --Zxc 24. marraskuuta 2006 kello 02.07 (UTC)

Juri Šhekožihin

[muokkaa wikitekstiä]

Ymmärrätkö venättä tai sitä toista kieltä, jossa on artikkeli? Suom. artikkelissa on sana parlament, jota en uskalla korjata mihinkään muotoon tietämättä mitä sillä tarkoitetaan. Ehkä parlamentaarikko, mutta pitäisi saada varmistus? --Ulrika 24. marraskuuta 2006 kello 06.01 (UTC)

En sanaakaan. --Zxc 24. marraskuuta 2006 kello 06.13 (UTC)

#z%&¤?-malline

[muokkaa wikitekstiä]

Jos se käy sinulta helposti, niin tee. Olen ennenkin kaivannut. Tuo koodi ei tosiaan muistu mieleen, kun sitä tarvitsee. --Ulrika 24. marraskuuta 2006 kello 14.04 (UTC)

Ai, Eurosinkut on muka pelkkä WWW-sivu? Kannattaisko ottaa se pää pois perseestään ja tehdä nämä asiat: 1) Tutkia tarkemmin niitä Eurosinkkujen WWW-sivuja 2) Lukea poistoa vastustavien esittämiä perusteluita, mukaanlukien hylättyjen äänien yhteydessä mainitut perustelut?

Siis ihan aikuisten oikeasti: Mieti asiaa uudestaan! Eurosinkut EI missään tapauksessa ole pelkkä WWW-sivu, vaan vakiintunut, pitkäikäinen ja julkisuuttakin saanut yhteisö, jossa on paljon jäseniä ja jonka järkkäämissä tapahtumissa on käynyt jo paljon ihmisiä. On toki aivan luonnollista, että sellainen yhteisö tarvitsee myös WWW-sivut toimintansa organisoimiseksi ja siitä tiedottamiseen.

”Kävin eduskunnan kotisivuilla ja se oli vain WWW-sivu. Vaadin heti Eduskunta-artikkelin poistamista!”

--Juhtolv 29. marraskuuta 2006 kello 11.01 (UTC)

Kiitos kommentistani, annoin ääneni ensimmäisenä ja siihen mennessä ei muita kommentteja ollut tullut. Yksinkertaisesti en ole jaksanut myöhemmin korjata ääntäni koska poistoa vastustavia on niin paljon että artikkeli kuitenkin säilytetään. Poistoäänestyksen aloituksen hetkellä artikkeli oli siinä kunnossa, että se viittasi rekisteröimättömään yhteisöön, ja vaikutti että koko idea perustuu yhteen merkityksettömään deittisivustoon, joita on lukemattomia netissä, ja kyllä vastustan kaikkia nettisivuja, ne eivät ansaitse artikkelia. En ole kuitenkaan vieläkään varma onko toiminta riittävän merkittävää. --Zxc 29. marraskuuta 2006 kello 11.55 (UTC)

Aktiivinen siivooja

[muokkaa wikitekstiä]

Olen kiinnittänyt huomiota että olet paikalla siivoamassa usein silloin kun ylläpitäjät vielä nukkuvat. Sinussa voisi olla ainesta ylläpitäjäksi. Saako ehdottaa? --Ulrika 30. marraskuuta 2006 kello 07.29 (UTC)

Kiitos kysymästä, mutta ei tarvitse, olen kieltäytynyt ennemminkin. Katsotaan ensi vuonna. --Zxc 30. marraskuuta 2006 kello 09.36 (UTC)

Vkemin poistettavat kuvat

[muokkaa wikitekstiä]

Terve, väitit molempien kuvien olevan orpoja, mutta kyllä ne käytössä ovat. Suosittelen katsomaan uudelleen :) --Harriv 3. joulukuuta 2006 kello 21.10 (UTC)

Niinpä onkin, katsoin väärästä paikasta. Ovat ne silti olleet epäselviä parin kuukauden ajan. --Zxc 4. joulukuuta 2006 kello 08.40 (UTC)
Selailin kuvien vanhempia versioita, jossain välissä ne oli lisensoitu GFDL:nä, joten oletetaan että se unohtui merkata takaisin myöhempään versioon. Toivottavasti nyt ovat kunnossa, tosin ei noita kuvia kovin merkittävissä paikoissa käytetty, ja pitäisi ne siirtää commonsiinkin. --Zxc 4. joulukuuta 2006 kello 17.14 (UTC)

Hylkäämisestä

[muokkaa wikitekstiä]

Ääniä ei hylätä palauttamalla. Käytäntösivulta löytyy ohje äänen hylkäämiseen. —iirolaiho (kitinää) 5. joulukuuta 2006 kello 13.05 (UTC)

Mitä ihmettä tarkoitat, en ole palauttanut mitään? Siirsin hylätyn äänen hylättyihin ääniin (diff). Käyttäjän ääni oli hylätty jo aiemmin ja perustelut yllä, toista kertaa tuskin tarvii perustella. --Zxc 5. joulukuuta 2006 kello 13.07 (UTC)

Missä kohtaa finlexiä on sanottu, että Suomen lipuksi hyväksyttiin siniristilippu vasta 29. toukokuuta 1918? Siniristilippu hyväksyttiin 28. toukokuuta 1918 ja nostettiin salkoonkin jo silloin. 81.175.159.75 7. joulukuuta 2006 kello 19.55 (UTC)

Ei missään, mutta laki vahvistettiin sinä päivänä. Tiedä sitten miten luotettavia sinun lähteesi on. --Zxc 7. joulukuuta 2006 kello 19.58 (UTC)

Kuka pelkää jäämiestä

[muokkaa wikitekstiä]

Moi, jos tiedät jotain aiheesta niin voitko lisätä lähteen tuonne Kuka pelkää mustaa miestä -artikkeliin. Lisäämästäsi lähteestä käy ilmi vain, että on olemassa jäällä pelattava peli tai leikki nimeltä Kuka pelkää jäämiestä. Siitä jutusta ei käy ilmi muuta, kuten että se olisi sama leikki tai että nimi olisi vaihdettu, koska alkuperäinen nimi olisi rasistinen. En itse löytänyt sopivaa lähdettä. Ravel 11. joulukuuta 2006 kello 01.06 (UTC)

En minäkään löydä sopivaa lähdettä, liekö sellaisia kirjallisena edes onkaan, mutta useista Internetin keskustelupalstojen kommenteista voi jotain johtopäätöksiä tehdä. --Zxc 11. joulukuuta 2006 kello 01.08 (UTC)

Väite kaikista oikeuksista oli tosiaan vähän outo. Levy-yhtiöllä on vain levyjä koskevat oikeudet siltä osin kuin ne yleensä kuuluvat levy-yhtiölle. Tekijänoikeudet ovat tietysti tekijöillä. Itse ilmiö Lordin oikeudet lienevät Putaansuun omalla yhtiöllä. terv. --Ulrika 15. joulukuuta 2006 kello 06.20 (UTC)

Simpanssi kiistatta saalistaja

[muokkaa wikitekstiä]

hei. Haluaisin vain kertoa että simpanssi saa 5-10 prosenttia ravinnostaan lihasta ja väite etteikö se pystyisi tappamaan antiloopin vasaa, kun se tappaa lajitovereita ja muita apinoita on väärä. Idean asian mainitsemiseen sain vuoden 2003 national geographic lehdestä jossa simpanssi piteli tappamaansa kirjoantiloopin vasaa. Kiitos kuitenkin kuin kommentoit. Merkitsen lähteet.Käyttäjä:tetra 15. joulukuuta 2006 kello 22.17 (UTC)

Oletko varma ettei ollut haaska. --Zxc 25. joulukuuta 2006 kello 12.58 (UTC)

Sinulle taas Lapu-Lapu City muokkaamisesta, itsellä välillä on sormi todella suussa kun räpellän sivua Jorma 25. joulukuuta 2006 kello 12.57 (UTC)

Ei mitään. --Zxc 25. joulukuuta 2006 kello 12.58 (UTC)

Commonsissa olisi näköjään ollut jo valmiiksi suht sopivan kokoinen tähti [1]. --Cartman 25. joulukuuta 2006 kello 20.10 (UTC)

Hmm... ei tuo olekkaan Commonsista, vaan en-wikistä mutta käyhän se silti tuohon tarkoitukseen. --Cartman 25. joulukuuta 2006 kello 20.15 (UTC)

Kalifornian entisistä NHL-seuroista

[muokkaa wikitekstiä]

Näemmä olit yhdistellyt Oakland Sealsin ja California Sealsin sivut yhteen. Toisaalta loogista, mutta kyllä NHL-historiikeissä ja tilastoissa noita Oaklandissa pelanneita joukkueita käsitellään kolmena erillisenä seurana. --EskoG 5. tammikuuta 2007 kello 15.04 (UTC)

Sama joukkuehan se on, nimi vain muuttui välissä, minusta se on loogista käsitellä samassa artikkelissa. Muissakin Wikeissä aihetta käsiteltiin samassa artikkelissa. --Zxc 5. tammikuuta 2007 kello 17.36 (UTC)

Käskystä :O

[muokkaa wikitekstiä]

Ei muuta kuin antamaan äänesi. Keskustelu Wikipediasta:Muutosten tarkastaminen -- Cimon Avaro, hiljainen seiväshyppääjä 13. tammikuuta 2007 kello 07.17 (UTC)

Kapusiiniapinat ja lähteet

[muokkaa wikitekstiä]

Viitsisitkö merkitä lähteet artikkeliin näkyviin, ettei niitä tarvitsisi etsiä historia-sivulta? Lisäksi viittauksesi Mikko's Phylogeny Archiveen oli hieman epämääräinen, kun ei esittely millä sivulla siellä. Tosin kiitos siitä, että edes mainitsit jossain, mistä olet tietoja löytänyt. – linnea 20. tammikuuta 2007 kello 21.07 (UTC)

Lisäsin joitain. Myöhemmin voin parannella artikkelia kunhan jaksan. --Zxc 20. tammikuuta 2007 kello 21.46 (UTC)

Vaimo matskua

[muokkaa wikitekstiä]

Annetaas välillä kiitosta. Hyvä kun jaksoit kaivaa esille em. artikkelin lähteen. Kaltaisiasi wikipedistejä todella kaivataan parh. terv. --Höyhens 26. tammikuuta 2007 kello 19.29 (UTC)

Kiitokset homesiivouksesta

[muokkaa wikitekstiä]

Suomenkielisessä aineistossako siis ei käytetä tuota suvun nimen ensimmäistä kirjainta lajin nimen yhteydessä? B. Nuhanen 3. helmikuuta 2007 kello 00.39 (UTC)

Aika turha. Täällä ei ole ollut tapana lisätä sitä suvun ensimmäistä kirjainta taksoboksiin lajin nimen eteen. Taksoboksiin saa jotenkin myös koko nimen näkyviin erikseen. Tieteelliset nimet myös kursivoidaan aina. --Zxc 3. helmikuuta 2007 kello 00.53

epäselvä-mallineen lisäys

[muokkaa wikitekstiä]

miksi sinun kuviin lisäämässä epäselvä mallinteessa ei näy päiväys, itse käytän tätä {{Epäselvä|~~~~~}} --Musamies 4. helmikuuta 2007 kello 12.36 (UTC)

Varmaan siksi että lisäämästäni mallineesta puuttui allekirjoitus? Täytyy muistaa ensi kerralla. Oikeastaan siinä mallineessa saisi olla mukana automaattisesti päiväys. --Zxc 4. helmikuuta 2007 kello 12.45 (UTC)

Tosi hyvä, että ehdit hoitaa rotaviruksen, joka jäi minulta pahasti kesken. Sen ilmestyttyä uutuuslistalle luulin ehtiväni hoidella sen kunnolliseksi tyngäksi, mutta jouduinkin koheltamaan kiireessä. Minulla on vielä opeteltavaa noissa taksobokseissa... --B. Nuhanen 13. helmikuuta 2007 kello 21.49 (UTC)

Huomenta! Siirsin artikkelin Suojakänni takaisin tuolle nimelle, koska sanaa suojahumala ei löytynyt lainkaan Googlella ja varsinkin koska aikaisempi nimenmuutos oli rikkonut poistoäänestyslinkin. Wikipediassa ei pitäisi keksiä uusia termejä. --Silvonen 14. helmikuuta 2007 kello 04.32 (UTC)

Känni on slangia ja se pitää muuttaa yleiskieliseksi. Eiköhän koko käsite ole jo muutenkin "uusi". Olisinhan minä tuon siirtosi muutenkin huomannut, kutan tämän keskustelusivun ylälaidassa lukee: Ethän häiritse minua vähäpätöisillä asioilla, seuraan kyllä muokkaamieni artikkeleiden yhteenvetoja ja keskustelusivuja. Kaiken lisäksi ei tuo äänestämistä rikkonut mitenkään, lähes samalla vaivalla olisit voinut muuttaa poistoäänestyksen linkin oikeaksi. --Zxc 14. helmikuuta 2007 kello 06.56 (UTC)
Rikkinäisten linkkien korjaamisen on kyllä monesti katsottu olevan siirtäjän vastuulla; muuten en tästä olisikaan huomauttanut keskustelusivullasi. Jatketaan keskustelua artikkelin yhteydessä. --Silvonen 14. helmikuuta 2007 kello 07.29 (UTC)
No niinhän se kyllä on. Artikkeli ei vaikuttanut niin merkittävältä että olisin jaksanut keskellä yötä hukata aikaani sen enempää siihen. --Zxc 14. helmikuuta 2007 kello 18.21 (UTC)

Koff-lähdepyyntö

[muokkaa wikitekstiä]

Poistit lähdepyynnön; kuvasta toki selviää että tällainen olut on ollut olemassa tai on olemassa, mutta artikkelissa sen mainitaan olevan tulossa. Tälle kaipasin lähdettä. Koff on muistaakseni aiemminkin valmistanut suurin piirtein samannimistä juomaa. -- Piisamson 18. helmikuuta 2007 kello 13.08 (UTC)

En huomannut katsoa mitä varten tuo lähdepyyntö oli, eli ilmeisesti tarkoitit juuri sitä tulossa-kohtaa. Ajattelin että lähdepyyntö oli sen tilavuusprosentille. Ehkä sen voi siirtää pois tuosta tulossa-kappaleen alta, koska näyttäisi olevan kuvan perusteella myynnissä. --Zxc 18. helmikuuta 2007 kello 13.16 (UTC)

Koffia kiitos

[muokkaa wikitekstiä]

Haluaisin kysyä mistä nimimerkkinne on lyhennös? 208.53.138.41 18. helmikuuta 2007 kello 19.03 (UTC)

Kiitos kysymästä, eipä oikeastaan mistään. Ehkäpä se juontuu vain siitä että nimimerkkini kyseiset kirjaimet sattuvat olemaan näppäimistössä vierekkäin. En kuitenkaan käytä tätä nimimerkkiä missään muualla enkä täällä aio kirjoittaa omalla nimelläni. Haluaisitko tietää vielä jotain muuta? --Zxc 18. helmikuuta 2007 kello 19.07 (UTC)
Ei tässä muuta. Hienoa hienoa, kiitos. 208.53.138.211 18. helmikuuta 2007 kello 19.12 (UTC)

Suojatut sivut

[muokkaa wikitekstiä]

Terve, olet kantanut huolta artikkelien suojauspolitiikasta. MediaWiki-hakkerit ovat saaneet uuden ominaisuuden koodattua, nykysin kaikki suojatut sivut löytyvät toimintosivulta Toiminnot:Suojatut sivut. Lisäsin äsken kaikkiin tarpeellisiin sivuihin suojattu-mallineen. Tuon sivun ansiosta enää ei ole ongelma, jos ylläpitäjä unohtaa suojauksen yhteydessä lisätä mallineen. --Jannex 20. helmikuuta 2007 kello 18.48 (UTC)

Terve Zxc! Sain yhteenveto-kommentistasi Välkky-sivulla sen käsityksen, että arvelit minun merkinneen sivun roskaksi siksi, että vastustaisin liikettä. En tunne Brights-liikkeen toimintaa enkä siis myöskään vastusta sitä. Kannatan ajatuksenvapautta. --Lilian 21. helmikuuta 2007 kello 17.05 (UTC)

Geneetikkoartikkeleita kaivataan

[muokkaa wikitekstiä]

Tekemäsi artikkeli Thomas Hunt Morganista oli todella hieno. Olen haaveillut jossain vaiheessa hamassa tulevaisuudessa pystyväni nostamaan banaanikärpänen-artikkelin SS-asemaan, mutta sitä vaivaa (muun muassa) ainakin punaisten linkkien valtava määrä historia-osiossa. Itselläni ei liene vähään aikaan mahiksia ruveta kasaamaan noista tyypeistä artikkeleita, eikä niitä voi mielestäni myöskään poistaa tekstistä. Mahtaisikohan sinua kiinnostaa jossain vaiheessa kirjoitella myös noistakin ukoista? --albval 22. helmikuuta 2007 kello 11.58 (UTC)

Olen joistain kirjoitellut, mahdollisesti kirjoitan lisää jossain vaiheessa, mutta pyrin aloittamaan sieltä merkittävimmistä geneetikoista ja alan pioneereista. Saa nyt nähdä miten on kiinnostusta ja aikaa. --Zxc 22. helmikuuta 2007 kello 12.01 (UTC)
Joo, eipä noilla ole mitään kiirettä: puuttuuhan täältä näemmä kunnollinen artikkeli Francis Crickistä ja James D. Watsonistakin :-) --albval 22. helmikuuta 2007 kello 12.07 (UTC)

Äänten muuttaminen

[muokkaa wikitekstiä]

Moi. Saat tietenkin muuttaa mielipidettäsi äänestyksissä, mutta se suositellaan tehtäväksi yliviivauksella ;) terv. --Höyhens 23. helmikuuta 2007 kello 09.55 (UTC)

Kyllä sen tiedän ja yleensä niin olenkin tehnyt. --Zxc 23. helmikuuta 2007 kello 11.27 (UTC)


No I'm very sorry.Tabasco² 20. maaliskuuta 2007 kello 18.14 (UTC)

Palautuksista

[muokkaa wikitekstiä]

Älä palauta "sotkemisena" muokkauksia, joita on perusteltu keskustelusivulla (ja perusteluiden olemassaolo yhteenvetokentässä mainittu) ilman että itse lisäät keskustelusivulle mitään. Viittaan tähän: [2] --ML 23. maaliskuuta 2007 kello 19.05 (UTC)

Eh, selvää lähteiden tärvelemistä ja hienon luettelon tuhoaminen siellä oli tapahtunut. Niissä kyseisen käyttäjän muokkauksissa ei vaan ollut mitään järkevä. Kyllä varmaan kyseinen "vandaali" osaa yhteenvetoja lukea. Jos ei niin olkoot muokkaamatta. --Zxc 23. maaliskuuta 2007 kello 20.08 (UTC)

Hallo, I do not want to vandalize the WP. But I think it should be possible to delete this ugly photos and take that of the German WP. Could you upload it from Commons and put it in the article? Thank you. 89.48.61.144 10. huhtikuuta 2007 kello 22.20 (UTC)

User Zxc seems not to be present, but the "ugly" is in the watcher's eyes, as we say i Finland. Try to accept this. Good night. Yours --Höyhens 10. huhtikuuta 2007 kello 22.28 (UTC)
You should understand one of the fundamental principles of Wikipedia which states that it doesn't censor any of it's content. Those erection pictures doesn't differ much from others so as Höyhens said "ugly is in the watcher's eyes". --Zxc 10. huhtikuuta 2007 kello 22.46 (UTC)

Täsmennetty informaatio -artikkelin poisto oli aiheellinen. Oikeasti. Perustelukin on keskusteluista löydettävissä. Squirrel 11. huhtikuuta 2007 kello 19.05 (UTC)

Mitä tarkoitat? Poistin yhden välilyönnin artikkelista? Rivit eivät saa alkaa välilyönnilla, muuten teksti menee sekaisin. Muuhun tekstiin en koskenut kuten näet muokkaushistoriasta. Jokin sekaannus kai. --Zxc 11. huhtikuuta 2007 kello 19.07 (UTC)

Hei, kiva että lisäsit nuo kordinaatit! Kiitos :=) Tabasco 14. huhtikuuta 2007 kello 13.05 (UTC)

Yhtiövastike

[muokkaa wikitekstiä]

Huomautit pyytämistäni lähdeviitteistä ja kehnosta viitseliäsyydestäni. Mielestäni pyyntöni oli aiheen, koska viitteiden pois jättäminen heikentää oleellisesti lähteitten löytämistä myöhemmin kun artikkeli on kasvanut ja lähteitä on noiden kahden sijasta esimerkiksi parikymmentä. Olisin tietysti voinut etsiä ja lisätä ne itsekin, laiskuuttani lisäsin vain mallineen. Helpointahan viitteet olisi kyllä lisätä saman tien tekstiä kirjoittaessa. --Riisipuuro--

Näin on, kyllä ne kannattaa heti lisätä sinne. Eipä ollut minun tekemäni teksti, mutta satuinpahan vahingossa huomaamaan että ne lähdepyyntösi lyötyi jo lähteiden alla olevista linkeistä. --Zxc 2. toukokuuta 2007 kello 13.14 (UTC)

taas kerran. Alan varmaan potea dementiaa. :P --Höyhens 12. toukokuuta 2007 kello 04.49 (UTC)

No problem. --Zxc 12. toukokuuta 2007 kello 04.50 (UTC)
Hyvä. Toi on paras kuulemani svetisismi :P --Höyhens 12. toukokuuta 2007 kello 04.54 (UTC)

Moi. Poistit TOCvasen -mallineen. Onko jokin syy miksi sisällysluettelon vieressä täytyy pitää koko ruudun mittaista tyhjää tilaa? --Alphaios 21. toukokuuta 2007 kello 00.54 (UTC)

Kosmeettisista syistä enkö maininnut yhteenvedossa. Minua ainakin häiritsi se teksti sisällysluettelon oikeassa laidassa. Sisällysluettelon saa piilotettua siitä yhdestä napista niin ei tyhjää tilaa tule. Muissakaan artikkeleissa ei käytetä eriskummallisia sisällysluetteloita. Muuta selitystä ei ole tarjota. --Zxc 21. toukokuuta 2007 kello 01.52 (UTC)
Ok. Halusin vain tietää onko muuta kuin kosmeettinen syy. --Alphaios 21. toukokuuta 2007 kello 02.01 (UTC)

Lähteen varmentamisesta

[muokkaa wikitekstiä]

Lähteet on kyettävä varmentamaan. Parhaiten tämä onnistuu siten, ettei asianmukaisesti rakennettuja lähdeviitteitä mennä karsimaan pois, vaan ne jätetään niin kuin ne on kirjoitettu. Tämä siksi, että lähde katoaa hyvin herkästi Internetissä, kun lähdesivuja päivitetään tai ne tulevat maksullisiksi. Tieteelliseen kirjoittamiseen ja hyvään tietokirjoittamiseen kuuluu tarjota lukijalle mahdollisuus lähdekritiikkiin: se on uskottavuuden perusta. 81.175.156.88 23. toukokuuta 2007 kello 17.51 (UTC) 81.175.156.88 23. toukokuuta 2007 kello 17.53 (UTC)

Voisitko lukea artikkelin keskustelusivut ennen toimenpiteeseen ryhtymistä? 81.175.156.88 23. toukokuuta 2007 kello 17.53 (UTC)

Ensinnäkin en ole koskenut lähteisiin muuten kuin poistamalla niistä turhat wikilinkitykset uutispalveluihin ja nettisivuihin, joista tuskin koskaan tullaan kirjoittamaan artikkelia. Edelleenkin lukija voi tarkistaa lähteen uskottavuuden sen nimen perusteella, jota en poistanut. Olen tietenkin samaa mieltä että lähteen nimi on hyvä mainita. --Zxc 23. toukokuuta 2007 kello 17.57 (UTC)
Toiseksi tein muutokseni ennen kuin artikkelin keskustelusivulla oli tekstiä. Muokkasin kello 20.50 ja keskustelusivu oli aloitettu 20.51. --Zxc 23. toukokuuta 2007 kello 17.58 (UTC)

Poistit Itkosesta luokan Liikenne. Kyllä hän kuitenkin on hyvin olennaisesti liikennepersoona, eli jos ei tuo pääluokka sopinut, hänelle voisi keksiä jonkin muun luokan. Esimerkiksi Liikennevalistus-luokkaa ei ole näköjään ollenkaan. Toiseksi: Mikä on malline Defaultsort? Olen nähnyt sen en.Wikipediassa, mutta fi.Wikipediasta sitä ei löydy. --Ulrika 29. toukokuuta 2007 kello 03.46 (UTC)

En löytänyt mitään liikennehenkilöitä sisältävää luokkaa. Kuitenkaan liikenne-luokkaan ei kuulu pistää henkilöitä. Defaultsort on tuollainen helpotus joka aakkostaa yhdellä kertaa kaikki artikkeliin lisätyt luokat ("DEFAULTSORT is a magic word used to apply a sort key to many categories at once.") . Tarkalleen ottaen ei se ole malline, huomaa kaksoispiste |-merkin sijaan. Esimerkiksi jos henkilöstä kertovalle artikkelille on lisätty kymmenen luokkaa ei niiden kaikkien perään tarvitse käsin kirjoittaa aakkostusta eli esim luokka:Suomalaiset kapellimestarit|Meikäläinen, Matti ja niin edespäin. --Zxc 29. toukokuuta 2007 kello 03.52 (UTC)

Mallinepyyntö:Maalippuja

[muokkaa wikitekstiä]

Ei toteutettu: Luokka:Lippumallineet löytyy maalippuja, käyttö muodossa {{Suomen lippu|=20}}, näyttää Suomi tai {{Rajaus|{{Suomen lippu|=20}}}}, näyttää Malline:Rajaus. --Agony (403) 30. toukokuuta 2007 kello 11.10 (UTC)

Hankalaa.. --Zxc 7. kesäkuuta 2007 kello 23.53 (UTC)
Meillä on myös {{Maalippu}}-malline ( Norja); esimerkiksi artikkelissa Talviolympialaiset 1924. Ajatuksena tuossa on ollut se, ettei joka maalle tarvitsisi tehdä erillistä mallinetta (tosin joidenkin kanssa menee ehkä turhan isoksi  Sveitsi). -tKahkonen 30. toukokuuta 2007 kello 13.39 (UTC)
Ja korjausten jälkeen nuo lippumallineet voi kirjoittaa näinkin: {{Suomi|20}}:  Suomi. -tKahkonen 19. kesäkuuta 2007 kello 21.06 (UTC)

Atlantis ja Luettelo näennäistieteistä ja näennäistieteellisistä käsitteistä

[muokkaa wikitekstiä]

enWikin artikkeli - jota Thi ymmärtääkseni kääntää juuri - on tarkennettu ja oleellisesti erilainen kuin aikaisempi, ja Atlantis ei kuuluu siihen listaan, kuten ei myöskään Mu tai Lemuria. --Alphaios 7. kesäkuuta 2007 kello 23.47 (UTC)

No ei sitten. Eivät ne tietenkeen mitään tieteenaloja ole, mutta näennäisarkeologia tutkii niitä. Ehkä sitten näennäisarkeologian artikkeliin. --Zxc 7. kesäkuuta 2007 kello 23.53 (UTC)
Totta, ne liittyvät näennäisarkeologiaan, ja Atlantis on asiaan kuuluvissa luokissa, mutta tuossa listassa on kyse siitä mitä sinne lisätään, millä perusteella ja miten ne luokitellaan. --Alphaios 8. kesäkuuta 2007 kello 00.04 (UTC)

Muokkauksesta

[muokkaa wikitekstiä]

Kuitenkaan luterilaisuuden artikkelissa tai ortodoksien ei ole minkäänlaisia kriittisiä kannanottoja, yhteneväisyyden vuoksi ajattelin ettei wikipedia voi lähteä vetämään erilaisia linjoja. 18. kesäkuuta 2007 kello 15.10 (UTC)makas

Hyvä kun korjasit, olinpa aikamoinen kaheli :D Kiitos vaivannäöstä! > ۞ | Tabasco | ۞ < 19. kesäkuuta 2007 kello 21.03 (UTC)

Muutosten tarkastaminen

[muokkaa wikitekstiä]

Muutosten tarkastamisen muuttaminen ylläpitäjäpohjaisesta muokkausten ja käyttäjätunnuksen iän mukaan on nyt MediaZilla pyyntönä Nro:10382. -- Cimon Avaro, hiljainen seiväshyppääjä 27. kesäkuuta 2007 kello 13.36 (UTC)

Ok. Kiitos tiedosta. --Zxc 27. kesäkuuta 2007 kello 13.37 (UTC)

Hei. Asia ei ehkä kuulu käyttäjäsivuillesi, mutta koska lisäsit aloittamaani artikkeliin kielilinkkejä, osannet vastata kysymykseeni. Osaako joku botti lisätä noita kielilinkkejä artikkeleihin vai pitääkö ne aina lisätä manuaalisesti? Entä minne ne on suotavaa lisätä (jos botti ei niitä luo)? Täältä linkit kaikkiin muunkielisiin Wikipedioihin (joissa ko. artikkeli on) vai myös muunkielisistä Wikipedioista tänne? --Wluh 28. kesäkuuta 2007 kello 17.34 (UTC)

Ei niitä botit tunnu lisäävän jos täällä ei ole mitään kielilinkkiä. Uutta artikkelia tehdessä kannattaa kopioida englanninkielisestä Wikipediasta kaikki kielilinkit ja sijoittaa ne artikkelin aivan loppuun. Sen jälkeen kannattaa lisätä suomenkielisen Wikipedian linkki englanninkieliseen. Botit näyttävät lisäävän sitten kielilinkkejä englanninkielisestä muunkielisiin melko nopeasti, ehkäpä viikossa. Botit myös lisäävät sitten puuttuvia myös tänne, kunhan siellä on tämän kielilinkki. --Zxc 28. kesäkuuta 2007 kello 17.47 (UTC)

Miksi IMDb ja Elonet -mallineet tulisi lyhentää käyttämällä niitä mallineita? > ۞ | Tabasco | ۞ < 1. heinäkuuta 2007 kello 23.28 (UTC)

Koska et käyttänyt laisinkaan mallineita. Mallineita käyttämällä artikkeleille saadaan standardi ulkoasu ja tarvittaessa kaikki mallinetta käyttävät linkit voidaan päivittää kerralla päivittämällä vain yhtä mallinetta. En nyt osaa sanoa muita etuja, mutta vakiintunut käytäntö nyt vain on, että mallineita käytetään. --Zxc 1. heinäkuuta 2007 kello 23.48 (UTC)

Hei, viitaten kommenttiisi Ilmaston lämpeneminen -artikkelin SS-äänestyksessä, voisitko merkitä, mille väitteille kaipaat lähdeviitteitä? IPCC:n raportit edustavat tieteellistä konsensusnäkemystä, joten en näe syytä miksi ilmastonmuutokseen liittyvässä perustieteessä pitäisi viitata yksittäisiin tutkimuksiin ennemmin kuin yleisesti hyväksyttyyn koosteeseen. –Dilaudid · κ, μ · 11. heinäkuuta 2007 kello 12.02 (UTC)

"Lähteetön hömppä"

[muokkaa wikitekstiä]
Hah, repesin tuolle. Voisitko ystävällisesti selittää tarkemmin mitä on lähteetön hömppä? Kun ajattelee se mitä kirjoitin on totta toisinaan. > ۞ | Tabasco | ۞ < 11. heinäkuuta 2007 kello 23.20 (UTC)
Älä kirjoita omasta päästäsi asioita, vaan käytä lähteitä ja kerro kenen mukaan niin on. Esimerkiksi ateismista kirjoitit "Se saattaa kohdistua yhteen tiettyyn uskontoon." Ei ateismi kohdistu tiettyihin uskontoihin, siis mitä ihmettä tarkoitit. Toisaalta voidaan sanoa että useimmat ihmiset ateisteja muiden uskontojen jumalia kohtaan. "Kannattaa ateismia jostain uskonnollisesta syystä", mistä ihmeen uskonnollisesta syystä, tuota ei voi käsittää mitenkään. On tietenkin uskontoja, joissa ei ole jumalia. Ei siinäkään tilanteessa voi sanoa noin, ja asia on käsitelty muualla. Artikkelissa on mainittu lähteiden kanssa minkä vuoksi monet ovat ateisteja. Jatkat "menetettyään läheisen ihmisen voi kääntyä ateistiksi", voi olla näinkin, mutta aika kaukaa haettua ja luultavimmin harvinaista. Ei kuitenkaan sovi tietosanakirjaan. --Zxc 11. heinäkuuta 2007 kello 23.33 (UTC)

Miksi teet ilmiselvän roska-artikkelin yhtyeestä jolla ei ole meriittejä? --Ulrika 18. heinäkuuta 2007 kello 11.50 (UTC)

Enhän tee. Olen tehnyt sen aikoja sitten. Roska-artikkelin määritelmät ovat muuttuneet aikojen saatossa. --Zxc 18. heinäkuuta 2007 kello 11.53 (UTC)
Vanhat kaihiset silmäni eivät nähneet päiväystä. --Ulrika 18. heinäkuuta 2007 kello 12.31 (UTC)

Ylläpitäjyys

[muokkaa wikitekstiä]

Kiitän ja kumarran tuosta linkistä hikipediaan. Se "avasi silmäni". --kallerna 19. heinäkuuta 2007 kello 19.37 (UTC)

A. O. Freudenthal

[muokkaa wikitekstiä]

Kumosit tekstin: "Rasismista yleisenä ilmiönä puolue on jo aikoja sitten sanoutunut irti, mutta on huomattava, että se ei koskaan ole virallisesti pahoitellut Freudenthalin suomalaisiin kohdistunutta halveksuntaa."

Mikä siinä ei pidä paikkaansa? Koska RKP pitää mainittua henkilöä eräänlaisena henkisenä isänään ja varsinkin kun jakaa vuosittain hänen mukaansa nimettyjä ansiomitaleja (hyvin arvostettuja!), tuo huomautus on paikallaan. Voisitko esittää ne viitteet, joissa RKP ylipäänsä jotenkin kommentoi ideologisen oppi-isänsä mielipiteitä suomalaisista? Mattuusi 21. heinäkuuta 2007 kello 20.17 (UTC)


Lähteetön hömppä

[muokkaa wikitekstiä]

Magdalat 29. heinäkuuta 2007 kello 16.27 (UTC)

Poistit Ville Valo-artikkeliin laittamani tekstin, missä kuvailin Valon toimimista musiikkibisneksessä sekä kotimaassa että kansainvälisesti sekä lisäksi siihen liittyvän johtopäätökseni käyttämällä perustelua "lähteetön hömppä". Ei huvittanut yhtään. Poistosta kuvastuu asenteellisuus. Faktoja ovat: Ville Valo on toiminut a) kotimaassa musiikkibisneksessä mm. useiden omien yritystensä kautta useita vuosia sekä b) Ville Valo toimii parhaillaan musiikkibisneksessä ulkomailla ja HIM on käsittääkseni ensimmäinen suomalainen yhtye, joka on myynyt huomattavia määriä myös Yhdysvalloissa puhumattakaan Euroopasta. Tämä on ihan "yleistietoa", jonka jokainen suomalainen on voinut lukea useista lehdistä useaan kertaan ja sen voi milloin tahansa tarkistaa ja todeta faktaksi. "Ainutlaatuinen asiantuntija" on subjektiivinen johtopäätökseni, mutta asiantuntijaksi yleensä tullaan juuri kokemuksen tai muun pätevöitymisen kautta, joten näillä kriteereillä voin hyvin kutsua Ville Valoa asiantuntijaksi, mutta toki hän ei välttämättä ole ainoa lajissaan, joten ainutlaatuinen on vähän sama asia kuin nyt se, että sekä Eino että Tapani ( ja vielä Topikin) ovat kumpainenkin (kaikki) ainutlaatuisia iskelmän alalla, joten siis voin myös Ville Valosta käyttää sanaa ainutlaatuinen.

Jos katsot tarkkaan sivuhistoriaa, minä en poistanut tietoa vaan jälkeeni muokannut anonyymi iipee-osoite. Kannatan kuitenkin iipee-osoitteen tekemää poistoa, esimerkiksi syyllä, että Wikipediassa ei sallita omaa tutkimusta, vaikka kuinka väittäisit olevasi asiantuntija. --Zxc 29. heinäkuuta 2007 kello 23.59 (UTC)

Suunnistuskentät

[muokkaa wikitekstiä]

Anna suunnistuskenttien olla paikoillaan, koska ne ovat olleet sellaisessa paikassa, missä ne pysyvät artikkelit teksipituudesta huolimatta kohdallaan. 80.223.125.28 30. heinäkuuta 2007 kello 02.06 (UTC)

Isomittarissa "moth?"

[muokkaa wikitekstiä]

Jepjep, tiedän et moth kääntyy koiksi, mutta vaikken perhosharrastaja ole niin toi ei kyllä ole koiperhonen? Olin luomassa isomittareista artikkelia käännöksenä ja yhdistelemällä eri lähteistä tietoa. Vikana piti miettiä mikä tuossa aloituslauseessa olisi paras titteli ja olin juuri päätynyt laittamaan siihen "moth"-kohdalle vain "mittari". Pitäskö luottaa siihen että joku varsinainen perhosharrastaja pamahtaa paikalle ja korjaa artikkelia. Itse asiassa artikkeli "Perhoset" voisi olla selkeämpi ja hyödyllisempi. --Suviko 1. elokuuta 2007 kello 05.21 (UTC)

Mipe korjasi jo asian. En lukenut artikkelista kuin ensimmäisen lauseen jonka jälkeen korjasin koiperhoseksi. --Zxc 1. elokuuta 2007 kello 05.24 (UTC)
Onko "yöaktiivinen" tieto? Ihmettelin, ku ei mainittu en-Wikipediassa ja kuvasin otuksen päivällä. --Suviko 1. elokuuta 2007 kello 06.06 (UTC)
Älä minulta kysy sillä Mipe lisäsi sen tiedon. Mistä lie katsonut (nocturnal). --Zxc 1. elokuuta 2007 kello 06.13 (UTC)
Tiedon lähde lisätty artikkeliin. Niin ja yöaktiivinenhan ei tarkoita sitä etteikö lajia voisi nähdä päivällä.--MiPe (wikinät) 18. elokuuta 2007 kello 05.46 (UTC)

Lähteiden tarkastettavuudesta..

[muokkaa wikitekstiä]

Käytä helpommin tarkistettavia lähteitä, muotoiltu bbc:n mukaan experts said up to 800 schizophrenia cases a year in the UK could be linked to cannabis use. ym". Käsittääkseni suomenkielisessä Wikipediassa tulisi lähtökohtaisesti käyttää suomenkielisiä lähteitä eikä "helpoiten tarkistettavia": "Koska tämä on suomenkielinen Wikipedia, lähteiden tulisi olla suomenkielisiä aina kun se on mahdollista luotettavuudesta tinkimättä." Wikipedia:Tarkistettavuus. --Joonasl (kerro) 12. elokuuta 2007 kello 14.19 (UTC)

Englanninkielinen artikkeli antaa myös tarkempaa tietoa, jota luultavasti ei löydy sinun tarjoamastasi lähteestä (ei ole käsillä, en voi tarkistaa miten valikoit). Englanninkielisiä lähteitä ei ole kielletty. --Zxc 12. elokuuta 2007 kello 15.17 (UTC)
Ei toki ole kielletty. Olen kuitenkin esittänyt artikkelissa (ja keskustelusivulla) suoran lainauksen Lääkärilehden artikkelista. --Joonasl (kerro) 12. elokuuta 2007 kello 15.41 (UTC)

Laitoin Laitoit kommentin Älykkään suunnittelun keskustelusivulle:"Peltimikolle että kannatan myös tuon Dawkinsin kritiikin poistamista. Se kritiikkihän on uusimmasta kirjasta ja sen voisi lisätä esimerkiksi kirjaa käsittelevälle sivulle tai tehdä esimerkiksi artikkelin aiheesta "Lopullinen Boeing 747 -gambiitti" (Ultimate Boeing 747 gambit). Dawkinsin esimerkki on ehkä vähän liian kansantajuinen ja vain yksi osa pidempää asiakokonaisuutta." Onko mahdollisesti, että kirjoittamani kritiikki on tiedollisesti väärää? Huonosti lähteistetty? Huonosti muotoiltu? Vai onko kyse siitä, että Dawkins on epäluotettava, epätieteellinen lähde? Se ei ole "puolueetonta"? Onko ratkaisu, että luututaan kaikki epämiellyttävä kritiikki toiseen artikkeliin? Hmmm... mitenköhän neutraalia kritiikkiä löytyy en-wikistä... katsotaanpa. --Peltimikko 20. elokuuta 2007 kello 04.54 (UTC)

Kyllä minä kannatan kritiikin lisäämistä. Pysyisin kuitenkin siinä linjassa että käännetään se artikkeli en-wikin suositellusta. Dawkinsin kritiikin voi lisätä pääartikkeleihin, palautumaton monimutkaisuus jne. --Zxc 20. elokuuta 2007 kello 13.27 (UTC)

Kiitokset myöntämästäsi Työn sankari -palkinnosta! Lämmitti kovasti mieltäni. --JannE 22. elokuuta 2007 kello 04.29 (UTC)

  • Samoin. taidat olla itse seuraavana jonossa - riippuu jo siitä, lasketaanko vain artikkeliavaruus. --Tappinen 23. elokuuta 2007 kello 03.47 (UTC)
Kiitos palkinnoista. --Thi 12. syyskuuta 2007 kello 19.10 (UTC)

I fixed the template now. Sahmeditor 31. elokuuta 2007 kello 22.06 (UTC)

It's OK now. --Zxc 31. elokuuta 2007 kello 23.18 (UTC)

Tervehdys! Esittämäsi puutteet on nyt korjattu. --Green Bonsai 5. lokakuuta 2007 kello 12.31 (UTC)

Aivan, aivan (noksu 810)

[muokkaa wikitekstiä]

Ihan totta joo, hämäsi tuo noksun esittelysivu tuosta muistin määrästä, mutta nyt muistan lukeneeni asiasta aiemminkin. Muisti pätki tuon suhteen. Hyvä homma kun korjasit. Argus 27. lokakuuta 2007 kello 20.16 (UTC)

Täydellinen työvoitto

[muokkaa wikitekstiä]

Terve Zxc. Pistit tuommoisen "kenen mukaan" -kommentin TEHYn työtaisteluosioon. Otan sen pois, koska arvelen sinun tarkoittaneen IS:n propagandistista täydellistä työvoittoa eikä sitä mikä wikiartikkelissa lukee että korotus tulee vain tehyläisille. Jos olen väärässä anna mun tietää. parh. terv. --Höyhens 19. marraskuuta 2007 kello 22.14 (UTC)

Vaihdoinpa kuitenkin lähteeksi virallisen lehdistötiedotteen IS:n paikalle, kun vihdoinkin jaksoin lukea. "Kenen mukaan" -ohjetta ei voi ylikäyttää. Ei se nyt niin triviaali tieto ollut. --Zxc 20. marraskuuta 2007 kello 02.41 (UTC)
OK. --Höyhens 20. marraskuuta 2007 kello 08.54 (UTC)

Awad Hamad al-Bandar

[muokkaa wikitekstiä]

Muutit Awad Hamad al-Bandarin arabiaksi kirjoitetun nimen Awad Hamad Bandar al-Sa’duniksi (عواد حمد بندر السعدون) vaihtamatta kuitenkaan meidän kirjaimillamme kirjoitettua versiota. Oliko sinulla jotakin erityistä syytä tehdä näin? Ar-wikissä Awad Hamad al-Bandar esitetään ensisijaisena vaihtoehtona, jonka jälkeen sanotaan "tunnetaan myös nimellä Awad Hamad Bandar al-Sa’dun". Malhonen 21. marraskuuta 2007 kello 15.04 (UTC)

Otin sen ew:stä, en tunne arabiaa. --Zxc 21. marraskuuta 2007 kello 15.14 (UTC)
Ok. Vaihdan sen takaisin, mikäli pidemmälle muodolle ei löydy hyvää perustetta. Malhonen 21. marraskuuta 2007 kello 15.21 (UTC)

Hei, tämä saattaa kiinnostaa sinua.

[muokkaa wikitekstiä]

Keskustelu Wikipediasta:Muutosten tarkastaminen sivulla saattaa olla sinua kiinnostavia uutisia. -- Cimon Avaro, hiljainen seiväshyppääjä 3. tammikuuta 2008 kello 09.10 (UTC)

Huomasin. Joitain olenkin jo tarkastellut. --Zxc 3. tammikuuta 2008 kello 13.04 (UTC)

Ehdolle välityslautakuntaan?

[muokkaa wikitekstiä]

Tuota, olet semmoinen käyttäjä, jolla on raikkaita ja ehdottomasti valtavirrasta poikkeavia näkemyksiä. Panostasi tarvittaisiin mielestäni välityslautakunnassa. Suostuthan ehdolle? --Höyhens 5. syyskuuta 2008 kello 01.09 (EEST)[vastaa]

En. Wikipedialle ei ole enää aikaa. --Zxc 5. syyskuuta 2008 kello 10.05 (EEST)[vastaa]
Ymmärrän. Kiitos tähänastisesta. --Höyhens 5. syyskuuta 2008 kello 18.22 (EEST)[vastaa]

Merkittävyys kyseenalaistettu

[muokkaa wikitekstiä]

Hei, lisäämäsi aiheen Uskontojen näkökantoja ihmisen kloonaukseen merkittävyys on kyseenalaistettu, ja aiheen tekijältä pyydetään lisätietoja poiston tarpeellisuuden arvioimiseksi. Perustelethan näkemyksesi aiheen keskustelusivulla neutraalista näkökulmasta ja huomioithan, että tietojen tulee olla tarkistettavissa. --Ville Siliämaa 1. lokakuuta 2008 kello 08.22 (EEST)[vastaa]

UncleSamPatriotilta artikkelipyyntö nettijulkkiksesta.

[muokkaa wikitekstiä]

Hei terve! Huomasin miten hienoa jälkeä sinä ja muutte olitte tehneet Wikipediassa (Markku from Finland) niin halusin pyytää apuasi. Olen suomalainen nettijulkkis joka on esiintynyt MTV Networkisilla Amerikassa, Televisiossa, Radiossa, Nettitelevisiossa, Lehdissä ja minulla on yli miljoona Youtube katsomiskertaa, olen myös moninkertainen video pelien maailman mestari epävirallisesti sekä virallisesti. Voisitko kirjoittaa minusta artikkelin? Tässä taustatietoa ja jos on jotain kysyttävää niin mielläni autan:

Filmiohjaaja:

6 x Nelosen Hauskat Nettivideot.

http://www.nelonen.fi/hauskatnettivideot/videot.asp?id=1982&cat=5&page=1 (Public voting winner)

http://www.nelonen.fi/hauskatnettivideot/videot.asp?id=1979&cat=5&page=1 (Judge’s winner)

http://www.nelonen.fi/hauskatnettivideot/videot.asp?id=1795&cat=5&page=2


http://www.nelonen.fi/hauskatnettivideot/videot.asp?id=1766&cat=5&page=3


http://www.nelonen.fi/hauskatnettivideot/videot.asp?id=1503&cat=5&page=6


The episode with the selection of judge’s winner: http://www.nelonen.fi/hauskatnettivideot/videot.asp?id=2458&cat=6&page=1


http://www.nelonen.fi/hauskatnettivideot/videot.asp?id=3088&cat=8&page=1



1 x Sketklinikkaan pääsy mutta ei näytetty televisiossa koska kanava lopetettiin.


2 x Encyclopedia Dramatican päivän video: http://www.encyclopediadramatica.com/Encyclopedia_Dramatica:Video_of_the_Now#May_2008



1 x Plaza.fi Edome Perjantaikevennys

http://plaza.fi/edome/uutiset/perjantaikevennys-laskisupermarioskeidaa


Youtube: http://www.youtube.com/UncleSamPatriot (Katsomiskertoja satoja tuhansia, nyt yli miljoona. )


1 x Intel Virtual Film Festival päävoitto: http://www.youtube.com/watch?v=SL24mDCWsO8


http://www.youtube.com/intelfilmfestival


1 x MTV (Music Television) kertoo Wii Fitistä. Heinäkuun loppu, Elokuun alku 2008. http://www.youtube.com/watch?v=D7KZLyxj55c



Pelimies (Mihin tulokseni ovat sijoittuneet parhaimmillaan):

Super Smash Bros Nintendo 64 pelissä yksinpelin piste maailman ennätys Mariolla (2000) (Tällä hetkellä parannettu versio pisteistäni on seitsemäntenä listalla vaikka se tehtiin vuonna 2001): http://www.geocities.com/n64highscores/SuperSmashBros1P.html

(Pelaamassa muun muassa Halon maailman mestari Matthew ”Zyos” Leto joten taso oli mielettömän korkea.) 



Maailman pisin laukaus Hunting Unlimited 4 pelissä 2007 kesällä:

http://www.youtube.com/watch?v=7dJJKt5MlMk



Mario and Sonic at the Olympic Games pelissä 100 metrin aika juoksussa joka antaa minulle maailmanlistalla sijan 21 kun on osanottajia 53327: http://www.youtube.com/watch?v=ABV8jDhLnnY


Samassa pelissä vielä:

Keihään heitossa sija 280 49301 pelaajasta. http://www.youtube.com/watch?v=w8huSvAv4kI



Moukarin heitossa sija: 720 23965 pelaajasta. http://www.youtube.com/watch?v=o7xadHhrtgc



Wii Sportsin Tenniksessä 2399 pistettä 1 sija maailmanlistalla: http://www.wii-records.com/records.php?game_id=1&category_id=1

 http://www.youtube.com/watch?v=UxIRycQKzmE




Wii Fit 30 min hölkkä maailman ennätys 16484 metriä:

http://www.twingalaxies.com/index.aspx?c=22&sid=102619


http://www.youtube.com/view_play_list?p=5078AB3D720193E5


Esiintymisiä: Nelonen (Tekivät) Uutiset: http://www.nelonen.fi/videot/uutislahetykset/default.asp?video=4514&newpage=1&c=3


Lisähaastattelut:

http://www.nelonen.fi/videot/uutisvideot/default.asp?video=4507&newpage=1&c=1

http://www.nelonen.fi/videot/uutisvideot/default.asp?video=4508&newpage=1&c=1


Itse nyrkkeily videot Nelosella: http://www.nelonen.fi/videot/uutisvideot/default.asp?video=4506&newpage=1&c=1

http://www.nelonen.fi/videot/uutisvideot/default.asp?video=4504&newpage=1&c=1


YLE (Tekivät jutun) http://www.yle.fi/uutiset/viihde/2008/07/suomalainen_super_mario_voitti_videokisan_-_katso_video_309792.html


Pelaaja (Tekivät) 08/2008 http://www.kolumbus.fi/luodes/Pelaaja.tif


Japan Pop 8/2008 Haastattelu: http://www.kolumbus.fi/luodes/JapanPop.TIF


Edome (Plaza.fi) (Tekivät) http://plaza.fi/edome/uutiset/suomalaisteos-voitti-intelin-videokilpailun


Tuomas Linnake (It-Viikko ja Digitoday ja Taloussanomat) (Juttu tehty It-Viikkoon ja Digitodayhin Kaksi juttua itse asiassa!) http://www.digitoday.fi/viihde/2008/07/21/suomalaisen-mario-parodia-voitti-filmikisan/200818962/66


http://www.digitoday.fi/tyo-ja-ura/2008/07/22/super-mario-yhtaan-en-saastellyt-itseani/200819036/66


http://www.itviikko.fi/ihmiset-ja-ura/2008/07/21/suomalaisen-mario-parodia-voitti-filmikisan/200818960/7


http://www.itviikko.fi/ihmiset-ja-ura/2008/07/22/super-mario-yhtaan-en-saastellyt-itseani/200819033/7 


Sektori (Tekivät) http://sektori.com/uutinen/suomalaismenestyjiä-intelin/8377/


Kaleva (Tekivät) http://www.hightechforum.fi/chtf_1_1_j=742339.htm


Macmaailma (Tekivät) http://www.macmaailma.fi/uutiset.lasso?-database=macmaailma&-table=uutiset&-response=%2fuutiset.lasso&-skipRecords=50&-maxRecords=10&-sortField=paiva&-sortOrder=descending&-findall



(Aamuset) (Tekivät): http://www.kolumbus.fi/luodes/Aamuset.TIF


Radiokanavasta: Tero Toivonen/radio lehtiä jopa.

http://www.mediamonitori.fi/index.php/uutiset/radio/225-kristillinen-korsoradio-paeaesi-aeaeneen


Hard Core DX http://www.hard-core-dx.com/article.php?story=20081017201513294

UncleSamPatriot 11. tammikuuta 2009 kello 12.19 (EET)[vastaa]

Luettelo tunnetuista kakutetuista

[muokkaa wikitekstiä]
Merkittävyys kyseenalaistettu.
Merkittävyys kyseenalaistettu.

Hei, lisäämäsi aiheen Luettelo tunnetuista kakutetuista merkittävyys on kyseenalaistettu ja aihe saatetaan poistaa. Sinulta tarvitaan lisätietoja aiheen tarpeellisuuden arviointiin. Ole hyvä ja käy perustelemassa näkemyksesi aiheen keskustelusivulla. Huomioithan, että tietojen tulee olla tarkistettavissa ja noudattaa neutraalia näkökulmaa. --Ville Siliämaa 26. helmikuuta 2010 kello 18.27 (EET)[vastaa]

"Tämä käyttäjä on ollut wikipediassa....."

[muokkaa wikitekstiä]

Hei! En ole nyt kirjautunut sisään koska olen läppärillä, mutta miten saan sen kuinka monta vuotta / päivää / kuukautta olen ollut wikipediassa -jutun sivulleni? 91.156.32.137 29. toukokuuta 2010 kello 10.02 (EEST)[vastaa]

Merkittävyys kyseenalaistettu

[muokkaa wikitekstiä]
Merkittävyys kyseenalaistettu.
Merkittävyys kyseenalaistettu.

Hei, lisäämäsi aiheen Jimmy Jump merkittävyys on kyseenalaistettu ja aihe saatetaan poistaa. Sinulta tarvitaan lisätietoja aiheen tarpeellisuuden arviointiin. Ole hyvä ja käy perustelemassa näkemyksesi aiheen keskustelusivulla. Huomioithan, että tietojen tulee olla tarkistettavissa ja noudattaa neutraalia näkökulmaa. --MikkoK 30. toukokuuta 2010 kello 17.23 (EEST)[vastaa]

Merkittävyys kyseenalaistettu.
Merkittävyys kyseenalaistettu.

Hei, lisäämäsi aiheen Luokka:Myrkytetyt merkittävyys on kyseenalaistettu ja aihe saatetaan poistaa. Sinulta tarvitaan lisätietoja aiheen tarpeellisuuden arviointiin. Ole hyvä ja käy perustelemassa näkemyksesi aiheen keskustelusivulla. Huomioithan, että tietojen tulee olla tarkistettavissa ja noudattaa neutraalia näkökulmaa. --Otrfan 12. joulukuuta 2010 kello 02.11 (EET)[vastaa]

Merkittävyys kyseenalaistettu.
Merkittävyys kyseenalaistettu.

Hei, lisäämäsi aiheen Luokka:Salamurhatut merkittävyys on kyseenalaistettu ja aihe saatetaan poistaa. Sinulta tarvitaan lisätietoja aiheen tarpeellisuuden arviointiin. Ole hyvä ja käy perustelemassa näkemyksesi aiheen keskustelusivulla. Ota huomioon, että tietojen tulee olla tarkistettavissa ja noudattaa neutraalia näkökulmaa.

Viestilaatikko keskustelusivulla

[muokkaa wikitekstiä]

Moikka. Rohkenin laittaa keskustelusivullasi olleen usermessage-koodia käyttävän viestilaatikon piiloon, sillä se toimi yhden Javascript-pohjaisen Wikipedian pienoisohjelman kanssa harhaanjohtavasti. Toivottavasti et pahastu. Yst. terv. --Alcedoatthis 7. marraskuuta 2011 kello 04.45 (EET)[vastaa]

seuloja-käyttäjäryhmä

[muokkaa wikitekstiä]

Hei, lisäsin sinut merkittyihin versioihin liittyvään seuloja-käyttäjäryhmään. Hyöty tuosta on, että seulojana muokkauksesi merkitään automaattisesti sotkuvapaiksi ja voit merkitä muiden käyttäjien muokkauksista vapaaksi sotkuista. Ryhmää hyödynnetään myös Wikipedian sisällön analysoinnissa. Merkityt versiot -lisäosa on edelleen kehityksessä, joten ilmoitteles jos jotain ongelmia ilmenee niin tiedämme korjata. --Zache (keskustelu) 27. syyskuuta 2012 kello 04.47 (EEST)[vastaa]

Merkittävyys kyseenalaistettu

[muokkaa wikitekstiä]
Merkittävyys kyseenalaistettu.
Merkittävyys kyseenalaistettu.

Hei, lisäämäsi artikkelin Retroseksuaali merkittävyys on epäselvä ja artikkeli saatetaan poistaa nopeasti. Aihetta voidaan pitää merkittävänä, jos sitä on käsitelty huomattavan laajasti aiheesta riippumattomissa luotettavissa lähteissä. Sinulta tarvitaan lisätietoja aiheen merkittävyyden arviointiin. Voisitko käydä perustelemassa näkemyksesi aiheen keskustelusivulla? --Iivarius (keskustelu) 25. huhtikuuta 2013 kello 13.22 (EEST)[vastaa]

Merkittävyys

[muokkaa wikitekstiä]
Merkittävyys kyseenalaistettu.
Merkittävyys kyseenalaistettu.

Hei, lisäämäsi artikkelin Lucky ja Flo merkittävyys on epäselvä ja artikkeli saatetaan poistaa nopeasti. Aihetta voidaan pitää merkittävänä, jos sitä on käsitelty huomattavan laajasti aiheesta riippumattomissa luotettavissa lähteissä. Sinulta tarvitaan lisätietoja aiheen merkittävyyden arviointiin. Voisitko käydä perustelemassa näkemyksesi aiheen keskustelusivulla? --THautala (keskustelu) 17. tammikuuta 2015 kello 11.31 (EET)[vastaa]

Merkittävyys

[muokkaa wikitekstiä]
Merkittävyys kyseenalaistettu.
Merkittävyys kyseenalaistettu.

Hei, lisäämäsi artikkelin Spinaari merkittävyys on epäselvä ja artikkeli saatetaan poistaa nopeasti. Aihetta voidaan pitää merkittävänä, jos sitä on käsitelty huomattavan laajasti aiheesta riippumattomissa luotettavissa lähteissä. Sinulta tarvitaan lisätietoja aiheen merkittävyyden arviointiin. Voisitko käydä perustelemassa näkemyksesi aiheen keskustelusivulla? --MAQuire (keskustelu) 27. marraskuuta 2019 kello 19.22 (EET)[vastaa]