Rossijskaja gazeta

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Rossijskaja gazetan tunnus

Rossijskaja gazeta (ven. федеральное государственное бюджетное учреждение "Российская газета", suom. FGBU Venäläinen sanomalehti) on Venäjän federaation perustama ja omistama yhteiskunnallis-poliittinen ja yleisvenäläinen sanomalehti, jonka toimituksellinen linja heijastelee Venäjän hallituksen piirissä vallitsevia mielipiteitä. Venäjän presidentti muokkasi sanomalehden toimituksen kokoonpanoa esimerkiksi 9. joulukuuta 2013 annetulla asetuksella yhdistämällä siihen Rodina-lehden toimituksen.[1]

Uutislehden lisäksi lehdellä on myös Venäjän federaation virallisen lehden asema perustuslain, liittovaltiolakien ja valtiopäivälaitoksen päätösten julkaisemisen määrittelevän lain 4. pykälän perusteella. Suomessa vastaava tehtävä on annettu Viralliselle lehdelle.

Lehteä painetaan 32 paikassa Venäjällä. Sillä on 14 paikallisedustustoa ja 38 toimitusta tai kirjeenvaihtajapaikkaa Venäjällä ja ulkomailla.

Lehti on alkanut ilmestyä 11. marraskuuta 1990, ja sitä painetaan broadsheet-koossa (A2).

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Ukaz o merah po povyšeniju effektivnosti dejatelnosti gosudarstvennih CMI ("Asetus toimista valtion mediayhtiöiden toiminnan tehostamiseksi") 9.12.2013. Venäjän presidentinhallinto, kremlin.ru. Viitattu 25.8.2014. (venäjäksi)

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]