Keskustelu käyttäjästä:Pontisto

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Olet käyttänyt kirjoittamissasi viesteissä henkilökohtaista hyökkäystä, joka on vastoin Wikipedian yhteisön hyväksymiä käytäntöjä. Ole hyvä ja tutustu käytäntöön ennen jatkamista. Mikäli tämä huomautus ei tehoa, vaan jatkat henkilökohtaisten hyökkäysten kirjoittamista, voidaan muokkausoikeutesi poistaa ilman erillistä varoitusta. -- Jniemenmaa 31. heinäkuuta 2007 kello 09.58 (UTC)

Olet sotkenut tai poistanut Wikipedian sisältöä. Ole hyvä ja lopeta se. Sitä pidetään vandalismina. Jos jatkat asiattomia muokkauksia, muokkausoikeutesi voidaan poistaa varoituksetta. Voit kokeilla muokkaamista rauhassa Wikipedian Hiekkalaatikossa. Kiitos. –Ejs-80 31. heinäkuuta 2007 kello 10.19 (UTC)

Wikipedian käytännön mukaan keskustelusivuja ei saa tyhjentää. Ainoastaan henkilökohtaiset hyökkäykset voidaan poistaa keskustelusivuilta. Keskustelusivun toistuva tyhjentäminen voidaan tulkita vandalismiksi ja muokkausoikeutesi voidaan poistaa. –Ejs-80 31. heinäkuuta 2007 kello 10.27 (UTC)

Olet vandalisoinut Wikipedian artikkeleita tahallisesti jo useaan otteeseen, ole hyvä ja lopeta se. Artikkeleiden sotkeminen aiheuttaa ylimääräistä työtä Wikipedian muokkaajille, ja sotkujen korjaamiseen käytetty aika on pois artikkeleiden ja ohjeiden kirjoittamisesta. Jos et lopeta vandalisointia, muokkausoikeutesi poistetaan varoituksetta.Ejs-80 31. heinäkuuta 2007 kello 10.37 (UTC)

roska-artikkeli Siliamaav 31. heinäkuuta 2007 kello 13.10 (UTC)
Parin tunnin esto. -- Jniemenmaa 31. heinäkuuta 2007 kello 10.40 (UTC)

Kiitos yrityksestäsi parantaa Wikipedian sisältöä! Valitettavasti lisäyksesi ei soveltunut Wikipediaan, joten se jouduttiin poistamaan tai merkitsemään roskaksi. Mutta älä lannistu – muokkausoppaasta ja tyylioppaasta löytyy hyödyllisiä neuvoja muokkaukseen, ja esimerkkiä voit katsoa muista aihealueen artikkeleista. Muokkaamista voit harjoitella Hiekkalaatikossa. Jos luomasi artikkeli on poistettu, löydät poistosyyn poistolokista. Joka tapauksessa tervetuloa Wikipediaan! Siliamaav 31. heinäkuuta 2007 kello 12.52 (UTC)

Varoitus kuvan poistamisesta Kun latasit kuvan Eitbool.jpg, et lisännyt siihen tarpeellisia tietoja. Jos tarpeellisia tietoja ei lisätä, kuva tullaan poistamaan. Lisätietoja voi löytyä kuvan sivulta. Tarkista myös muiden tallentamiesi kuvien tiedot.

Musamies 31. heinäkuuta 2007 kello 14.36 (UTC)

kuvan tiedot laitettu[muokkaa wikitekstiä]

lisäsin kuvan tiedot Pontisto 31. heinäkuuta 2007 kello 15.32 (UTC)

Käyttöoikeus puuttuu, kun katsoo kuvan lähdettä, on varmaan vaikeaa löytää käyttöoikeutta joka sopisi wikipediaan tuossa tarkoituksessa missä käytät kuvaa, joten suosittelen lämpimästi että luovut kuvan käytöstä.

Kannattaa panostaa tekstiin ja tehdä siitä hyvä niin saat hyvän artikkelin.--Musamies 31. heinäkuuta 2007 kello 15.40 (UTC)

vinkki abumiesn kansikuvien tietoihin[muokkaa wikitekstiä]

  • Kuvaus= albumin nimi
  • Lähde=se paikka mistä olet ottanut kuvan, polku sinne
  • Päiväys=se päivä tai vuosi milloin albumi on julkaistu, ei tämä päivä
  • Tekijä=kannen suunnittelija jos tiedetään, muuten levy-yhtiö joka julkaisee albumin.--Musamies 31. heinäkuuta 2007 kello 16.53 (UTC)
Varoitus kuvan poistamisesta Kun latasit kuvan Spider Loc.jpg, et lisännyt siihen tarpeellisia tietoja. Jos tarpeellisia tietoja ei lisätä, kuva tullaan poistamaan. Lisätietoja voi löytyä kuvan sivulta. Tarkista myös muiden tallentamiesi kuvien tiedot.

Musamies 1. elokuuta 2007 kello 13.54 (UTC)

On olemassa tuollainen malline, mikäli olet tekemässä artikkelia, ja näin ei synny päällekkäisiä muokkauksia. --kallerna 1. elokuuta 2007 kello 16.38 (UTC)

Varoitus kuvan poistamisesta Kun latasit kuvan RevRun.jpg, et lisännyt siihen tarpeellisia tietoja. Jos tarpeellisia tietoja ei lisätä, kuva tullaan poistamaan. Lisätietoja voi löytyä kuvan sivulta. Tarkista myös muiden tallentamiesi kuvien tiedot.

Musamies 1. elokuuta 2007 kello 17.59 (UTC)

Varoitus kuvan poistamisesta Kun latasit kuvan D.M.C..jpg, et lisännyt siihen tarpeellisia tietoja. Jos tarpeellisia tietoja ei lisätä, kuva tullaan poistamaan. Lisätietoja voi löytyä kuvan sivulta. Tarkista myös muiden tallentamiesi kuvien tiedot.

Musamies 1. elokuuta 2007 kello 19.09 (UTC)

Työstetään-mallineesta[muokkaa wikitekstiä]

Työstetään-mallinetta on tarkoitus pitää artikkelissa vain sen aikaa kun aktiivisesti muokkaat artikkelia, ja korkeintaan muutamin tunnin kerrallaan. -- Piisamson 1. elokuuta 2007 kello 20.18 (UTC)

Varoitus kuvan poistamisesta Kun latasit kuvan Thugz.jpg, et lisännyt siihen tarpeellisia tietoja. Jos tarpeellisia tietoja ei lisätä, kuva tullaan poistamaan. Lisätietoja voi löytyä kuvan sivulta. Tarkista myös muiden tallentamiesi kuvien tiedot.

Musamies 2. elokuuta 2007 kello 18.07 (UTC)

Varoitus kuvan poistamisesta Kun latasit kuvan Grandmaster flash.jpg, et lisännyt siihen tarpeellisia tietoja. Jos tarpeellisia tietoja ei lisätä, kuva tullaan poistamaan. Lisätietoja voi löytyä kuvan sivulta. Tarkista myös muiden tallentamiesi kuvien tiedot.

Musamies 2. elokuuta 2007 kello 18.42 (UTC)

toisenkielistä wikipediaa ei voi käyttää lähteenä[muokkaa wikitekstiä]

artikkelissa Grandmaster Flash on mainittu lähteenä englanninkielinen wikipedia, se ei ole mahdollsita, sinun täytyy laittaa että artikkelin on käännetty toisen kielisestä wikipediasta, katsoppa kahvihuonen ohjeista tai kysy sieltä. --Musamies 2. elokuuta 2007 kello 20.30 (UTC)

Varoitus kuvan poistamisesta Kun latasit kuvan 416ZGVFXFQL AA240 .jpg, et lisännyt siihen tarpeellisia tietoja. Jos tarpeellisia tietoja ei lisätä, kuva tullaan poistamaan. Lisätietoja voi löytyä kuvan sivulta. Tarkista myös muiden tallentamiesi kuvien tiedot.

Opossumi 5. elokuuta 2007 kello 10.09 (UTC)

Aloittamasi artikkelit[muokkaa wikitekstiä]

--Lityanko 5. lokakuuta 2007 kello 19.31 (UTC)Artikkeli Death Row Records ei ole aloittamasi, joten voisitko poistaa sen listasta?

>>>> (nyk.) (edell.) 30. toukokuuta 2006 kello 16.00 Lityanko (Keskustelu | muokkaukset)

Kiitos. --Lityanko 5. lokakuuta 2007 kello 19.31 (UTC)

Mors, muutama linkki josta voi olla hyötyä[muokkaa wikitekstiä]

Hei Pontisto ja Tervetuloa Wikipediaan!
Tässä muutama linkki, joista voi olla hyötyä:
Wikipedia Tyyliopas artikkeleiden tekoon Mistä lisää tietoa?

Käytäntöjä

Lisäohjeet

Muita hyödyllisiä sivuja

Mikäli mieleesi tulee kysymyksiä, joihin ei ole suoraa vastausta tässä viestissä, voit rohkeasti kirjoittaa kysymyksesi kahvihuoneen aihetta käsittelevälle sivulle tai kirjoittaa viestin keskustelusivulleni (löydät keskustelusivulleni painamalla nimimerkkini linkkiä ja valitsemalla tämän jälkeen sivun yläosasta ”keskustelu”-välilehden).
Welcome to the Finnish Wikipedia! Don't speak Finnish?

Afroseppo 2. tammikuuta 2008 kello 20.11 (UTC)

Osoitepaljastus[muokkaa wikitekstiä]

Käyttäjätunnuksellesi on suoritettu osoitepaljastus erillisen osoitepaljastuspyynnön johdosta. –Agony (403) 15. kesäkuuta 2008 kello 13.17 (UTC)

Siis minkä takia? Pontisto 16. kesäkuuta 2008 kello 22.12 (UTC)
Kiinnostuksen kohteiden samankaltaisuuden takia oli epäilys että kyseessä olisi usean käyttäjätunnuksen käytäntörikkomus. Tein osoitepaljastuksen jossa kävi selväksi että olette kaksi erillistä käyttäjää, eli huoli pois. --Agony (403) 17. kesäkuuta 2008 kello 06.58 (UTC)

Joo selvä juttu, yhessä tehään ni samantyyppisiä aiheita otetaan. Pontisto 22. kesäkuuta 2008 kello 15.04 (UTC)

Artikkelisivujen tyhjentäminen ei ole sallittua[muokkaa wikitekstiä]

Hei, artikkelisivujen tyhjentäminen (Malline:Wikiprojekti Rap) ei ole sallittua. Jos haluat poistaa jonkun sivun, merkitse se roskaksi tai laita poistoäänestykseen. Lisätietoa poistokäytännöistä löydät täältä. Sivujen tyhjentäminen tulkitaan vandalismiksi ja muokkausoikeutesi voidaan poistaa varoituksetta. –Agony (403) 22. kesäkuuta 2008 kello 18.04 (UTC)

Sori, sekoilin. Ajattelin, että voin tuolla tavalla poistaa sivun. Malline nimittäin oli väärällä nimellä. Tosiaan, roskaksi olisi pitänyt merkitä. Kommentin jätti Pontisto (keskustelu – muokkaukset).
Siirsin kommenttisi, helpompi seurata keskustelua kun kommentit pidetään yhdessä paikassa. Mut joo, ei kummempaa (tosin mallineen olisi voinut siirtää oikealle nimelle ja sen jälkeen merkata turhan ohjauksen roskaksi). --Agony (403) 22. kesäkuuta 2008 kello 18.11 (UTC)

Muista allekirjoittaa[muokkaa wikitekstiä]

Muistathan allekirjoittaa kaikki keskusteluviestisi sekä äänesi äänestyksissä. Se tekee keskustelujen seuraamisesta helpompaa. Allekirjoituksen voi lisätä helposti napsauttamalla tekstinmuokkausruudun yläpuolella olevan työkalurivin toiseksi viimeistä kuvaketta tai kirjoittamalla ~~~~ (neljä tildeä). --Agony (403) 22. kesäkuuta 2008 kello 18.11 (UTC)

Kuva:Vene.PNG[muokkaa wikitekstiä]

Hei, poistin tallentamasi tiedoston, sillä se rikkoi tiedostojen käyttösääntöjä: lisäämäsi tiedosto ei ollut hyödyllinen tai käyttökelvollinen artikkeleissa. Lisäksi tallentamassasi tiedostossa ei ollut tarpeellisia tekijänoikeustietoja. Muistathan jatkossa tallentaa vain projektille hyödyllisiä tiedostoja tarvittavilla tiedoilla. — str4nd 23. kesäkuuta 2008 kello 06.57 (UTC)

Selvä juttu. --Pontisto 23. kesäkuuta 2008 kello 12.17 (UTC)

Olet käyttänyt kirjoittamissasi viesteissä henkilökohtaista hyökkäystä, joka on vastoin Wikipedian yhteisön hyväksymiä käytäntöjä. Ole hyvä ja tutustu käytäntöön ennen jatkamista. Mikäli jatkat henkilökohtaisten hyökkäysten kirjoittamista, voidaan muokkausoikeutesi poistaa ilman erillistä varoitusta. — str4nd 10. tammikuuta 2009 kello 22.27 (EET)[vastaa]

Hei! Saat muokkauslaskuriin näkyviin lisää tietoa muokkausjakaumastasi, kun laitat Editcounter-sivusi loitsut eri riveille (esimerkki). –Ejs-80 15. tammikuuta 2009 kello 03.02 (EET)[vastaa]

Ok, kiitos. --Pontisto 16. tammikuuta 2009 kello 16.00 (EET)[vastaa]

Moro ku teet artikkelei nii teeppä samatie aiheest gs boyz kiits jos teet

Apua gradututkimukseen[muokkaa wikitekstiä]

Hei,

kartoitan graduani varten Wikipedia-artikkeleita kääntävien käyttäjien asenteita ja kokemuksia crowdsourcing-kääntämisestä Wikipediassa.

Aihetta ei ole aiemmin tutkittu Suomessa, joten nyt on mahdollisuus tulla mukaan tekemään innovatiivista tutkimusta.

Osallistuminen käy helposti vastaamalla oheiseen kyselyyn. Kyselyyn vastaaminen kestää noin 5 minuuttia. Kaikki vastaukset käsitellään nimettöminä.

Kaikkien kyselyyn 19.4.2013 mennessä vastanneiden kesken arvotaan viisi paria Finnkinon elokuvalippuja. Koska Wikipediaan rekisteröityjä kääntäjiä on vähän, olisi äärimmäisen tärkeää, että kaikki vastaisivat kyselyyn.

Linkki kyselyyn: https://www.webropolsurveys.com/S/3FC899E6E4D87543.par

Kiitos!

Tero Laurokari Turun yliopisto ttlaur@utu.fi