True Men Don’t Kill Coyotes

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
”True Men Don't Kill Coyotes”
Red Hot Chili Peppers
Singlen tiedot
 Albumilta The Red Hot Chili Peppers
 Nauhoitettu  Huhtikuu 1984
 Julkaistu 10. elokuuta 1984
 Tuottaja(t) Andy Gill
 Tyylilaji Funk rock
 Kesto 03.40
 Levy-yhtiö EMI
Red Hot Chili Peppersin muut singlet

”True Men Don't Kill Coyotes”
1984
Get Up and Jump
1984

True Men Don't Kill Coyotes on Kalifornialaisen rock-yhtye Red Hot Chili Peppersin ensimmäinen kappale ja single, heidän ensimmäiseltä albumiltaan, The Red Hot Chili Peppers. Albumi ja kappale eivät menestyneet maailmalla hyvin, vaikka albumin kappaleita soitettiin erilaisissa yliopisto-radioissa. Tämä kehitti yhtyeelle fanipohjan, joka kasvoi uusien albumeiden myötä.[1]

Kappaleen on säveltänyt Red Hot Chili Peppersin silloinen kokoonpano, Anthony Kiedis, Flea, Jack Sherman ja Cliff Martinez. Kappale esiintyy myös kokoelmalevyillä, kuten The Abbey Road E.P., jossa se oli viides kappale ja What Hits!?, jossa se oli kuudes kappale.

Musiikkivideo[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kappaleesta tehtiin myös musiikkivideo, joka oli ainoa albumilta "Red Hot Chili Peppers". Video alkaa, kun erikoisesti pukeutunut maanviljelijä kaataa kastelukannusta radioaktiivista vettä pellolle, tämän jälkeen Red Hot Chili Peppersin jäsenet nousevat maan alta pellon päälle ja alkavat esittää kappaletta. Kun kappale loppuu, Red Hot Chili Peppersin jäsenet palaavat takaisin maan alle.[2] Videon on ohjannut Graeme Whifler.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]