Ero sivun ”SimPark” versioiden välillä

Siirry navigaatioon Siirry hakuun
67 merkkiä lisätty ,  10 vuotta sitten
p
Botti lisäsi luokkaan Luokka:Videopelit aakkosittain; kosmeettisia muutoksia
p (Botti lisäsi luokkaan Luokka:Videopelit aakkosittain; kosmeettisia muutoksia)
| alusta = [[Windows]], [[Macintosh|Mac]]
| vaatimukset = '''[[Microsoft Windows]]'''
* 486DX-66 MHz prosessori,
* 8 Mt RAM,
* 256 väriä,
* 16-bittinen äänikortti,
* 90 [[Mt]] vapaata kiintolevytilaa,
* 2xCD-ROM
* Windows 95 tai uudempi
'''[[Apple Macintosh]]'''
* 68040 (33 MHz) prosessori,
* 8 [[Mt]] RAM,
* 256 väriä,
* Versio 7.0 tai uudempi
}}
 
[[KuvaTiedosto:SIMPARK PRTSCR.jpg|thumb|right|280px|SimPark]]
 
'''SimPark''', suomennettuna '''SimPuisto''', on [[Maxis]]in kehittämä erityisesti lapsille suunnattu [[peli]], jonka tavoitteena on rakentaa monimuotoinen luonnonpuisto ja toimiva ravintoketju käytettävissä olevista eläin-, matelija-, sammakkoeläin-, kasvi-, puu- ja pensaslajeista niin, että kaikki eläimet löytävät itselleen tarvitsemaansa ravintoa, ja pitää näin puiston johtaja tyytyväisenä. Pelin alussa valitaan vaikeusaste, kartta jolla halutaan pelata, sekä ilmasto, jonne puisto sijoitetaan. Huolta tulee pitää myös siitä, että eläimet ja kasvit pärjäävät niissä oloissa, minne puisto on rakennettu.
 
== Pelin ilmastoalueet ==
* [[Välimerenilmasto]]
* [[Meri-ilmasto]]
* Puolikuiva ilmasto
 
== Pelaaminen ==
Peli alkaa tyhjältä maalta, jossa pelaaja voi itse muokata maastoa ja vesistöjä mieleisekseen, ja rakentaa alueille polkuja, penkkejä, yms. muita tarvikkeita ihmisiä varten. Puistoon voi myös rakentaa hieman erikoisempia rakennelmia, kuten huvimajoja ja leikkipuistoja.
 
Kaikki lisättävät tarvikkeet on lajiteltu luokkiin, jotka näkyvät ruudun vasemmassa reunassa. Niistä käsin pääsee lisäämään puistoonsa kaikenlaista noin 150 tarvikkeen joukosta. Pelissä on myös tietokone-työkalusta löytyvä luonto-opas, josta löytyy tietoa kaikista pelin lajeista, sekä puiston oma "apulainen", animoitu Risto-sammakko, joka kertoo silloin tällöin puiston tilasta, ja antaa vinkkejä pelin edetessä aina. Kun alueelle on ensin rakennettu kasveja, puistoon alkaa myös tulla itsestään eläimiä ravinnon perässä, ja kuten todellisuudessakin, ne lisääntyvät ja syövät toisiaan.
 
== Tasot ==
Monimuotoinen ja hyväkuntoinen puisto rakentuu viidestä portaasta/tasosta, joista jokaisen saavuttamiseksi on tehtävä edellistä enemmän työtä. Peli alkaa liskotasolta, mutta puiston täyttäessä tietyt vaatimukset monimuotoisuuden ja lajien tunnistamisen suhteen, saa ylennyksen seuraavalle tasolle aina hirvitasoon asti, joka tapahtuu pomon ilmoituksena sähköpostilla. Samalla saa aina rahabonuksen, sekä uuden tavaran jota voi lisätä puistoon.
 
=== Tasot järjestyksessä ===
* Liskotaso
* Ankkataso
* Hirvitaso
 
== Ihmiset ==
Ihmiset, jotka käyvät puistossa saattavat olla hyödyllisiä. He voivat ostaa nakkeja kioskeista, ja kuluttaa rakennettuja palveluja, jolloin puisto tienaa rahaa, mutta ihmiset saattavat myös roskata puistoasi, kiduttaa eläimiä, ja talloa kasveja. Sen vuoksi suuret ihmismäärät ovat usein haitaksi. Ihmiset ilmestyvät puistoon itsestään, jos sinne on rakennettu polkuja ja teitä. Ihmisiä tulee myös huvimajaa vuokraamalla.
 
== Raha ==
Pelin alussa rahaa on vaikeustasosta riippuen 15'000, 10'000, tai 5000. Rahaa tulee vuosittain lisää myös vaikeustasosta riippuen 5000, 4000, tai 3000 veronpalautuksessa, mutta sitä voi tienata lisää vuokraamalla huvimajaa, pitämällä puiston hyvässä kunnossa, (jolloin puisto saa ekopalkintoja), tai hankkimalla puistolle tuloja ihmisten käyttämistä palveluista.
 
== Onnettomuudet ==
SimPuistossa voi sattua itsestään myös erilaisia onnettomuuksia, mutta ne voi säätää pois asetuksista. Onnettomuuksia voi myös aiheuttaa halutessaan itse. Tapaturmia on neljä.
 
'''[[UFO]]-hyökkäys:''' Armeija vaaleanpunaisia ufoja laskeutuu puistoon muodostaen aina jonkin tekstin, kuten "Me Olemme [[Ruotsi]]sta" tai "[[Maxis]] Jytää", jonka voi nähdä vain kartalta. Ufojen poistaminen käsin on työlästä ellei käytä huijauskoodeja, sillä se täytyy tehdä puskutraktorilla ja ufoja tulee kerralla todella paljon.
 
== Tietokone ==
Tietokone on yksi pelin tärkeimmistä työkalusta. Tietokoneelta näkee kaikki puiston tiedot, budjetin, sähköpostin, sekä pääsee käsiksi lajiluetteloon, puisto-oppaaseen, sekä pelaamaan linnunlaulu- ja lajintunnistuspelejä.
 
{{sim-universumi}}
{{DEFAULTSORT:Simpark}}
 
[[Luokka:Sim-pelit|Park]]
[[Luokka:Windows-pelit]]
[[Luokka:Macintosh-pelit]]
[[Luokka:Vuoden 1996 videopelit]]
[[Luokka:Videopelit aakkosittain]]
 
[[en:SimPark]]
27 710

muokkausta

Navigointivalikko