Ero sivun ”Joosef (Marian puoliso)” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[arvioimaton versio][arvioimaton versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
TXiKiBoT (keskustelu | muokkaukset)
p Botti lisäsi: hu:Szent József (ács)
p Botti aikamerkitsi lähdepyynnön.
Rivi 5: Rivi 5:
Raamatun mukaan Joosef oli puuseppä. Hänestä ei tiedetä muuten paljoakaan, kuin että hän oli "[[Daavid]]in huonetta ja sukua" ja kotoisin [[Nasaret]]ista. Jotkut kirjailijat sanovat, että asemansa johdosta hän olisi ollut myös rabbi ja kylänvanhin.
Raamatun mukaan Joosef oli puuseppä. Hänestä ei tiedetä muuten paljoakaan, kuin että hän oli "[[Daavid]]in huonetta ja sukua" ja kotoisin [[Nasaret]]ista. Jotkut kirjailijat sanovat, että asemansa johdosta hän olisi ollut myös rabbi ja kylänvanhin.


Joosefia kunnioitetaan sekä [[katolinen kirkko|katolisessa]] että [[ortodoksisuus|ortodoksisessa]] kirkossa [[pyhimys|pyhimyksenä]] ja hän on perheen, isien, pakolaisten, taloudenhoitajien, insinöörien, asunnonetsijöiden, käsityöläisten (erityisesti puuseppien) ja epäilevien suojeluspyhimys ja auttaja. Lisäksi hän on erinäisten paikkojen suojeluspyhimys: [[Kiina]], [[Kanada]],[[ Korea]], [[Meksiko]], [[Itävalta]], [[Belgia]], [[Böömi]], [[Kroatia]], [[Peru]], [[Vietnam]], [[Kärnten]], [[Steiermark]], [[Tiroli]] ja [[Sisilia]], sekä monien paikkakuntien, kuten [[Firenze]], [[Torino]], [[Baton Rouge]], [[Bemidji]], [[Buffalo]], [[Cheyenne]], [[Haugesund]], [[Louisville]], [[Nashville]], [[San Jose]], [[Sioux Falls]] jne.{{lähde}}
Joosefia kunnioitetaan sekä [[katolinen kirkko|katolisessa]] että [[ortodoksisuus|ortodoksisessa]] kirkossa [[pyhimys|pyhimyksenä]] ja hän on perheen, isien, pakolaisten, taloudenhoitajien, insinöörien, asunnonetsijöiden, käsityöläisten (erityisesti puuseppien) ja epäilevien suojeluspyhimys ja auttaja. Lisäksi hän on erinäisten paikkojen suojeluspyhimys: [[Kiina]], [[Kanada]],[[Korea]], [[Meksiko]], [[Itävalta]], [[Belgia]], [[Böömi]], [[Kroatia]], [[Peru]], [[Vietnam]], [[Kärnten]], [[Steiermark]], [[Tiroli]] ja [[Sisilia]], sekä monien paikkakuntien, kuten [[Firenze]], [[Torino]], [[Baton Rouge]], [[Bemidji]], [[Buffalo]], [[Cheyenne]], [[Haugesund]], [[Louisville]], [[Nashville]], [[San Jose]], [[Sioux Falls]] jne.{{Lähde||15. syyskuuta 2008}}


== Aiheesta muualla ==
== Aiheesta muualla ==
Rivi 13: Rivi 13:


[[Luokka:Pyhimykset]]
[[Luokka:Pyhimykset]]
[[Luokka: Pyhät]]
[[Luokka:Pyhät]]
[[Luokka:Uuden testamentin henkilöt]]
[[Luokka:Uuden testamentin henkilöt]]



Versio 15. syyskuuta 2008 kello 21.08

Joosef (Guido Reni)

Joosef on Raamatun Uudessa testamentissa Jeesuksen äidin Marian puoliso ja Jeesuksen isäpuoli. Juutalaisen lain mukaan hän oli Jeesuksen aito isä.

Raamatun mukaan Joosef oli puuseppä. Hänestä ei tiedetä muuten paljoakaan, kuin että hän oli "Daavidin huonetta ja sukua" ja kotoisin Nasaretista. Jotkut kirjailijat sanovat, että asemansa johdosta hän olisi ollut myös rabbi ja kylänvanhin.

Joosefia kunnioitetaan sekä katolisessa että ortodoksisessa kirkossa pyhimyksenä ja hän on perheen, isien, pakolaisten, taloudenhoitajien, insinöörien, asunnonetsijöiden, käsityöläisten (erityisesti puuseppien) ja epäilevien suojeluspyhimys ja auttaja. Lisäksi hän on erinäisten paikkojen suojeluspyhimys: Kiina, Kanada,Korea, Meksiko, Itävalta, Belgia, Böömi, Kroatia, Peru, Vietnam, Kärnten, Steiermark, Tiroli ja Sisilia, sekä monien paikkakuntien, kuten Firenze, Torino, Baton Rouge, Bemidji, Buffalo, Cheyenne, Haugesund, Louisville, Nashville, San Jose, Sioux Falls jne.lähde?

Aiheesta muualla

Tämä uskontoon liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.