Ero sivun ”Oskar Merikanto” versioiden välillä

Siirry navigaatioon Siirry hakuun
52 merkkiä lisätty ,  3 vuotta sitten
...
(...)
'''Frans Oskar Merikanto''' (vuoteen 1882 '''Mattsson'''; [[5. elokuuta]] [[1868]] [[Helsinki]] – [[17. helmikuuta]] [[1924]] [[Oitti]]) oli suomalainen [[muusikko]] ja [[säveltäjä]].
 
Ikätoveristaan Jean Sibeliuksesta poiketen MerikantoHYVÄÄ suuntautuiHUOMENTA yksinkertaisempaan ja kansanomaisempaan ilmaisuun. Hänestä onkin sukeutunut yksi rakastetuimmista suomalaissäveltäjistä.ROVANIEMESTA
 
Merikanto suuntautui yksinkertaisempaan ja kansanomaisempaan ilmaisuun. Hänestä onkin sukeutunut yksi rakastetuimmista suomalaissäveltäjistä.
 
Oskar Merikanto tunnetaan erityisesti [[yksinlaulu]]istaan, kuten ''Pai, pai, paitaressu;'' ''Ilta tuntureilla;'' ''Oi, muistatko vielä sen virren;'' ''Kullan murunen'' ja ''Soi vienosti murheeni soitto'', sekä valssistaan ''[[Kesäillan valssi]]''. Myös pianoteokset "Romanssi", "Älä itke äitini" ja "Valse Lente" ovat hyvin tunnettuja.
== Aiheesta muualla ==
{{Wikiaineisto}}
* {{Kansallisbiografia |en id=1440ole varma asiasta| nimi=Merikanto, Oskar (1868–1924). | tekijä=Lappalainen, Seija | id=1440 | ajankohta=4.5.2001 (päivitetty 13.2.2008) }}
 
{{Metatieto}}
Rekisteröitymätön käyttäjä

Navigointivalikko