Ero sivun ”Wikipedia:Lehdistölle” versioiden välillä

Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Wikipedian suurimmat vahvuudet ovat laajuus ja nopeus. Suomenkielisessä Wikipediassa on tällä hetkellä {{NUMBEROFARTICLES}} artikkelia. Pahin ongelma on artikkelien laadun suuri vaihtelu. Artikkelien taso vaihtelee laadukkaasta heikkoon. Lisäksi Wikipedian painotukset eroavat paikoitellen perinteisistä tietosanakirjoista, koska käyttäjät tekevät lisäyksiä omien kiinnostuksen kohteidensa mukaan. Kattavuuteen kuitenkin pyritään, mutta Wikipediasta puuttuu vielä perinteisistä tietosanakirjoista löytyviä hakusanoja. Toisaalta Wikipediassa on paljon aihealueita, joita perinteiset tietosanakirjat eivät kata.
 
Wikipedia on kansainvälinen, monikielinen hanke, jota hallinnoi yhdysvaltalainen [[Wikimedia-säätiö]]. Erikielisiä Wikipedioita on nykyisin lähes kolmesataa, joista suomenkielinen Wikipedia on [[:meta:List of Wikipedias|2122. suurin]]. Wikipedia toimii lahjoitusvaroin (katso [[wikimedia:Lahjoitukset#Tee_lahjoitus|Lahjoitukset]]).
Wikipedian sisältöä saa kopioida, muokata ja levittää, jos edelleen jaettavien versioiden lisenssiehdot ovat samat ja Wikipedia ilmoitetaan tietolähteeksi (katso [[Wikipedia:Tekijänoikeudet|Wikipedia ja tekijänoikeudet]]).
 
24 836

muokkausta

Navigointivalikko