Wikipedia:Tekniikka

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Keskustelu teknisistä muutoksista[muokkaa wikitekstiä]

Ennen toteuttamista teknisistä muutoksista tulee käydä yleistä keskustelua sivun Wikipedia:Kahvihuone (tekniikka) alla. Tällä varmistutaan siitä, että muutos on yleisen yhteisön tiedossa eikä pelkästään tähän aliprojektiin osallistuvien.

Wikipediaan tulossa tai käynnissä olevat laajat päivitykset[muokkaa wikitekstiä]

Tulevia suurempia teknisiä muutoksia: (/Tulossa olevat päivitykset)

Wikidata-listabotin päivitys marraskuussa 2020[muokkaa wikitekstiä]

user:ListeriaBot:ia päivitetään parhaillaan uuteen versioon. Päivityksen aikana osa sen päivittämistä listoista ei toimi kunnolla. Mikäli listaa käytetään artikkelissa, niin sen voi poistaa väliaikaisesti näkyviltä. Mikäli lista on käyttäjä- tai projektisivulla, paras tapa on odotella jonkin aikaa kunnes tilanne tasoittuu.

Reply-työkalu keskustelusivuille[muokkaa wikitekstiä]

Keskustelusivuilla on testattavana beeta-ominaisuuksissa Reply-työkalu. Työkalu lisää keskustelukommenttien perään vastaa-linkin, josta avautuu lomake, jolla kommenttiin voi vastata.

Saavutettavuuden parantamiseksi työkalu ei lisää kommenttien väliin rivinvaihtoa, joka wikikoodissa erottaa kommentit erillisiksi listoiksi (ks. selitys), jolloin mm. ruudunlukijat eivät osaa seurata keskustelun semanttista järjestystä. Tarkoitus on selvittää, voidaanko rivinvaihdosta luopua paremman kommentoinnin myötä kokonaan tai kiertää ongelma teknisesti. Asiaa seurataan phab:T265291-tiketillä.


Katso myös[muokkaa wikitekstiä]