Ero sivun ”Shadow the Hedgehog” versioiden välillä

Siirry navigaatioon Siirry hakuun
75 merkkiä lisätty ,  11 vuotta sitten
ei muokkausyhteenvetoa
[arvioimaton versio][arvioimaton versio]
Ei muokkausyhteenvetoa
Ei muokkausyhteenvetoa
{{Korjattava/Kieli}}
{{Lähteetön}}
{{Tietokone- ja videopelihahmo
|nimi = Shadow the Hedgehog
|kuva = Shadow New.gif
|leveys = 225px200px
|pelisarja = ''[[Sonic the Hedgehog (pelisarja)|Sonic the Hedgehog]]''
|ensimmäinen_peli = ''[[Sonic Adventure 2]]''<br>([[2001]])
|liikenäyttelijä =
}}
{{Korjattava/Kieli}}
'''Shadow the Hedgehog''' on hahmo [[Sega]]n videopeleissä ja [[Sonic X]]-animaatiosarjassa, jotka kertovat [[Sonic the Hedgehog]]ista. Hän esiintyy myös Archie Comicsin sarjakuvissa. Shadow on siili, ''äärimmäinen elämänmuoto'', jonka [[Eggman|Tri. Robotnik]]in isoisä, professori Gerald Robotnik loi yli 50 vuotta sitten salaisessa projektissaan avaruusasema ARK:ssa.
 
'''Shadow the Hedgehog''' on hahmo [[Sega]]n videopeleissä ja ''[[Sonic X]]'' -animaatiosarjassa, jotka kertovatesiintyvä [[Sonickuvitteellinen the Hedgehoghahmo]]ista. Hän esiintyy myös Archie Comicsin sarjakuvissa. Shadow on siili, ''äärimmäinen”äärimmäinen elämänmuoto''elämänmuoto”, jonka [[Eggman|Tritri. Robotnik]]in isoisä, professori Gerald Robotnik loi yli 50 vuotta sitten salaisessa projektissaan avaruusasema ARK:ssa.
Shadow on musta siili, jolla on punaiset raidat piikkien päällä ja punaiset alueet silmäkulmissa. Shadown pään sivupiikit taipuvat sivulle ja ylös. Hänellä on myös käsivarsissaan ja jalkojen ulkosyrjissä punaiset raidat.
 
Shadow on musta siili, jolla on punaiset raidat piikkien päällä ja punaiset alueet silmäkulmissa. Shadown pään sivupiikit taipuvat sivulle ja ylös. Hänellä on myös käsivarsissaan ja jalkojen ulkosyrjissä punaiset raidat. Shadowlla oli alun perin kultaiset nauhat ranteissa hansikkaiden kiristiminä ja nilkoissa kenkien tukiosissa, myöhemmissä peleissä nämä ovat muuttuneet sormuksiksi, jotka Shadow voi irrottaa ja kasvattaa voimiaan. Nämä sormukset rajoittavat Shadown voimia mutta lisäävät hänen kestävyyttään (nähty muun muassa ''Sonic X ja Sonic 2006'':ssa). Shadown jalkineet ovat leijuluistimetleijailuluistimet, joilla hän luistelee maanpinnan yläpuolella, hänen on nähty myös leijuvan näillä luistimilla ilmassa.
 
== Esiintymiset ==
Shadow teki ensiesiintymisensä [[Sonic Adventure 2|''Sonic Adventure 2'':ssa]]-pelissä. Geraldin kehitellessä tätä asetta se alkoi olla jo niin pelottava, että G.U.N. hyökkäsi ARK:iin ja päätti lopettaa "Projekti”Projekti Shadown"Shadown”, jonka parissa Gerald työskenteli. Täydellistä elämänmuotoa pidettiin uhkana maailmalle. G.U.N:in sotilaat ampuivat Shadown ainoan ystävän, Marian, kuoliaaksi Shadown silmien edessä, mutta tämä ehti kuitenkin lähettää hänet Maahan avaruuskapselissa. Myöhemmin G.U.N. sai Shadown kuitenkin kiinni ja hänet nukutettiin kylmään uneen, kryostaasiin, josta Shadow heräsi vasta kun Drtri. Robotnik onnistui herättämään hänet noin 50 vuoden päästä tunkeutuessaan Prison Islandille. Shadow on menneisyytensä traumatisoima ja potee muistinmenetystä ja hän vannoo vielä kostavansa Marian kuoleman. Hänet sekoitetaan usein Soniciin, muttavaikka hän ei ole Sonicin klooni. Shadow alkaa kerätä [[Kaaossmaragdeja]]kaaossmaragdeja, koska on palveluksen velkaa Eggmanille. Shadow ryhtyy yhdessä Robotnikin kanssa tuhoamaan Maailmaamaailmaa, sillä vain hänellä on tieto kuinka huippusalaista asetta [[Eclipse Cannon]]iaCannonia käytetään. Heidän mukaansa lyöttäytyy myös [[Rouge the Bat]], ja he ryhtyvät havittelemaan Kaaossmaragdejakaaossmaragdeja.
 
Shadow putoaa avaruudesta'' Sonic Adventure 2n2'':n lopuksilopussa. Shadown oli alun perin tarkoitus kuolla pelin lopussa,{{lähde}} mutta fanien toivomuksesta hänet otettiin mukaan myös seuraaviin peleihin.
 
Seuraava esiintyminen on ''[[Sonic Heroes]]issa'', jossa hän on menettänyt muistinsa, eikä enää tiedä kuka tai mikä hän on. [[Rouge the Bat|Rouge]] vapauttaa Shadown Robotnikin hylätystä tukikohdasta, jonne on suljettu myös [[E-123 Omega]], E-sarjan viimeinen robotti, joka oli suunniteltu Shadown kiinniottamiseen. Robotti oli jätetty vartioimaan Shadowta, joka oli suljettuna hengissäpitokapseliin. Shadown menneisyyttä käsitellään myös hänen aivan omassa pelissään, jossa hän saa viimein varmuuden siitä, kuka hän on.
 
''[[Shadow the Hedgehog (peli)|Shadow the Hedgehog]]'' -pelissä maahan hyökkää Black Arms -oliot ja heidän johtajansa Black Doom, jotka tulivat komeetasta nimeltä Black Comet. Pelin loppuosassa paljastuu, että Shadow on itse asiassa luotu Black Doomin verestä. Gerald Robotnik oli tehnyt sopimuksen Black Doomin kanssa, että hän auttaisi Geraldia luomaan ''täydellisen”täydellisen elämänmuodon''elämänmuodon”. Black Doom suostui, jos hän saisi käyttää Shadowta 50 vuotta myöhemmin Maailmanmaailman tuhoamiseen. Shadow ei kuitenkaan suostu siihen, ja hän muuttuu Super Shadowksi ja tuhoaa Black Doomin. Hän myös tuhoaa Black Cometin käyttämällä Eclipse Cannonia. Aivan lopussa Shadow päättää jättää menneisyytensä taakseen.
Shadown menneisyyttä käsitellään myös hänen aivan omassa pelissään, missä Shadow saa viimein varmuuden siitä, kuka hän on.
 
''Sonic the Hedgehog 2006'':ssa Shadow on G.U.N.in agentti ja hän suorittaa erilaisia tehtäviä, kuten pelastaen Rougen Eggmanin tukikohdasta ja auttaen muun muassa Sonicia [[Silver the Hedgehog|Silverin]] saadessa yliotteen tappelussa. Samassa pelissä Shadow saa vastaansa [[Mephiles the Dark]]in, joka yrittää saada Shadown omalle puolelleen. Mephiles vie Shadown ja Rougen kauas tulevaisuuteen ja näyttää Shadowlle, että ihmiskunta on teljennyt Shadowin erään laitteen sisään, koska he pelkäsivät hänen voimiaan ja epäilivät Shadowta maailmanlopun aiheuttajaksi. Shadow kieltäytyy Mephileen tarjouksesta, koska Mephileellä ei ole mitään syytä kostaa Maailmalle siitä, että hän oli valtikan sisällä 10kymmenen vuotta. Shadow oli se, joka vangitsi Mephileen valtikan sisälle hänen matkustaessaa ajassa taaksepäin Silverin kanssa estääkseen tulevat tapahtumat.
[[Shadow the Hedgehog (peli)]] -pelissä maahan hyökkää Black Arms -oliot ja heidän johtajansa Black Doom, jotka tulivat komeetasta nimeltä Black Comet. Pelin loppuosassa paljastuu, että Shadow on itse asiassa luotu Black Doomin verestä. Gerald Robotnik oli tehnyt sopimuksen Black Doomin kanssa, että hän auttaisi Geraldia luomaan ''täydellisen elämänmuodon''. Black Doom suostui, jos hän saisi käyttää Shadowta 50 vuotta myöhemmin Maailman tuhoamiseen. Shadow ei kuitenkaan suostu siihen ja hän muuttuu Super Shadowksi ja tuhoaa Black Doomin. Hän myös tuhoaa Black Cometin käyttämällä Eclipse Cannonia. Aivan lopussa Shadow päättää jättää menneisyytensä taakseen.
 
Sonic the Hedgehog 2006:ssa Shadow on G.U.N.in agentti ja hän suorittaa erilaisia tehtäviä, kuten pelastaen Rougen Eggmanin tukikohdasta ja auttaen muun muassa Sonicia [[Silver the Hedgehog|Silverin]] saadessa yliotteen tappelussa. Samassa pelissä Shadow saa vastaansa [[Mephiles the Dark]]in, joka yrittää saada Shadown omalle puolelleen. Mephiles vie Shadown ja Rougen kauas tulevaisuuteen ja näyttää Shadowlle, että ihmiskunta on teljennyt Shadowin erään laitteen sisään, koska he pelkäsivät hänen voimiaan ja epäilivät Shadowta maailmanlopun aiheuttajaksi. Shadow kieltäytyy Mephileen tarjouksesta, koska Mephileellä ei ole mitään syytä kostaa Maailmalle siitä, että hän oli valtikan sisällä 10 vuotta. Shadow oli se, joka vangitsi Mephileen valtikan sisälle hänen matkustaessaa ajassa taaksepäin Silverin kanssa estääkseen tulevat tapahtumat.
 
== Suhteet muihin hahmoihin ==
[[Sonic the Hedgehog]] on Shadown kilpailija. Yleensä nämä kaksi kinaavat ja tappelevat. Välillä Sonic yrittää ystävystyä Shadown kanssa, mutta huonolla menestyksellä (muun muassa ''SA2'':n lopputaistelussa Sonic kysyy radion avulla Shadowlta, kuinka hänellä riittää sormusenergiaa Supersuper-muodossa heidän taistellessa Final Hazardiksi muuttunutta Biolizardia vastaan).
 
[[Sonic the Hedgehog]] on Shadown kilpailija. Yleensä nämä kaksi kinaavat ja tappelevat. Välillä Sonic yrittää ystävystyä Shadown kanssa, mutta huonolla menestyksellä (muun muassa SA2:n lopputaistelussa Sonic kysyy radion avulla Shadowlta kuinka hänellä riittää sormusenergiaa Super-muodossa heidän taistellessa Final Hazardiksi muuttunutta Biolizardia vastaan).
 
[[Knuckles the Echidna]] on auttanut Shadowta löytämään Kaaossmaragdeja, koska Shadow huijasi häntä ovelasti.
[[Rouge the Bat]] ja Shadow ovat ystäviä ja toisinaan liittolaisia. Shadow pelastaa Rougen vähän väliä ties mistä. Yleensä siellä missä on Shadow, on myös Rouge, ja yleensä myös Kaaossmaragdi. Rouge näyttää olevan ainoa, joka välittää Shadowsta.
 
[[Amy Rose]] on Soniciin rakastunut tyttösiili joka sattui halaamaan Shadowta luullen tätä Soniciksi ([[Sonic Adventure 2]]|''Sonic Adventure 2'':ssa]]). Kun Amy huomasihuomatessa Rougen tämä tajusi ettei Shadow olekaan Sonic. Amy sai Shadown muistamaan, ettei Maria halunnut Shadown kostavan Maailmalle, vaan antamaan ihmisille mahdollisuuden olla onnellisia.
 
[[Silver the Hedgehog]] ystävystyi Shadown kanssa heidän välisen taistelun jälkeen. Silver sekoitti Shadown [[Mephiles the Dark]]iin. Silver esiintyy vuoden 2006 ''Sonic the Hedgehog-'' -pelissä, sekä peleissä ''[[Sonic Rivals]]'' ja ''[[Sonic Rivals 2]]'' -peleissä.
 
[[Maria Robotnik]] oli Shadown ystävä, mutta G.U.N.:in sotilas ampui Marian. Shadow aikoi kostaa Marian kuoleman, mutta Amy kertoi Shadowille ettei Maria olisi halunnut sitä. Shadow ymmärsi sen, ja päihitti Sonicin kanssa [[Biolizard]]inBiolizardin ([[''Sonic Adventure 2]]'':ssa).
 
[[Gerald Robotnik]] oli Shadown luoja ja Marian isoisä. Gerald esiintyy myös ''Shadow the Hedgehog'' -pelissä, sekäja ''Sonic Archie'' -sarjakuvassa.
 
[[Team Chaotix]] auttoi Shadowta yhdessä ''[[Sonic X]]'' -jaksossa. He veivät Shadown avaruuteen taistelemaan Dark Oakia vastaan. ''Shadow the Hedgehog'' -pelissä Shadow auttaa heitä keräämään levyja, ja dataa jasekä viemään Vector ARKin -tietokonehuoneeseen. Team Chaotix löytää tarkan tiedon Shadown menneisyydestä ja selvittävät tämän Shadowille.
 
[[E-123 Omega]] liittoutui ''[[Sonic Heroes]]issa'' Shadown ja Rougen kanssa. Pelissä heidän tarinansa tehtävät koostuvat lähinnä tietyn vihollismäärän tuhoamisesta kentissä.
 
[[Black Doom]] oli mukana Shadown luomisessa antamalla Gerald Robotnikille omaa vertaan Shadown luomiseen.
 
[[Mephiles the Dark]] on yksi Shadown vihollisista. Shadow vangitsi Mephileksen Pimeyden valtikkaan (Scepter of Darkness) sisälle 10 vuotta sitten ''Sonic the Hedgehog 2006'' -pelissä.
 
==Prototyyppi==
Shadowista on myös prototyyppi, [[Biolizard]]. Tämä prototyyppi epäonnistui, koska se tarvitsi Kaaossmaragdeja tuekseen ollakseen kuolematon ja saadakseen voimaa. Gerald vangitsi biolizardin tästä syystä. Kun Maria kuoli G.U.N.:in toimien vuoksi, hän uudelleenohjelmoi prototyypin kostamaan ihmisille, kun 7 Kaaossmaragdia olisivat taas yhdistettynä Eclipse Cannoniin.
Gerald "ohjelmoi"”ohjelmoi” myös Shadown etsimään Kaaossmaragdit ja palaamaan ARK:iin.
Shadown runtelema prototyyppi muuttui Final Hazardiksi Biolizardin yhdistyessä Eclipse Cannonin kärkeen varmistamaan ARKin putoamisen Maahan. Prototyyppi koki loppunsa kun Super Sonic ja Super Shadow päihittivät sen.
 
==Pelit==
* ''[[Sonic Adventure 2]]'' ([[Sega Dreamcast]])
* ''[[Sonic Adventure 2 Battle]]'' ([[GameCube]])
* ''[[Sonic Heroes]]'' ([[GameCube]], [[Playstation 2]], [[Xbox]], [[Henkilökohtainen tietokone|PC]]Windows)
* ''[[Sonic Battle]]'' ([[GBA|GameboyGame Boy Advance]])
* ''[[Shadow the Hedgehog (peli)|Shadow the Hedgehog]]'' ([[GameCube]], [[Playstation 2]], [[Xbox]])
* ''[[Sonic the Hedgehog (2006)|Sonic the Hedgehog]]'' ([[Xbox 360]], [[Playstation 3]])
* ''[[Sonic Riders]]'' ([[GameCube]], [[Playstation 2]], [[Xbox]])
* ''[[Sonic Riders: Zero Gravity]]'' ([[Playstation 2]], [[Wii]])
* ''[[Sonic and the Secret Rings]]'' ([[Wii]])
* ''[[Sonic Rivals]]'' ([[PlayStation Portable]])
* ''[[Sonic Rivals 2]]'' ([[PlayStation Portable]])
* ''[[SEGA Superstars Tennis]]'' ([[Nintendo DS]], [[Wii]], [[Xbox360]], [[Playstation 3]])
* ''[[Mario & Sonic at the Olympic Games]] ''([[Wii]], [[Nintendo DS]])
* ''[[Sonic and the Black Knight]]'' ([[Wii]])
* ''[[Mario & Sonic at the Olympic Winter Games]]'' ([[Wii]], [[Nintendo DS]])
* ''[[Sonic and SEGA Allstars Racing]]'' ([[Nintendo DS]], [[Wii]], [[Xbox360]], [[Playstation 3]],PC Windows)
 
==Animaatiot==
*''[[Sonic X]]''
 
==Sarjakuvat==
* ''[[Sonic Archie]]''
* ''Sonic X''
* ''Sonic Universe''
 
[[Luokka:Sonic the Hedgehog -pelisarjan hahmot]]
32 295

muokkausta

Navigointivalikko