The Witcher

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
The Witcher
The-witcher-cover.jpg
Kehittäjä CD Projekt RED
Julkaisija Atari
Pelisarja The Witcher
Pelimoottori Aurora Engine
Julkaisuaika
  • RU 24. lokakuuta 2007
  • EU 26. lokakuuta 2007
  • NA 30. lokakuuta 2007
  • AU 9. marraskuuta 2007
Lajityyppi toimintaroolipeli, hack and slash
Pelimuoto yksinpeli
Ikäluokitus ESRB: M
PEGI: 18+Virheellinen PEGI-arvo
Alusta Microsoft Windows, OS X
Tallennusväline DVD
Gamepad.svg
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

The Witcher on CD Projekt RED:n kehittämä ja Atarin lokakuussa 2007 julkaisema toimintaroolipeli. Peli perustuu puolalaisen Andrzej Sapkowskin romaaneihin. Peli käyttää BioWaren kehittämää Aurora Engine -pelimoottoria.

Vuonna 2009 oli tuloillaan The Witcher: Rise of the White Wolf PlayStation 3:lle ja Xbox 360:lle, mutta tuotanto pantiin jäähylle sillä lopputuloksen ei arveltu vastaavan CD Projektin laatuvaatimuksia. Siinä olisi ollut sama tarina, kuin The Witcher -pelissä.

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

The Witcherin päähenkilö on Geralt, yksi viimeisistä noitureista. Noiturit ovat mutantteja, joilla on paljon ihmistä nopeammat refleksit ja joitain maagisia voimia. Noiturien tehtävänä on tappaa hirviöitä; heidät on koulutettu siihen pienestä pitäen. Geralt on – varsin harvinaisena tapauksena – läpäissyt useita testejä ja kokeiluja koulutuksensa yhteydessä.

Peli sijoittuu keskiaikaiseen fantasiamaailmaan, jossa kääpiöt ja haltiat taistelevat oikeuksiensa puolesta ihmisiä vastaan. Geralt on alussa menettänyt muistinsa ja joutuu opettelemaan legendaariset taitonsa uudelleen pelin kuluessa. Peli alkaa Kaer Morhenin linnoituksesta, jonne tuntematon joukkio hyökkää ja varastaa noiturien ”salaisuudet”; tiedot siitä, miten noitureita valmistetaan. Niinpä sankari lähtee seikkailuun palauttaakseen salaisuudet ja kostamaan ystävänsä kuoleman.

The Last Wish on The Witcherin aikaisemmista tapahtumista kertova novellikokoelma. Pelin alkuvideo kertoo kohtauksesta, jossa Geralt taistelee ”striga”-hirviötä vastaan ja lopulta poistaa tämän yltä kirouksen. Striga onkin todellisuudessa sisäsiittoisesta suhteesta syntynyt prinsessa, jota Geralt ei edes yrittänyt surmata. Kirjassa on useita tarinoita, jotka vuorottelevat.

Tämä videopeleihin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.