The Witcher 2: Assassins of Kings

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
The Witcher 2: Assassins of Kings
Kehittäjä CD Projekt RED
Julkaisija CD Projekt RED
Säveltäjä(t) Adam Skorupa
Krzysztof Wierzynkiewicz
Pelisarja The Witcher
Pelimoottori RED Engine
Julkaisuaika
Lajityyppi toimintaroolipeli,
hack and slash
Pelimuoto yksinpeli
Ikäluokitus PEGI: 18+
Alusta Microsoft Windows, Xbox 360, OS X, Linux
Laitevaatimukset
Gamepad.svg
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

The Witcher 2: Assasins of Kings on CD Projekt RED:n kehittämä ja julkaisema toimintaroolipeli, joka julkaistiin Microsoft Windowsille vuonna 2011 sekä seuraavana vuonna Xbox 360:lle ja OS X:lle. Peli jatkaa The Witcherin tarinaa. Pelisarja perustuu puolalaisen fantasiakirjailija Andrzej Sapkowskin laajalti etenkin kotimaassaan tunnettuun The Witcher -kirjasarjaan. Pelisarjaa on ensimmäisestä osasta lähtien arvostettu etenkin siitä, että se on huomattavasti muita genresisarruksiaan aikuismaisempi: seksiä voi harrastaa useamman neidon kanssa, dialogi on paikoin ronskia ja miekkataistelut ovat verisiä.

Pelaaminen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pelaaja on Geralt of Rivia: ammatiltaan hirviönmetsästäjä, rodultaan noituri (tehokkaiksi tappokoneiksi geenimanipuloituja ihmisiä). Roolipelien tapaan Geraltin pitää suorittaa erilaisia tehtäviä (questeja), eli pelaaja saa tehtäviä eri henkilöiltä tarinan varrelta. Pelin edistyessä Geralt saa kokemuspisteiden (joiden myötä hahmon taso nousee) lisäksi uusia varusteita ja kykyjä. Hän voi myös saada tilapäisesti uusia liittolaisia.

Muutokset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Muutoksia verrattuna ensimmäiseen The Witcheriin on uusi inventory, eli tavaratilasysteemi. Pelaaja voi craftata, eli rakentaa aseita ja lisäksi niitä voi myös parannella. Combat, eli taistelusysteemiä on muokattu huomattavasti: pelaaja voi mennä fist fighting -tilaan, jossa voi tapella nyrkeillä vastustajansa kanssa.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]