The Rolling Stones Rock and Roll Circus

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

The Rolling Stones Rock and Roll Circus on The Rolling Stonesin konserttielokuva vuodelta 1968. Konsertista julkaistiin CD ja video vuonna 1996 ja DVD vuonna 2004.

The Rolling Stonesin etsiessä uutta tapaa mainostaa vasta ilmestynyttä albumiaan Beggars Banquet Mick Jagger keksi idean sirkusteeman ympärille rakentuvasta konsertista, joka esitettäisiin televisiossa. He kutsuivat esiintymään myös vierailevia muusikoita, joihin kuuluivat John Lennon (Yoko Onon kanssa), The Who, Eric Clapton (vasta hajonneesta Creamista), Taj Mahal, Jethro Tull ja Marianne Faithfull (Jaggerin silloinen tyttöystävä). Pelkästään tätä tilaisuutta varten Lennon, Clapton, Keith Richards ja Mitch Mitchell (The Jimi Hendrix Experiencestä) muodostivat kokoonpanon The Dirty Mac.

Konsertti esitettiin kutsuyleisön edessä TV-studiossa sirkustelttaa matkivissa lavasteissa. Konsertti alkoi 11. joulukuuta noin kello 14, mutta esitysten välit veivät suunniteltua enemmän aikaa, ja kamerat menivät jatkuvasti epäkuntoon, minkä seurauksena viimeinen esitys tapahtui vasta seuraavana aamuna lähes kello 5. Siihen mennessä yleisö ja The Rolling Stonesin jäsenet Jaggeria lukuun ottamatta alkoivat näyttää uupuneilta. Mick Jagger ei ollut The Rolling Stonesin esiintymiseen tyytyväinen verrattuna erityisesti The Whon ja The Dirty Macin esiintymiseen. Tämän seurauksena yhtye hyllytti projektin aikomuksenaan työskennellä sen parissa myöhemmin, mutta Brian Jonesin kuolema heinäkuussa 1969 peruutti suunnitelmat.

Konsertti oli ensimmäinen suurempi Jethro Tullille ja ainoa Tony Iommin kanssa (tosin ainoastaan Ian Anderson äänitettiin livenä). The Who esitti konsertissa ensimmäisiä kertoja rock-oopperan livenä. Lennon esiintyi ensimmäistä kertaa ilman The Beatlesia ja ensimmäistä kertaa livenä sitten vuoden 1966 Candlestick Parkin konsertin San Franciscossa. Konsertti oli myös viimeinen Brian Jonesin virallinen esiintyminen ja siten myös viimeinen, missä The Rolling Stones esiintyi alkuperäisessä kokoonpanossaan.

CD:n sisältö[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 1. Mick Jagger esittelee: The Rock and Roll Circus - 0:25
 2. Entry of the Gladiators (Fučík) - 0:55
 3. Mick Jagger esittelee Jethro Tullin - 0:11
 4. Song for Jeffrey (Anderson) Jethro Tull - 3:26
 5. Keith Richards esittelee The Whon - 0:07
 6. A Quick One While He's Away (Townshend) The Who - 7:33
 7. Over the Waves (Rosas) - 0:45
 8. Ain't That a Lot of Love (Banks/Parker) Taj Mahal - 3:48
 9. Charlie Watts esittelee Marianne Faithfullin - 0:06
 10. Something Better (Goffin/Mann) Marianne Faithfull - 2:32
 11. Mick Jagger ja John Lennon esittelevät The Dirty Macin - 1:05
 12. Yer Blues (Lennon/McCartney) The Dirty Mac - 4:27
 13. Whole Lotta Yoko (Ono) Yoko Ono, Ivry Gitlis ja The Dirty Mac - 4:49
 14. John Lennon esittelee The Rolling Stonesin / Jumpin' Jack Flash (Jagger/Richards) The Rolling Stones - 3:35
 15. Parachute Woman (Jagger/Richards) The Rolling Stones - 2:59
 16. No Expectations (Jagger/Richards) The Rolling Stones - 4:13
 17. You Can't Always Get What You Want (Jagger/Richards) The Rolling Stones - 4:24
 18. Sympathy for the Devil (Jagger/Richards) The Rolling Stones - 8:49
 19. Salt of the Earth (Jagger/Richards) The Rolling Stones - 4:57