The Angry Video Game Nerd

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
The Angry Video Game Nerd
The Angry Video Game Nerd.
The Angry Video Game Nerd.
Tyyli komediasarja
Kestoaika 3–22 min
Luoja(t) James D. Rolfe
Pääosissa James D. Rolfe
Mike Matei
Kyle Justin
Alkuperämaa Yhdysvallat Yhdysvallat
Verkko YouTube,
ScrewAttack,
GameTrailers,
CineMassacre
Esitetty 16. toukokuuta 2004 – jatkuu edelleen
Jaksoja 173
Aiheesta muualla
IMDb

The Angry Video Game Nerd (lyhennettynä AVGN, ’Vihainen videopelinörtti’) on James D. Rolfen (s. 10. heinäkuuta 1980) esittämä hahmo ja siihen perustuvan, vuodesta 2004 alkaen Internetissä julkaistun videosarjan nimi. The Angry Video Game Nerd voitti parhaan internetsarjan palkinnon Mashable Web Awards -äänestyksessä loppuvuodesta 2009.[1]

Sarjaan pohjautuva elokuva Angry Video Game Nerd: The Movie julkaistiin vuonna 2014.[2]

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sarjassa Rolfe arvostelee sarkastisesti vanhoja videopelejä ja erityisesti niiden huonoja puolia olutta juoden ja runsaasti kiroillen. Hahmo myös arvostelee videopelikonsoleita sekä niiden muita oheistuotteita. Henkilöllä on hauskat silmälasit ja hän naureskelee ivallisesti.

Hahmot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Angry Video Game Nerd on sarjan päähenkilö. Hän on stereotyyppinen videopelinörtti. Nörtti sarkastisesti arvostelee vanhoja videopelejä ja konsoleita, kuten myös Nintendo-oheistuotteita. Hän kiroilee ja juo olutta erittäin paljon, sekä suuttuu hyvin helposti.
 • Kyle Justin on sarjan tunnuskappaleen luoja. Hän asuu Nörtin sohvan takana. Eräässä jaksossa hän sai Nörtiltä luvan pelata tämän kanssa Battle Toads- ja Ikari Warriors -peliä.
 • Bugs Bunny (suom. Väiski Vemmelsääri) on muutamassa jaksossa esiintynyt hahmo. Nörtti vihaa Väiskiä sydämensä kyllyydestä ja hakkaa tätä minkä ennättää. Jaksossa Bug's Bunny Crazy Castle Väiski esiintyi toistamiseen. Tällä kertaa Väiski asettui vastarintaan mutta antoi Nörtin hakata häntä, jos tämä suostui pelaamaan hänen pelejään. Väiskin edellinen esiintyminen oli Megaman-jaksossa, jossa Väiski ehti korvata Nörttiä tämän jäädessä eläkkeelle.
 • R.O.B. on Nes-oheistuote, robotinkaltainen ohjain. Haluaa pelata vain Stackupia tai Gyromitea.
 • Pat the NES Punk on Nörtin kanssa NES-pelien kokoelmasta kilpailevä pelaaja.
 • Jokeri esiintyi kaksiosaisessa Batman-jaksossa. Jokeri sitoo Nörtin esittämän Batmanin tai Badmanin, jotta tämä pelaisi Jokeriin perustuvia pelejä.
 • Glitch Gremlin (suom. Glitchi Riiviö) on pieni vihreä olento, joka Nörtin mukaan on syyllinen siihen, miksi pelit ns. glitchtaavat.

Sarjan synty[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Maaliskuussa 2004 elokuvien tekoa harrastanut ja opiskellut Rolfe arvosteli kaksi Nintendo Entertainment Systemille aikoinaan ilmestynyttä peliä: Castlevania II: Simon’s Quest ja Dr. Jekyll and Mr. Hyde. Arvosteluvideoissaan Rolfe tekeytyi ”Angry Nintendo Nerd” -hahmoksi, vihaiseksi ja kiroilevaksi alter egokseen, joka etsi pelaamistaan peleistä pelkkiä huonoja puolia.[3]

Videoiden oli tarkoitus jäädä yksittäistapauksiksi, ”pelkiksi vitseiksi”, joita Rolfe näyttäisi vain ystävilleen. Rolfea kuitenkin kannustettiin julkaisemaan videot Internetissä, ja hän päätti julkaista ne omalla Cinemassacre.com-sivustollaan, jonne hän oli tallentanut myös aiempia videoitaan. Videoiden suosio kasvoi, joten Rolfe kuvasi uuden arvostelun (The Karate Kid) ja julkaisi kaikki kolme videota nyt myös YouTubessa.[3]

Pian videoiden YouTube-julkaisun jälkeen Rolfe vaihtoi hahmonsa nimen ”Angry Video Game Nerdiksi”. Hän halusi välttää Nintendon tavaramerkin käyttöön liittyvät hankaluudet, ja aikoi lisäksi tehdä arvosteluja muidenkin valmistajien pelikoneille ilmestyneistä peleistä.

AVGN-jaksoja julkaistiin YouTubessa, kunnes Rolfe liittyi ScrewAttack-yhteisöön ja sai töitä GameTrailers-sivustolta. Sen jälkeen uudet AVGN-videot on julkaistu ensin yksinoikeudella GameTrailersin kautta.[3]

AVGN-videoista muodostui kokonainen sarja teemamusiikkeineen, logoineen ja oheistuotteineen[4]. Sarjaa on myös koottu myyntiin, tähän mennessä kuutena eri DVD-pakettina.

Elokuva[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuonna 2011 Rolfe pyysi faneilta lahjoituksia elokuvaan. Kampanjan päättyessä 2. helmikuuta 2012 lahjoituksia oli kertynyt 325 000 dollaria, ja elokuvan tuotanto voitiin käynnistää. Suurin osa elokuvan kohtauksista kuvattiin Hollywoodissa. Toukokuussa 2012 suurin osa kuvauksista oli tehty, ja elokuvaa leikattiin[5]. Elokuvan maailmanensi-ilta järjestettiin heinäkuussa 2014 ja verkossa se julkaistiin syyskuussa. Elokuvan tarinan keskiössä on Atari 2600:n pahamaineisen huono E.T.-videopeli.

Musiikki[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

AVGN:n teemamusiikkia on muunneltu paljon sarjan kuluessa. Alkuperäinen, akustisella kitaralla soitettu versio on Kyle Justinin sävellys, jonka Justin ja Rolfe sanoittivat.[6] Kappaletta muunnellaan usein videon teeman (esimerkiksi peliaiheen tai meneillään olevan juhlapyhän) mukaan, mutta toisinaan videoissa käytetään aiheeseen liittyvää musiikkia: esimerkiksi Star Trek -aiheisia pelejä arvostelevassa jaksossa tunnusmusiikki on sovitus Star Trekin teemamusiikista.[7]

James Rolfen muita projekteja[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

James Rolfen You Know What’s Bullshit -sarjan alkutunnus

Rolfella on AVGN-sarjansa lisäksi muita projekteja. Hän tekee elokuvia (yleensä splattereita tai kauhua), elokuva-arvosteluja sekä useita eri sarjoja. Rolfe julkaisee kaikkia sarjojaan myös YouTubessa.[8]

 • You Know What's Bullshit – Rolfe arvostelee sarjassa sarkastisesti ja kiroillen elämän arkisia asioita.
 • Board James – Rolfe arvostelee sarjassa eri lautapelejä.
 • The Movie Quote of the Week
 • Shit Pickle
 • Elokuva-arvosteluja Spike-tv:ssä
 • Erilaiset Top 10 -videot Spike-tv:ssä
 • Cinemassacre Monster Madness (joka vuosi koko lokakuun ajan)

Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 1. Cashmore, Pete: OPEN WEB AWARDS 2009: The Winners Awards. 16.12.2009. Mashable.com. Viitattu 3.10.2018. (englanniksi)
 2. AVGN Movie Timeline (Updated 6/14/2014) Updates. 14.6.2014. Cinemassacre.com. Viitattu 3.10.2018. (englanniksi)
 3. a b c F.A.Q. AVGN - F.A.Q.. Cinemassacre.com. Viitattu 23.4.2008. (englanniksi)
 4. Merchandise Screwattack.com. Viitattu 23.4.2008. (englanniksi)
 5. James Rolfe: AVGN Movie FAQ 1.0 Cinemassacre Productions. Viitattu 5.11.2012. (englanniksi)
 6. Angry Video Game Nerd Kyle Justin Music. Viitattu 23.4.2008. (englanniksi)
 7. Star Trek - Angry Video Game Nerd - Episode 49 Youtube. Viitattu 5.11.2012. (englanniksi)
 8. JamesNintendoNerd Youtube. Viitattu 23.4.2008. (englanniksi)

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]