Ikari Warriors

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Ikari Warriors
Kehittäjä SNK (d)
Julkaisija SNK Playmore
Julkaistu 1986
Lajityyppi Shoot ’em up
Pelimuoto Moninpeli, yhteistyöpeli ja yksinpeli
Alusta kolikkopeli, Amiga, Amstrad CPC, Atari 2600, Atari 7800, Atari ST, Commodore 16, Commodore 64, MSX, NES, ZX Spectrum
Gamepad.svg
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Ikari Warriors on SNK Playmoren kehittämä vuonna 1986 julkaistu kolikkopeli. Japanissa peli tunnetaan nimellä "Ikari", joka tarkoittaa vihaa. Peli on Commando-klooni, mutta se saavutti pitkäkestoisen suosion muista tuon ajan vastaavista peleistä poiketen.

Alkuperäisessä kolikkopeliversiossa uutuutena oli 360 astetta kääntyvät peliohjaimet. Kääntämällä ohjainta valitaan ampumissuunta. Muuten pelihahmo liikkuu normaalisti siihen suuntaan mihin tikkua käännetään. Ampumisnapin lisäksi kranaatin heittämiselle on oma nappinsa. Pelialueella olevia panssarivaunuja voi ottaa käyttöönsä, jolloin ohjaus pysyy kuitenkin samanlaisena (panssarivaunu räjähtää, kun ruudulle ilmestyvä bensamittari näyttää tyhjää).

Toinen piirre mikä erotti Ikari Warriorsin muista Commando-klooneista oli mahdollisuus kahden pelaajan samanaikaiseen kaksinpeliin.

Peli käännettiin lukuisille tietokoneille ja pelikonsolelille, mutta käännöksistä puuttuu ampumissuunnan valinta kolikkopelin tapaan (vaikka tämän olisi voinut toteuttaa näppäimistön avulla, kuten kolikkopeliemulaattorissa voi tehdä). Nintendo -versio on pistetty kokonaan uusiksi ja siinä on paljon suurempi pelialue eri tasoineen. 16-bittisissä käännöksissä on alkuperäisversiota hieman koreampi grafiikka. Commodore 64:lle on kaksi eri versiota, joista Eliten versio on selvästi huolellisemmin tehty. Elite vastasi myös useimmista muista tietokonekäännöksistä. Nintendolle pelistä on jatko-osia.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]