Sergio Canamasas

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Sergio Canamasas

Sergio Canamasas Español (s. 30. huhtikuuta 1988 Barcelona, Espanja) on espanjalainen moottoriurheilija.[1][2] Hän on kilpaillut vuodesta 2012 lähtien GP2-sarjassa.

Hän aloitti uransa vuonna 2007 kilpaillen Espanjan F3-sarjassa Copa de España -luokassa sijoittuen kahdeksanneksi. Seuraavana vuonna hän kilpaili pääsarjassa saavuttamatta pisteitä. Vuonna 2009 Canamasas kilpaili European F3 Open -sarjassa sijoittuen sarjan kuudenneksi. Vuosina 2010–2011 Canamasas kilpaili Formula Renault 3.5 -sarjassa sijoittuen jälkimmäisellä kerralla sarjan kahdeksanneksi.

Vuonna 2012 Canamasas kilpaili GP2-sarjassa Venezuela GP Lazarus -tallissa Saksan kilpailusta lähtien korvaten Fabrizio Crestanin loppukauden ajaksi[3]. Hän ei saavuttanut pisteitä. Canamasas muistetaan erityisesti kauden päätöskisassa sattuneesta tapauksesta. Canamasas nousi heti lähdössä 16 ruudusta seitsemänneksi, mutta sai myöhemmin varikon läpiajorangaistuksen tallin mekaanikon oltua vielä hänen autonsa lähistöllä hetkeä ennen lähtöä. Canamasas ei kuitenkaan ajanut varikolle, jolloin hän sai mustan lipun. Canamasas ei edelleenkään tullut varikolle, vaikka hänen mekaanikkonsa heiluttivat hänelle kylttiä tulla sisään. Vasta kierroksella 18 Canamasas ajoi varikolle keskeyttämään kilpailun. Hän selitti, ettei ollut huomannut mustaa lippua. Canamasas ei saanut tilanteesta rangaistusta.

Vuonna 2013 Canamasas jatkoi GP2:ssa Caterham Racing -tallissa saavuttaen kolme pistettä. Vuonna 2014 Canamasas palasi kesken kauden GP2-sarjaan ajaen Trident -tallissa. Hän saavutti yhden kakkossijan Monacon sprinttikilpailusta ja keräsi 29 pistettä sijoittuen sarjan 14:ksi. Vuonna 2015 Canamasas jatkoi kilpailemista GP2:ssa. Canamasas on ajanut kauden aikana peräti kolmessa eri tallissa. Kauden alussa hän kilpaili MP Motorsport -tallissa, jonka jälkeen hän vaihtoi tiimiä ajaen Silverstonessa ja Belgiasta eteenpäin Lazarus -tallissa, Unkarissa hän kilpaili Hilmer Motorsport -tallissa. Vuonna 2016 Canamasas kilpaili viidennen kautensa GP2-sarjassa ajaen Carlin -tallin kuljettajana ilman mainittavaa menestystä. Hän jatkaa vuonna 2017 Trident-tallin kuljettajana.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä urheilijaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.