Sauli Tiilikainen

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Sauli Ilari Tiilikainen (s. 7. joulukuuta 1952 Valkeakoski) [1] on suomalainen oopperalaulaja. Hän on opiskellut Helsingissä, Wienissä ja New Yorkissa Pekka Salomaan, Matti Tuloiselan, Eric Werban, Rita Streichin ja Tom Krausen johdolla. Tiilikainen piti ensikonserttinsa vuonna 1981. Toiminut kanttori-urkurina 1974-1985, sekä laulun yliopistolehtorina. Hän on ollut kiinnitettynä Suomen Kansallisoopperan solistikuntaan 1992-2008. Jatkaa uraansa freelancerina.

Sauli Tiilikainen on esiintynyt mm. useissa Euroopan maissa, kaikissa Pohjoismaissa sekä Pohjois-Amerikassa, Intiassa, Keniassa ja Japanissa.

Tiilikainen on äänialaltaan baritoni.[2]

Sauli Tiilikainen on esittänyt noin 85 oopperaroolia 16 eri kielellä. Uusien oopperoiden kantaesityksiä Suomessa ja Ruotsissa, säveltäjinä mm. Aulis Sallinen, Erik Bergman, Olli Kortekangas, Lars-Johan Werle, Einojuhani Rautavaara, Hannu Bister, Jukka Linkola, Atli Heimir Sveinsson ja Kimmo Hakola. Äänitetaltiointeja mm. Yleisradiossa ja useilla levyillä, mm. Erik Bergman: Det sjungande trädet ja Eino Tamberg: Cyrano de Bergerac.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Martti Haapakoski, Anni Heino, Matti Huttunen, Hannu-Ilari Lampila, Katri Maasalo: Suomalaisen musiikin historia esittävä taide. WSOY, 2002. ISBN 951-0-23564-4.
  2. Bonniermusic.fi: Sauli Tiilikainen - Sinun omasi

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä laulajaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.