Rintaimplantti

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Silikonitäytteisiä rintaimplantteja.
Suolaliuostäytteisiä rintaimplantteja.

Rintaimplantteja käytetään plastiikkakirurgiassa suurentamaan naisten rintoja. Rintaimplanttien asennus on yksi suosituimmista naisille suoritetuista kauneusleikkauksista, sillä moni nainen kokee rintansa liian pieniksi.

USA:n rintaimplanttimarkkinoiden tiukan turvallisuusseulan on läpäissyt vain kolme rintaimplanttimerkkiä. Ne ovat Silimed, Mentor[1] ja Natrelle. Muiden implanttimerkkien käyttö on USA:ssa laitonta.

Silikoni-implanteissa on kiinteä kuori, ja myös niiden täyte on silikonia. Keittosuolaliuosta sisältäviä implantteja on käytetty, mutta ne eivät ole nykyisin suosiossa niiden suuren rikkoutumisvaaran vuoksi ja koska ne eivät tunnu yhtä luonnollisilta kuin silikoni-implantit.

Suurennusleikkaus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Rintojen suurennusleikkaus kestää yleensä 1–2 tuntia, ja se tehdään nukutuksessa. Leikkauksen aikana potilas nostetaan istuvaan asentoon, jotta implantit ovat myös pystyasennossa oikeilla paikoillaan. Rintaimplantti sijoitetaan yleensä rinnanaluspoimuun tehdyn viillon kautta rintalihaksen päälle. Implantti laitetaan rintalihaksen alle vain, jos nainen on erittäin hoikka tai omat rinnat ovat todella pienet.

Rintaimplanttien riskit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Naisilla, joilla on rintaimplantti, on muita naisia 38 prosenttia suurempi riski kuolla rintasyöpään. Kohonnut kuolleisuus johtuu siitä, että implantit heikentävät mammografiatutkimuksen herkkyyttä.[2]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Mentor | Make life more beautiful www.mentorimplants.fi. Viitattu 19.11.2016.
  2. Sunita Khatri: Breast Implants Found to be Associated with Cancer. 14.5.2013. http://themedcircle.com/breast-implants-found-to-be-associated-with-cancer/

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]