Raimo Tuomainen

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Raimo Tuomainen
Raimo Tuomainen Vihreiden puoluekokouksessa 2007.
Raimo Tuomainen Vihreiden puoluekokouksessa 2007.
Henkilötiedot
Syntynyt25. marraskuuta 1957 (ikä 63)
Nilsiä
Poliitikko
Puolue Vihreät
Asema valtuutettu
Kotipaikka Kuopio
Aiheesta muualla
Virallinen sivu

Raimo Tuomainen (s. 25. marraskuuta 1957 Nilsiä) on terveyssosiologi, joka kuuluu ns. Kuopion koulukuntaan. Sen keskeinen terveyspoliittinen ja tutkimusteema on medikalisaatio. Hän on kirjoittanut medikalisaatiosta ja terveyspolitiikasta lukuisia kirjoja ja artikkeleita ja saanut myös kansainvälistä huomiota. Hän on julkaissut kirjoituksia terveyssosiologian ja -politiikan lisäksi uskonto- ja tieteensosiologian, väestötieteen ja terveyshallintotieteen aloilta. Tuomainen työskentelee nykyään Kuopion yliopistollisen sairaalan hallinnossa. Hän on koulutukseltaan yhteiskuntatieteiden lisensiaatti ja hallintotieteiden maisteri.

Tuomainen on toiminut Vihreän liiton puoluevaltuuskunnan varapuheenjohtajana sekä puoluehallituksessa. Hän oli vihreän liikkeen perustajajäseniä Kuopiossa ja Kuopion kaupunginvaltuutettu 2009–2012. Vaikka hän vastusti alkuaan liikkeen järjestymistä puolueeksi, hän on toiminut alusta pitäen puolueessa aktiivisesti. Hän oli vuoden 2007 eduskuntavaaleissa ehdolla Pohjois-Savosta ja sai 2 346 ääntä.

Tuomainen on julkaissut muutamia runokirjoja ja aforismeja sekä toiminut Kuopion Kaupunkilehden ja Viikkosavon kolumnistina. Hän on myös tasa-arvo-, vammaisasia- ja monikulttuurisuusaktiivi. Hän on ollut jäsen mm. valtioneuvoston asettamassa Tasa-arvoasiain neuvottelukunnassa ja Rintamaveteraaniasiain neuvottelukunnassa sekä Valtion liikuntaneuvoston Erityisryhmien liikunnan jaostossa, Opetusministeriön asiantuntijaelimessä, jonka alaa vammaisliikunta on. Hän on pitkäaikainen käräjäoikeuden lautamies, mistä hyvästä hänelle on myönnetty myös herastuomarin arvonimi. Tuomainen on toiminut pitkään puheenjohtajana Setlementti Puijolassa, joka Kuopiossa tunnetaan erityisesti monikulttuurisuuden edistäjänä.

Tuomaista voi pitää yhtenä vihreiden ideologeista. Hän korostaa sosiaalietiikan, oikeudenmukaisuuskysymysten ja pehmeiden arvojen tärkeyttä. Hän on vaikuttanut keskeisesti Vihreän liiton periaateohjelman 2006 sisältöön. Hän on mm. termin vihreä feminismi isä; tuon käsitteen hyväksyi puoluekokous 2006 periaateohjelmassaan. Hän on kiteyttänyt myös vihreiden kulttuuripoliittiset tavoitteet termiin ”monivärinen sinivalkoisuus”.

Yksityiselämä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuodesta 2011 Tuomainen on ollut naimisissa nepalilaisen naisen kanssa.[1] Tuomaisella on yhteensä kahdeksan lasta.[2] Hänen isänsä on näyttelijä Toivo ”Topi” Tuomainen.

Julkaisut[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Pirinen, Aija: Kihloihin vain viikon seurustelun jälkeen. Kuopion Kaupunkilehti, 19.11.2011, nro 48, s. 3. Artikkelin verkkoversio (PDF) Viitattu 6.6.2012.
  2. Elina Rikkilä: Raimo Tuomainen isäksi kypsässä iässä Seura verkkosivusto. 22.8.2018. Seura / Otavamedia. Viitattu 24.7.2018.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]