Ragnarok Online

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Ragnarok Online
Kehittäjä GRAVITY Co. Ltd.
Julkaisija GRAVITY Co. Ltd.
Pelimoottori AEGIS (d)
Julkaistu 31. elokuuta 2002 [1]
Lajityyppi MMORPG
Pelimuoto moninpeli
Ikäluokitus USK 6
Alusta Windows
Hinnoittelutapa kuukausimaksu
Jakelumuoto CD, digitaalinen lataus
Gamepad.svg
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Ragnarok Online eli RO on MMORPG (Massiivinen nettiroolipeli), jonka on kehittänyt eteläkorealainen GRAVITY. Peli perustuu suurelta osin Lee Myung-Jinin Ragnarok-manhwaan.

Perusidea[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ragnarok Online on hyvin tyypillinen kuukausimaksullinen MMORPG-peli. Pelin perusidea on henkilökohtaisen hahmon luominen valitsemalla eri ominaisuuksista miellyttävimmät: erilaisten hirviöiden tappaminen, kokemuksen kerääminen ja siten hahmon kehittäminen erityisillä attribuutti- ja kykyasteikoilla paremmaksi. Useiden muiden verkkopelien tapaan voi hahmon kehittämisen ohessa harjoittaa myös sosiaalista kanssakäymistä muiden pelaajien kanssa. Pelin grafiikka on toteutettu yhdistämällä isometrisiä objekteja sekä 3D-grafiikkaa.

Eri versiot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tällä hetkellä pelistä on olemassa viralliset versiot koreaksi, japaniksi, englanniksi, thaiksi, kiinaksi, indonesiaksi, malaijiksi, Brasilian portugaliksi sekä filipinon kielellä. Palvelimia ylläpitävät GRAVITY, GRAVITY Interactive, GungHo Online Entertainment, Game Flier International, Asiasoft, Level Up! International ja Burda Interactive. Peliin julkaistaan päivityksiä noin puolivuosittain episodien muodossa, jotka sisältävät useimmiten uusia alueita sekä vastuksia.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Ragnarok Online Gamespot. Viitattu 3.7.2017.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]