Quake 4

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Quake 4
Kehittäjä Raven Software
Julkaisija Activision
Jakelija Activision, GOG.com, Steam ja Humble Store
Ohjaaja Eric Biessman
Tuottaja Tim Willits
Suunnittelija Jim Hughes
Taiteilija Kevin Long
Säveltäjä Chris Vrenna
Clint Walsh
Pelisarja Quake
Pelimoottori id Tech 4
Julkaistu Microsoft Windows
  • NA 18. lokakuuta 2005
  • EU 21. lokakuuta 2005
Linux
  • 20. lokakuuta 2005
Xbox 360
  • NA 18. lokakuuta 2005
  • EU 2. joulukuuta 2005
OS X
  • NA 24. maaliskuuta 2006
  • EU 14. huhtikuuta 2006
Lajityyppi ensimmäisen persoonan ammuntapeli
Pelimuoto yksinpeli, moninpeli
Ikäluokitus BBFC: 18
ESRB: M Virheellinen ESRB-arvo
OFLC: MA15+
PEGI: 18Virheellinen PEGI-arvo
Alusta Microsoft Windows, Linux, Xbox 360, OS X
Jakelumuoto DVD
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Quake 4 on Raven Softwaren kehittämä ja Activisionin julkaisema Quake-pelisarjaan kuuluva ensimmäisen persoonan ammuntapeli. Peli julkaistiin vuonna 2005 Microsoft Windowsille, Linuxille ja Xbox 360:lle sekä seuraavana vuonna myös OS X:lle. Aiemmat Quake-pelit kehittänyt id Software valvoi pelin kehitystä ja tarjosi Raven Softwaren käyttöön id Tech 4 -pelimoottorin.

Pelin tarina on suoraa jatkoa Quake II:sta, sillä Quake III Arenan juoni ei liittynyt Quake II:een, vaan se oli puhtaasti moninpeliin suunnattu. Ensimmäiseen Quakeen yhdistävät tekijät ovat ainoastaan nimi ja logo. Moninpelistä löytyy Deathmatch, Capture the Flag ja uusi Arena Capture the Flag, joka sisältää lipunryöstön lisäksi pelaamista helpottavia erikoisvoimia.

Peli kulkee kahdessa jaksossa, koska suunnilleen pelin puolivälissä päähenkilö Matthew Kane muutetaan Stroggiksi. Tämä muuttaa pelaamista jonkin verran. Ihmisenä ollessa Kanen maksimi osumapisteet ja panssariarvo ovat 100, kun taas Stroggina ne ovat 125. Lisäksi Stroggina Kane liikkuu nopeammin ja voi käyttää kenttiin asetettuja lääkintäasemia parantaakseen itseänsä ja hän pystyy ymmärtämään Stroggien kieltä.

On kulunut vain vähän aikaa Quake II:n tapahtumista. Ihmiset uskovat, että Stroggien johtaja Makron on kuollut ja että ihmiset voivat viimein aloittaa täydellisen invaasion Stroggien kotiplaneetalle Stroggosiin. Tarina kulkee Matthew Kane -nimisen alikersantin mukana. Hän on Rhino-ryhmän jäsen ja ryhmän tutkija. Rhino-ryhmän alus jotuu ohjusiskun uhriksi ja putoaa Stroggosin pinnalle, missä taistelu raivoaa täysillä. Kaikki ryhmän jäsenet selviävät törmäyksestä vähin vammoin, vaikka Matthew menettääkin tajuntansa. Herättyään hän tapaa taistelun timmellyksessä kaikki Rhino-ryhmän jäsenet: kersantti Morrisin, sotamies Andersonin, alikersantti Cortezin, alikersantti Rhodesin, kersantti Bidwellin, korpraali ”Sledgen”, sotamies Straussin ja luutnantti Vossin. Heidän tehtävänään on saattaa sota loppuun sekä tuhota Makron ja Nexuksen keskus lopullisesti.

Aiheesta muualla

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
Tämä videopeleihin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.