Nick Simper

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Nick Simper
Nick Simper vuonna 2015.
Nick Simper vuonna 2015.
Henkilötiedot
Koko nimi Nicholas John Simper
Syntynyt3. marraskuuta 1945 (ikä 78)
Middlesex
Muusikko
Tyylilajit rock, hard rock, progressiivinen rock, psykedeelinen rock, bluesrock ja metallimusiikkiView and modify data on Wikidata
Soittimet bassokitara ja kitaraView and modify data on Wikidata
Aiheesta muualla
www.nicksimper.com

Nicholas John ”Nick” Simper (s. 3. marraskuuta 1945 Middlesex) on englantilainen basisti. Parhaiten hänet muistetaan Deep Purplen alkuperäisenä basistina.

Ennen Purplen perustamista Simper soitti monissa yhtyeissä, kuten Johnny Kidd And The Pirates, The Regents, Lord Sutch's Savages (mukana myös Ritchie Blackmore) ja The Flower Pot Men (mukana Jon Lord)[1].

Kun Blackmore ja Lord kasasivat Deep Purplea vuonna 1968 (tuolloin vielä nimellä Roundabout), he kutsuivat vanhan soittokumppaninsa mukaan yhtyeeseen. Deep Purplen ensisingle ”Hush” menestyi Yhdysvalloissa kohoten top-5:een ja yhtye keikkaili ahkerasti Amerikassa vuonna 1968. Tämän lisäksi Deep Purple levytti vajaan vuoden aikana kolme studioalbumia, joista ensimmäinen, Shades of Deep Purple, menestyi parhaiten Amerikassa. Kotimaassaan Britanniassa Deep Purple ei saanut vielä tuolloin minkäänlaista menestystä. Vuoden 1969 heinäkuussa Simper erotettiin Deep Purplesta yhdessä laulaja Rod Evansin kanssa. Simper ja Evans eivät sopineet Lordin ja Blackmoren hard rock -visioon ja Simperin bassonsoittoa pidettiin liian vanhanaikaisena[2]. Evans tyytyi kohtaloonsa, koska oli jo aiemmin aikonut lähteä yhtyeestä, mutta Simper oli katkera salamyhkäisestä erottamisestaan ja haastoi yhtyeen myöhemmin oikeuteen maksamattomien korvausten takia.[3]

Deep Purplen jälkeen Simper liittyi Marsha Huntin kiertueyhtyeeseen ja esiintyi muun muassa Wightsaaren festivaaleilla vuonna 1969. Sen jälkeen Simper ja yhtyeen muut muusikot perustivat Warhorse-yhtyeen[4]. Progressiivista heavy rockia soittanut Warhorse levytti kaksi albumia (Warhorse (1970), Red Sea (1972)) Vertigolle. Yhtye ei kuitenkaan saanut suurta menestystä ja se hajosi vuonna 1974. Simperin muita yhtyeitä 1970- ja 1980-luvuilla olivat muun muassa Dynamite, Flying Fox ja Fandango, joka julkaisi pari albumia. 1990-luvulla hän oli mukana Quartermass II -yhtyeessä, joka oli jatkoa 1970-luvulla vaikuttaneelle Quartermass-yhtyeelle.

Viime vuosina Nick Simper on soittanut The Good Old Boys -nimisessä vanhaa rock ’n’ rollia soittavassa projektiyhtyeessä ja hän on myös esiintynyt itävaltalaisen The Nasty Habits -yhtyeen kanssa soittaen Deep Purplen ensimmäisen kokoonpanon kappaleita.

Diskografia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Deep Purple:

Warhorse:

 • Warhorse 1970
 • Red Sea 1972

Fandango:

 • Slipstreaming 1979
 • Future Times 1980

Johnny Kidd & The Pirates:

 • The Best of Johnny Kidd & The Pirates 1978
 • Rarities 1983
 • The Classic and Rare 1990

Screaming Lord Sutch:

 • Hand of Jack The Ripper 1971

Rosco Gordon:

 • Rosco Rocks Again 1983

Quartermass II:

 • Long Road 1997

Wee Willie Harris & The Alabama Slammers:

 • Rag Moppin’ 2000

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 1. http://www.nicksimper.com/biog.htm Biografia virallisella sivustolla
 2. Chris Charlesworth: Deep Purple – The Illustrated Biography (1983)
 3. http://www.nicksimper.com/nick_simper_interview_july83.htm Haastattelu virallisella sivustolla
 4. http://www.deep-purple.net/tree/warhorse.htm Warhorse Deep Purple.net-sivustolla

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]