Glenn Hughes

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Tämä artikkeli käsittelee basisti-laulaja Glenn Hughesia. Village Peoplen samannimistä jäsentä käsittelee artikkeli Glenn Hughes (laulaja).
Glenn Hughes
Glenn Hughes vuonna 2012.
Glenn Hughes vuonna 2012.
Henkilötiedot
Syntynyt21. elokuuta 1951 (ikä 72)
Ammatti muusikko
Muusikko
Aktiivisena 1968
Tyylilajit hard rock, funk rock, heavy metal
Soittimet laulu, basso
Yhtyeet Black Country Communion, Deep Purple, Black Sabbath
Levy-yhtiöt Frontiers MusicView and modify data on Wikidata
Aiheesta muualla
glennhughes.com
Hughes esiintymässä kesällä 2011.

Glenn Hughes (s. 21. elokuuta 1951 Staffordshire, Englanti) on brittiläinen muusikko. Hän aloitti uransa funkyhtye Trapezessa, jossa hän lauloi ja soitti bassoa ollen samalla keulahahmo. Vuonna 1973 Hughes liittyi Deep Purplen basistiksi, mutta hän myös lauloi yhtyeessä David Coverdalen ohella. Hughes oli mukana kolmella Deep Purplen albumilla: Burn, Stormbringer ja Come Taste the Band (kokoonpanot Mk3 ja Mk4).

Deep Purplen neljännen kokoonpanon hajottua vuonna 1976 Hughes aloitti soolouran. Deep Purplen ajoilta hänelle jäi huumeriippuvuus, josta hän pääsi eroon vasta 1990-luvulla. Hughesin vahva lauluääni oli huomattu jo kauan sitten, ja Tony Iommi otti hänet Black Sabbathin laulajaksi vuonna 1986. Päihdeongelmat pakottivat hänet kuitenkin lähtemään yhtyeestä. Hughes ehti levyttää Black Sabbathin kanssa albumin Seventh Star.

Hughes lauloi KLF:n vuonna 1992 julkaistulla America: What Time Is Love? -singlellä.

Päästyään eroon huumeriippuvuudesta Hughes on jatkanut soolouraansa ja tehnyt levyjä muun muassa Gary Mooren, Black Sabbathin Tony Iommin ja Joe Lynn Turnerin kanssa. Kaksi albumiaan, Soul Mover (2005) ja Music For the Divine (2006), hän on tehnyt yhteistyössä Red Hot Chili Peppersin muusikoiden kanssa. Vuonna 2003 Hughes soitti Rata Blancan kanssa. Hughes toimi vuosina 2009–2013 superyhtye Black Country Communionin laulaja-basistina sen hajoamiseen saakka. Black Country Communionin jälkeen hän kiersi superyhtye Kings of Chaosin mukana, kunnes vuonna 2013 hän perusti uuden yhtyeen, joka kantaa nimeä California Breed.

Aiheesta muualla

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
Tämä muusikkoon liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.