Glenn Hughes (laulaja)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Glenn Hughes
Henkilötiedot
Syntynyt18. heinäkuuta 1950
New York City, New York, Yhdysvallat
Kuollut4. maaliskuuta 2001 (50 vuotta)
Manhattan, New York, Yhdysvallat
Ammatti laulaja, näyttelijä
Muusikko
Aktiivisena 1977–1996
Tyylilajit Disco, funk, R&B
Yhtyeet Village People
Levy-yhtiöt Casablanca Records

Glenn Martin Hughes (18. heinäkuuta 19504. maaliskuuta 2001) oli diskoyhtye Village Peoplen alkuperäinen nahkamiesselvennä vuosina 1977–1996, ja hänen bassoäänensä on kuultavissa tärkeässä osassa lähes jokaisen Village People -hitin taustalla.

Hughes toimi 1970-luvulla tietullinaselvennä New Yorkissa. Hänen ystävänsä kehottivat häntä vastaamaan tuottaja Jacques Moralin ilmoitukseen, jossa etsittiin hyvännäköisiä ja viiksekkäitä laulajia ja tanssijoita. Hughes harrasti moottoripyöriä, ja niin hän puki yhtyeen roolileikissä ylleen mustan nahkapuvun ketjuineen ja kasvatti niin kutsutut ”handlebar”-viikset. Village Peoplen hittien myötä hänestä tuli yksi diskon kulta-ajan tunnetuimmista ikoneista. Vastoin yleistä luuloa Glenn Hughes oli hetero, ei homo. Hughes oli tunnettu myös siitä, että hänet saattoi usein nähdä chopper-pyöränsä selästä New Yorkin kaduilla.

Hughes lopetti tanssimisen yhtyeessä tuntemattomista syistä vuonna 1996, mutta pysyi mukana järjestelypuolella. Hughesilla todettiin keuhkosyöpä, johon hän kuoli 2001, ja hänet haudattiin nahka-asussa Saint Charlesin hautausmaalle Farmingdalessa, joka sijaitsee Long Islandilla New Yorkin osavaltiossa.

Village Peoplen Glenn Hughesia ei pidä sekoittaa samannimiseen rock-basisti-laulaja Glenn Hughesiin, joka esiintyi muun muassa Deep Purplessa ja Black Sabbathissa.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]