Warhorse (brittiläinen yhtye)

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Warhorse
Tiedot
Toiminnassa 1970–1974
Tyylilaji progressiivinen rock, heavy rock
Kotipaikka Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Iso-Britannia
Laulukieli englanti
Levy-yhtiö

Vertigo Records

Warhorse oli englantilainen, progressiivista heavy rockia soittanut yhtye, jonka perustajana oli Deep Purplen alkuperäisbasisti Nick Simper. Warhorsen musiikkia on kuvattu "raskaammaksi" versioksi Deep Purplen ensimmäisestä kokoonpanosta.

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuonna 1969 pian Deep Purplesta erottamisensa jälkeen Nick Simper liittyi basistiksi Marsha Huntin kiertueyhtyeeseen. Simperin suosituksesta yhtyeeseen liittyivät myös rumpali Mac Poole ja kitaristi Ged Peck[1]. Marsha Huntin jäätyä äitiyslomalle[2] yhtye jatkoi toimintaa nimellä Warhorse. Laulajaksi tuli Ashley Holt ja kosketinsoittajaksi Frank Wilson. Myöhemmin Yes-yhtyeestä tunnetuksi tullut Rick Wakeman oli myös jonkin aikaa kosketinsoittajana, mutta häntä ei pidetty sopivana yhtyeeseen[3].

Yhtyeen tyylisuunnaksi muodostui Deep Purplen MK 1:n tyylinen progressiivinen rock heavy rock-vaikutteilla. Levytyssopimuksen yhtye sai progressiiviseen rockiin erikoistuneelta Vertigo Recordsilta ja ensimmäinen albumi Warhorse ilmestyi marraskuussa 1970. Albumin promotointi oli heikkoa[4] ja se ei noussut listoille, kuten ei myöskään singlenä julkaistu Easybeats-cover "St. Louis". Pian tämän jälkeen kitaristi Ged Peck lähti yhtyeestä ja hänen tilalleen tuli Pete Parks.

Warhorse julkaisi toisen albuminsa Red Sea kesäkuussa 1972. Huolimatta hyvistä arvosteluista ja runsaasta keikkailusta Vertigo Records ei tehnyt juurikaan töitä yhtyeen promotoimiseksi joten Red Sea ei ensialbumin tapaan menestynyt ja Vertigo tiputti Warhorsen listoiltaan[5]. Näihin aikoihin rumpali Mac Poole liittyi Gong-yhtyeeseen.

Uudeksi rumpaliksi liittyi Barney James ja yhtye alkoi etsiä uutta levytyssopimusta ja lisäsi musiikkiinsa soul-vaikutteita[6]. Samoihin aikoihin Yes-yhtyeessä menestykseen noussut Rick Wakeman alkoi levyttämään myöhemmin Ison-Britannian listakärkeen noussutta Journey to the Centre of the Earth-sooloalbumiaan ja lainasi Warhorsesta Ashley Holtin ja Barney Jamesin. Huolimatta Warhorsen mahdollisesta uudesta levytyssopimuksesta miehet päättivät jäädä Wakemanin yhtyeeseen ja kesäkuussa 1974 Nick Simper päätti lopettaa yhtyeen[7]. Warhorse on hajoamisensa jälkeen esiintynyt pariin otteeseen ja yhtyeen albumit on julkaistu cd-painoksina.

Jäsenet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Diskografia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. http://www.deep-purple.net/tree/warhorse.htm Yhtyeen biografia Deep Purple.net-sivustolla
  2. http://www.deep-purple.net/tree/warhorse.htm Yhtyeen biografia Deep Purple.net-sivustolla
  3. http://www.deep-purple.net/tree/warhorse.htm Yhtyeen biografia Deep Purple.net-sivustolla
  4. http://www.deep-purple.net/tree/warhorse.htm Yhtyeen biografia Deep Purple.net-sivustolla
  5. http://www.deep-purple.net/tree/warhorse.htm Yhtyeen biografia Deep Purple.net-sivustolla
  6. http://www.deep-purple.net/tree/warhorse.htm Yhtyeen biografia Deep Purple.net-sivustolla
  7. http://www.deep-purple.net/tree/warhorse.htm Yhtyeen biografia Deep Purple.net-sivustolla