Metro: Last Light

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Metro: Last Light
Kehittäjä 4A Games
Julkaisija Deep Silver
Säveltäjä(t) Alexey Omelchuk
Pelimoottori 4A Engine
Julkaisupäivä NA 14. toukokuuta 2013
EU 17. toukokuuta 2013
Lajityyppi ensimmäisen persoonan ammuntapeli
Pelimuoto yksinpeli
Alusta Microsoft Windows, PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox 360, Linux
Gamepad.svg
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Metro: Last Light on 4A Gamesin kehittämä ja Deep Silverin toukokuussa 2013 julkaisema ensimmäisen persoonan ammuntapeli. Peli on jatkoa vuoden 2010 videopelille Metro 2033. Uutena sisältönä pelissä on pelimoodit Ranger ja Ranger Hardcore, jotka muuttavat pelaamisen realistisemmaksi. Moodit tulee ostaa erikseen, mutta rajoitettu erä Metro: Last Light -pelistä sisältää moodit valmiiksi.

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Vuonna 2034 ydintalvi on laantunut maan pinnalla. Ihmiset ovat saaneet edellisessä osassa mainitun D6:n haltuunsa. Artyom saa selville ystävänsä Khanin kautta, että Mustat eivät olekaan uhka, vaan pikemminkin ihmiskunnan pelastus. Khan on löytänyt yhden Mustan, joka selvisi Artyomin pommituksesta vuosi sitten. Artyom saa Khanilta tehtäväkseen pyydystää tämän, kun taas muut D6:n johtohenkilöt kehottavat tätä tuhoamaan Mustan. Nuori nainen, Anna, lähetetään Artyomin kanssa nappaamaan olentoa ulkoa, mutta olento ehtii tainnuttamaan Artyomin. Artyom herää natsien sellistä muutaman muun kanssa, mutta ehtii erään kommunistin, Pavelin, kanssa tappamaan molemmat kidnappaajat. Artyom lähtee Pavelin kanssa pakoon natsien tukikohdasta, ja käy ilmi Pavelin pettäessä Artyomin, että metron asemia ollaan tuhoamassa keinotekoisen viruksen avulla. Ongelmat eivät lopu, sillä Musta on kadoksissa, ja se on ehkä ainoa pelastus.

Pelissä on edeltäjänsä tavoin kaksi lopetusta, ”hyvä” ja ”huono”. Peli valitsee lopetustarinan pelaajan toiminnan perusteella. Huonossa lopussa Artyom räjäyttää itsensä, Millerin, loput sotilaat sekä kommunistit pommilla ja tuhoaa samalla D6:n. Hyvässä lopetuksessa Musta estää Artyomia räjäyttämästä pommia ja heidän löytämät loput Mustat tappavat kommunistit. Artyom jää henkiin, Miller halvaantuu mutta jatkaa johtotehtävissä, Uhlman kuolee (myös huonossa lopetuksessa) sekä Khan katoaa.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.
Tämä videopeleihin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.