Messiah (videopeli)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Messiah
Kehittäjä Shiny Entertainment
Julkaisija Interplay Entertainment
Jakelija Steam
Tuottaja Stuart Roch
Suunnittelija David Perry
Säveltäjä Jesper Kyd, Tommy Tallarico
Ohjelmoija Michael Saxs Persson
Pelimoottori Messiah engine
Julkaistu 2000
Lajityyppi Kolmannen persoonan ammuntapeli
Pelimuoto yksinpeli
Ikäluokitus ESRB: M
Alusta Microsoft Windows
Jakelumuoto 2 CD-ROM
Vaatimukset Microsoft Windows 95 tai uudempi, DirectX, Intel Pentium II 233, 3D-näytönohjain, 64MB RAM, 4X CD-ROM tai nopeampi, DirectSound yhteensopiva äänikortti, 250MB kovalevytilaa
Gamepad.svg
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Messiah on kolmannen persoonan ammuntapeli, jonka on kehittänyt Shiny Entertainment ja julkaissut Interplay Entertainment.

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pelaaja ohjaa Bob-nimistä kerubia. Jumala lähetti hänet alun perin puhdistamaan Maan korruptiosta ja synnistä. Bob toteutti pyynnön ja kukisti muuntogeenisen superihmisen. Sen jälkeen hän sai Jumalalta pyynnön palata takaisin, sillä Jumalan mukaan Maassa ei ole enää tilaa Jumalalle, koska ihmiset ovat kajonneet hänen luomiinsa asioihin. Jumalan mielestä ihmiset piti jättää oman onnensa nojaan.

Bob kieltäytyi. Hänen uhmakkuutensa herätti Saatanan huomion, joka seuraa pelissä Bobia ja yrittää johtaa hänet harhaan. Kuten tarinan edetessä käy selväksi, Saatana on korruption takana maapallolla, ja riippuu Bobista, pysäytetäänkö hänet.

Pelaaminen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Peli sijoittuu kaukaiseen tulevaisuuteen. Ympäristö on humoristisesti kuvattu kyberpunk-tyylinen kaupunki, eli kaupungissa näkyvät huipputekniikka ja alamaailma. Tunnelma on samantyylinen kuin Blade Runner -elokuvassa.

Pelissä on paljon avaraa tilaa sekä vaaka- että pystysuunnassa. Pelaaja Bob voi lentää ympäriinsä korkeissa paikoissa, mutta hänen pienet siipensä voivat kantaa häntä vain rajoitetulle korkeudelle. Tämä edellyttää kiipeämisen ja lentämisen yhdistämistä, joten peliympäristön ominaisuuksilla on paljon vaikutusta pystysuunnassa liikkumiseen ja tutkimiseen.

Kerubi-muodossa Bob on puolustuskyvytön ja hänet on hyvin helppo tappaa. Hän voi kuitenkin ottaa hallintaansa minkä tahansa elämänmuodon hyppäämällä osaksi sen kehoa. Yleisin elämänmuodon tyyppi on ihminen ja Bob viettää paljon aikaa vaihtamalla kehosta toiseen. Muita elämänmuotoja ovat esimerkiksi rotat, kyborgit ja avaruusolennot. Vaikeammilla tasoilla Bob voi ottaa hallintaansa toisen kehon vain, jos kohde ei huomaa häntä, mikä edellyttää Bobilta hiippailua.

Kun Bob pääsee ohjaamaan isäntäkehoa, hän voi toimia ympäristössä ja ei-pelaaja-hahmojen (EPH:t) kanssa käyttäen kytkimiä, aseita tai taistellen aseettomasti. Jotkut kytkimet vaativat tietyn isäntäkehon ollakseen käytettävissä (esim. tutkijaa tarvitsee päästäkseen turvatulle laboratorioalueelle, tai säteilytyöntekijää, jotta voi käsitellä ydinmateriaalia). Sopivan kehon hankkiminen on pelin peruspulmana. Bob tarvitsee kuitenkin siipiään päästäkseen muuten tavoittamattomiin paikkoihin, tai paikkoihin, jotka ovat liian pieniä isäntäkeholle.

Ääniraita[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Osassa pelin ääniraidasta on mukana industrial metal -yhtye Fear Factory.[1]

NroNimiKesto
1.CRASH TEST
2.DEMANUFACTURE
3.SELF BIAS RESISTOR
4.ZERO SIGNAL
5.NEW BREED
6.FLASHPOINT
7.HK - HUNTER KILLER
8.REMANUFACTURE
9.MACHINES OF HATE
10.MESSIAH

Vastaanotto[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

GameSpot antoi pelille arvosanan 6/10 arvostelussaan.[2]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. MESSIAH: SOUNDTRACK FROM THE GAME Game-OST. Viitattu 11.7.2017.
  2. Messiah Review GameSpot. Viitattu 11.7.2017.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Käännös suomeksi
Tämä artikkeli tai sen osa on käännetty tai siihen on haettu tietoja muunkielisen Wikipedian artikkelista.
Alkuperäinen artikkeli: en:Messiah (video game)