Maunulan kirkko

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Maunulan kirkko
Maunulan kirkko.
Maunulan kirkko.
Sijainti Metsäpurontie 15, Maunula, Helsinki
Koordinaatit 60°13′47″N, 024°55′47″E
Seurakunta Oulunkylän seurakunta
Rakentamisvuosi 1980
Suunnittelija Ahti Korhonen
Istumapaikkoja 200
Haus LennartHell.svg
Lisää rakennusartikkeleitaArkkitehtuurin teemasivulla

Maunulan kirkko (ruots. Petruskyrkan) on Maunulassa, Helsingissä sijaitseva Oulunkylän seurakunnan kirkko. Kirkon on suunnitellut arkkitehti Ahti Korhonen ja se valmistui 1980.[1]

Maunulan modernin kirkon puuverhoillulla alttariseinällä on kuvanveistäjä Heikki Niemisen Krusifiksi, joka on kuparia ja puuta. Kirkon sisustuksen on suunnitellut sisustusarkkitehti Olavi Hänninen. Hänen puolisonsa, tekstiilitaiteilija Airi Snellman-Hänninen on suunnitellut kirkkotekstiilejä lukuun ottamatta rakennuksen muut tekstiilit. Kirkkotekstiilit ovat tekstiilitaiteilija Terttu Hassin. Kirkossa on myös Sam Vannin taidetta.[1] Kirkko toimii ruotsinkielisen Petrus församlingin pääkirkkona nimellä Petruskyrkan.

Verkkokirkko[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Maunulan kirkko toimi Helsingin seurakuntayhtymän Verkkokirkko.fi -palvelun näyttämönä kymmenen vuotta vuosina 2003-2013. Palvelussa oli mahdollista seurata internetin välityksellä Maunulan kirkon jumalanpalveluksia ja konsertteja.[2] Verkkokirkko-toiminnan alkaessa muita vastaavia kirkkoja ei vielä ollut Suomessa. Striimausten lisääntyessä muista kirkoista Maunulan verkkokirkon kävijämäärät vähenivät ja toiminta lopetettiin.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b Maunulan kirkko Helsingin seurakuntayhtymä. Arkistoitu 9.9.2014. Viitattu 24.6.2012.
  2. Verkkokirkko Helsingin seurakuntayhtymä. Viitattu 24.6.2012.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]