Maunulan kirkko

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Maunulan kirkko
Petruskyrkan
Maunulan kirkko.
Maunulan kirkko.
Sijainti Metsäpurontie 15, Maunula, Helsinki
Koordinaatit 60°13′47″N, 024°55′47″E
Seurakunta Oulunkylän seurakunta
Rakentamisvuosi 1980
Suunnittelija Ahti Korhonen
Istumapaikkoja 200
Lisää rakennusartikkeleitaArkkitehtuurin teemasivulla

Maunulan kirkko (ruots. Petruskyrkan, aik. ruots. Månsas kyrka[1]) on Maunulassa, Helsingissä sijaitseva kirkkorakennus[2]. Kirkko toimii pääasiallisesti ruotsinkielisen Petrus församlingin kirkkona, mutta siellä on myös Oulunkylän seurakunnan toimintaa[1]. Kirkon on suunnitellut arkkitehti Ahti Korhonen ja se valmistui 1980.[2]

Maunulan modernin kirkon puuverhoillulla alttariseinällä on kuvanveistäjä Heikki Niemisen Krusifiksi, joka on kuparia ja puuta. Kirkon sisustuksen on suunnitellut sisustusarkkitehti Olavi Hänninen. Hänen puolisonsa, tekstiilitaiteilija Airi Snellman-Hänninen on suunnitellut kirkkotekstiilejä lukuun ottamatta rakennuksen muut tekstiilit. Kirkkotekstiilit ovat tekstiilitaiteilija Terttu Hassin. Kirkossa on myös Sam Vannin taidetta.[2].

Verkkokirkko[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Maunulan kirkko toimi Helsingin seurakuntayhtymän Verkkokirkko.fi -palvelun näyttämönä kymmenen vuotta vuosina 2003-2013. Palvelussa oli mahdollista seurata internetin välityksellä Maunulan kirkon jumalanpalveluksia ja konsertteja.[3] Verkkokirkko-toiminnan alkaessa muita vastaavia kirkkoja ei vielä ollut Suomessa. Striimausten lisääntyessä muista kirkoista Maunulan verkkokirkon kävijämäärät vähenivät ja toiminta lopetettiin.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b Petruskyrkan 15.3.2023. Helsingfors kyrkliga samfällighet. Viitattu 11.2.2024. (ruotsiksi)
  2. a b c Maunulan kirkko Helsingin seurakuntayhtymä. Arkistoitu 9.9.2014. Viitattu 24.6.2012.
  3. Verkkokirkko Helsingin seurakuntayhtymä. Viitattu 24.6.2012.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]