Matthew Stafford

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Matthew Stafford
Matt Stafford 2009 cropped.jpg
Pelipaikka pelinrakentaja
Pelinumero 9
Pituus 191 cm
Paino 105 kg
NFL-seura Detroit Lions
Kansalaisuus Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat
Syntymäaika 7. helmikuuta 1988,
Tampa, Florida
NFL-varaus 1. varaus, 2009
Detroit Lions
Pääsarjaura 2009–

John Matthew Stafford (s. 7. helmikuuta 1988, Tampa, Florida) on yhdysvaltalainen amerikkalaisen jalkapallon pelaaja, pelipaikaltaan pelinrakentaja. Hän pelaa tällä hetkellä NFL-liigan Detroit Lionsissa.

Stafford oli NFL:n varaustilaisuuden ensimmäinen valinta vuonna 2009.

NFL-ura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Detroit Lions varasi Georgian yliopistossa pelanneen Staffordin vuoden 2009 NFL:n varaustilaisuudessa koko tilaisuuden ensimmäisenä pelaajana. Hän teki Lionsin kanssa kuusivuotisen sopimuksen, jonka arvo voi nousta yhteensä 78 miljoonaan dollariin. Lionsin päävalmentaja Jim Schwartz nosti Staffordin edellisen aloittajan Daunte Culpepperin ohi jo ennen tulokaskautensa alkua. Avauskaudellaan hän pelasi yhteensä kymmenen ottelua, jouduttuaan loppukaudeksi sivuun lievän polvivamman vuoksi.

Staffordin toinen ammattilaiskausi alkoi ikävästi, hänen loukattuaan olkapäänsä avausottelussa Chicago Bearsia vastaan. Vamma ei kuitenkaan estänyt Staffordia pelaamasta, mutta kolmannessa ottelussa hän loukkasi saman olkapään uudelleen. Nyt jouduttiin turvautumaan leikkaukseen, joka myös päätti Staffordin kauden vain kolmen ottelun jälkeen.

Olkapään kuntouduttua Staffordista tuli kolmannella kaudellaan NFL-historian neljäs yli 5000 jaardia kaudessa heittänyt pelinrakentaja. Hänet valittiin kauden päätteksi myös vuoden comeback-pelaajaksi.[1]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]