Luettelo televisiosarjan Hannibal jaksoista

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Hannibal on yhdysvaltalainen psykologinen jännityssarja, jonka on kehittänyt Bryan Fuller. Sarjan ensimmäinen jakso esitettiin Yhdysvalloissa NBC-kanavalla 4. huhtikuuta 2013. Hannibal perustuu Thomas Harrisin Punainen lohikäärme -romaanin hahmoihin.

Jaksot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ensimmäinen tuotantokausi (2013)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

# Σ # Alkup. nimi Nimi suomeksi Ohjaus Käsikirjoitus Alkup. esityspäivä Suomen esityspäivä Tuotanto-
koodi
1 1 Apéritif Alkupala David Slade Bryan Fuller 4. huhtikuuta 2013 7. marraskuuta 2013 101
FBI:n erikoistutkijalla Will Grahamilla (Hugh Dancy) on kyky asettua murhaajan asemaan ja uudelleenluoda murhaajien tekemiset suurella tarkkuudella. Erikoisagentti Jack Crawford (Laurence Fishburne) on erityisen kiinnostunut hänen kyvystään. Graham kutsutaan tutkimaan kadonneiden college-tyttöjen tapausta. Crawford ja Graham menevät haastattelemaan viimeisimmän kadonneen vanhempia vain löytääkseen tytön palautettuna huoneeseensa ikään kuin anteeksipyynnön eleenä. Grahamin yhä ponnistellessa murhaajan profiilin kanssa, Crawford ottaa yhteyttä tunnettuun psykiatriin tohtori Hannibal Lecteriin (Mads Mikkelsen), joka osoittaa kiinnostusta paitsi tapaukseen myös agentti Grahamiin, jonka vaistoaa olevan hengenheimolaisensa. Vielä yksi tyttö löydetään lävistettynä peuransarviin ja keuhkot poistettuna; sarjamurhaajaa aletaan tämän takia kutsumaan "Minnesotan lepinkäiseksi". Graham on vakuuttunut että kyseessä on kaksi eri surmaajaa. Lecter näytetään valmistamassa itselleen ruokaa keuhkoista[a 1]. Rikospaikkatutkija Beverly Katz (Hettienne Park) löytää pienen metallinpalan palautetun tytön vaatteista, mikä johdattaa Grahamin ja Lecterin yhdelle rakennuspaikalle. Siellä Graham löytää työntekijöiden henkilötiedoista yhden, joka vastaa hänen luomaansa profiilia. Lecter tekee nimettömän soiton ja varoittaa murhaajaa, Garrett Jacob Hobbsia. He löytävät Hobbsin vaimon kurkku auki viillettynä ja Graham ampuu Hobbsin mutta hän ehtii viiltää tyttärensä kurkkua veitsellä. Graham ja Lecter päätyvät pelastamansa tytön Abigail Hobbsin kanssa sairaalaan.
2 2 Amuse-Bouche[a 2] Keittiön tervehdys Michael Rymer Jim Danger Gray 11. huhtikuuta 2013 14. marraskuuta 2013 102
Grahamin surmaaman sarjamurhaajan hahmo palaa kummittelemaan harhanäkyinä. Graham myös yrittää parantaa osumatarkkuuttaan; hän joutui ampumaan lippaansa tyhjäksi surmatessaan edellisessä jaksossa ensimmäisen ihmisensä, jonka piilopaikasta löytyy varasto peuransarvia. Metsästä löydetään mataliin hautoihin haudattuina useita ihmisiä, joita käytettiin sieniviljelmän kasvualustana vielä heidän vielä eläessään. Rikosblogia ylläpitävä Freddie Lounds tekee FBI:n tutkijat tunnetuksi netissä ja auttaa täten sienimurhaajan pakoon, juuri kun poliisi pääsee hänen jäljilleen. Sienimurhaaja aikoo haudata myös edellisen jakson selviytyjän. Keskustellessaan tapahtumista Lecterin kanssa Graham alkaa avautua hänelle.
3 3 Potage Keitto David Slade Tarina: David Fury
Käsikirjoitus: David Fury, Chris Brancato & Bryan Fuller
18. huhtikuuta 2013 21. marraskuuta 2013 105
Abigail Hobbs herää koomasta. Graham päättelee hänen isänsä "Minnesotan lepinkäisen" murhanneen kahdeksan tyttöä, muttei viimeistä jonka tappoi kopiomurhaaja, jonka myös epäilee soittaneen Hobbsille. Sarviin seivästetyn tytön veli tapaa bloggerin, joka kertoo Abigailin päässeen sairaalasta. Lecter ja Graham vievät Abigailin kotiinsa, siellä Abigail ja Marissa, naapurin tyttö tapaavat uhrin veljen. Seuraavana päivänä Abigail viedään metsäkämpälle, mistä löytyy Marissa kopiomurhaajan uhrina. Abigail löytää tyynyntäytteestä murhattujen tyttöjen hiuksia. Hän surmaa murhatun tytön veljen Nicholas Boylen tavalla, jota ei hyväksyttäisi itsepuolustukseksi -- tai niin ainakin paikalla ollut Hannibal Lecter hänelle vakuuttaa. Lecter auttaa häntä tapon peittelyssä. Abigail päättelee Lecterin olleen se, joka soitti hänen isälleen.
4 4 Œuf Muna Peter Medak Jennifer Schuur ei esitetty[a 3] 28. marraskuuta 2013 104
Kaksi perhettä löytyy murhattuina. Kummassakin tapauksessa perheen äiti on tapettu viimeisenä ja kummastakin on yksi poika kadonnut kuukausia aikaisemmin. Will päättelee "Kadonneiden poikien" surmaavan entisiä perheitään sitoutuakseen tiukemmin uuteen "perheeseensä". Jack Crawford vierailee Hannibalin ruokapöydässä ja saa nauttia Lecterin valmistamaa "jänistä". Hannibal vie Abigailin pois sairaalasta kotiinsa ja antaa hänelle psilosybiinisienistä tehtyä teetä autaakseen häntä pääsemään eroon kipeistä muistoistaan ja vahvistaakseen hänen sitoutumistaan itseään kohtaan.
5 5 Coquilles Simpukka Guillermo Navarro Tarina: Scott Nimerfro
Käsikirjoitus: Scott Nimerfro & Bryan Fuller
25. huhtikuuta 2013 5. joulukuuta 2013 106
Will Graham ja tutkijat etsivät sarjamurhaajaa, jonka tapoihin kuuluu tehdä ikään kuin enkelten siivet uhrien selkälihaksista. Kenttätyöskentely rasittaa Willin psyykeä ja hän huomaa kävelevänsä unissaan. Hannibal laittaa kiilaa Jack Crawfordin ja Willin väliin. Bella Crawford ajautuu Hannibalin asiakkaaksi pitäen tätä terapeuttinaan koska tietää kuolevansa pian. Beverly Katz yrittää lähentyä Williä henkilökohtaisemmalla tasolla.
6 6 Entrée Pääruoka Michael Rymer Tarina: Kai Yu Wu
Käsikirjoitus: Kai Yu Wu & Bryan Fuller
2. toukokuuta 2013 12. joulukuuta 2013 107
Baltimoren vankimielisairaalan potilas tri Abel Gideon (Eddie Izzard) tappaa yhden hoitajan ja alkaa ottaa kunniaa "Chesapeaken Viiltäjän" tekemistä murhista. Murhia ei ole tapahtunut koko sinä aikana, jona hän on ollut lukkojen takana. Graham ei kuitenkaan usko hänen olevan Viiltäjä ja Crawford saakin puhelinsoiton oikealta Viiltäjältä, nauhoitteen, jossa kaksi vuotta aiemmin kadonnut FBI:n harjoittelija Miriam Lass (Anna Chlumsky) anoo apua. Bloom ja Crawford sopivat Freddie Loundsin kanssa, että hän kirjoittaa Gideonista tarkoituksena ärsyttää oikeaa Viiltäjää tulemaan esille. Crawford saakin puhelinsoiton, joka johdattaa heidät vanhaan observatorioon, josta löytyy kadonneen Miriamin irrotettu käsi ja puhelin. Kadonneen harjoittelijan kohtalo selviää takautumassa, missä Miriam menee tapaamaan Hannibalia ja keskustelee hänen kanssaa ajasta, jolloin Lecter toimi lääkärinä ensiavussa. Miriam löytää piirustuksen Haavoitetusta miehestä, joka vastaa täysin silloisinta viimeistä uhria. Hannibal paljastuu Chesapeaken Viiltäjäksi.
7 7 Sorbet Sorbetti James Foley Jesse Alexander & Bryan Fuller 9. toukokuuta 2013 19. joulukuuta 2013 103
Hotellihuoneesta löydetään kuollut mies ja Will kutsutaan paikalle, koska uhrin munuainen puuttuu. Tekoa epäillään joko laittomaan elinkauppaan liittyvänä tai se on Viiltäjän tuorein tekonen kahteen vuoteen. Crawford syyttää yhä itseään Miriam Lassin katoamisesta. Bloom epäilee hänen joutuneen pakkomielteen valtaan saadakseen Viiltäjän kiinni vaarantaen samalla Grahamin. Lecterin potilas yrittää saada hänestä myös ystävän. Lecter murhaa häntä huonosti kohdelleen läälintähenkilön ja ottaa tämän sydämen jääkaappiinsa. Ruumiin hän asettelee näyttävästi bussiin, josta Will tekee johtopäätöksen ettei ensimmäinen murha ollut Viiltäjän käsialaa. Saadakseen materiaalia päivälliskutsuja varten Lecter surmaa neljä muuta, joiden elimiä käyttää ruoanvalmistuksessa. Valvontakamera paljastaa ambulanssin, jonka kuski pidätetään samalla kun Hannibal pelastaa yhden uhrin hengen. Will varmistuu ettei Chesapeaken Viiltäjä tappanut ensimmäistä uhria hotellissa.
8 8 Fromage Juusto Tim Hunter Jennifer Schuur & Bryan Fuller 16. toukokuuta 2013 26. joulukuuta 2013 108
Yksi Lecterin potilaista epäilee ystäväänsä psykopaatiksi. Graham tutkii orkesterimuusikon murhaa; murhatun kurkku on aukaistu ja äänihuulista on tehty soitin. Grahamin oma mielenterveys alkaa järkkyä yhä enemmän, kun hän harhanäkyjen lisäksi alkaa myös kuulla harhoina eläinten ääniä. Potilas kertoo Hannibalille ystävänsä halusta "aukaista jonkun kurkku ja soittaa sitä kuin viulua", minkä jälkeen Lecter menee tapaamaan tätä. Hän paljastaa tietävänsä Lecterin tekosista samalla kun tunnustaa muusikon murhan ja halunsa aloittaa ystävyys Lecterin kanssa samanlaisten harrastusten parissa. Hannibal antaa Willille vihjeen, samalla asettaen tämän hengenvaaraan. Murhaaja pakenee Lecterin vastaanotolle ja kohtaa tämän kuolemaan johtavassa tappelussa. Lecter kertoo omalle analyytikolleen uskovansa löytäneen aidon ystävän Grahamista.
9 9 Trou Normand Digestiivi Guillermo Navarro Steve Lightfoot 23. toukokuuta 2013 2. tammikuuta 2014 109
Ihmisruumiista tehty toteemipaalu talvisella rannalla askarruttaa tutkijoita. Tutkiessaan rikospaikkaa Will huomaa yhtäkkiä olevansa Lecterin vastaanotolla kolmen ja puolen tunnin ajomatkan päässä ilman muistikuvaa sinne ajamisesta. Hannibalin teoria on että hänen mielensä yrittää paeta irvokkaita rikospaikkoja, joita hän joutuu tutkimaan. Freddie Lounds koittaa saada Abigailin kirjoittamaan itsestään ja murhaaja-isästään, mikä huolettaa Williä ja Lecteriä. Abigailin surmaaman Nicholas Boylen ruumis ilmaantuu ja Cravford epäilee hänen tietävän kuolemasta enemmän kuin on kertonut. Toteemin tuoreimman ja varhaisimman ruumiin välitä löytyy yhteys ja se johdattaa tutkijat vanhan miehen luokse, joka tunnustaa murhat, koska se takaa hänelle säälliset oltavat kuolemaan saakka vankilassa verrattuna hoitokotiin. Graham päättelee Abigailin murhanneen Boylen ja Hannibal vahvistaa sen ja myös, että auttoi piilottamaan ruumiin suojellakseen häntä. Graham suostuu pitkin hampain säilyttämään salaisuuden. Abigail paljastaa Lecterille suurimman salaisuutensa: hän todellisuudessa auttoi isäänsä tämän saalistaessa tytärtään muistuttavia tyttöjä.
10 10 Buffet Froid Kylmä noutopöytä John Dahl Andy Black, Chris Brancato & Bryan Fuller 30. toukokuuta 2013 9. tammikuuta 2014 110
Nuori nainen, Beth LeBeau löydetään murhattuna, kasvot suupielistä korvasta korvaan auki leikattuna. Graham kadottaa jälleen tunteja tajunnastaan ja hänen tilansa tuntuu koko ajan pahenevan. Hallusinaatio saa hänet turmelemaan rikospaikan koskemattomuuden ja Lecter vie hänet tapaamaan neurologi-ystäväänsä, tri Sutcliffia. MRI-kuvaus paljastaa Willin kärsivän pitkälle edenneestä aivotulehduksesta, mutta Hannibal saa Sutcliffen olemaan kertomatta tietoa, että hän itse saisi jatkaa omia tutkimuksiaan. Graham palaa murhapaikalle, missä kohtaa murhaajan, joka kuitenkin onnistuu pakenemaan. Murhaajaksi paljastuu Georgia Madchen, joka kärsii monista psyykkisistä sairauksista, mukaan lukien Cotardin oireyhtymästä, mikä saa hänet luulemaan olevansa kuollut sekä poistaa kyvyn tunnistaa ihmisten kasvoja. Hän kiinnostuu Grahamista seuraten tätä Sutcliffen toimistoon ja Willin kotiin. Graham saa vakuutettua hänelle ettei hän ole kuollut eikä yksin ja saa hänet hoitoon. Kopiomurhaaja surmasi Sutcliffen, mutta sai sen näyttämään Georgian teolta.
11 11 Rôti Roti Guillermo Navarro Steve Lightfoot, Bryan Fuller & Scott Nimerfro 6. kesäkuuta 2013 16. tammikuuta 2014 111
Tri Abel Gideon pakenee surmattuaan saattajansa ja alkaa surmata itseään tutkineita psykiatreja. Hän kaappaa Freddie Loundsin ja pakottaa hänet kirjoittamaan itsestään tarkoituksenaan saada todellinen Viiltäjä esiin provosoimalla tätä. Grahamin aivotulehdus pahenee ja hän kärsii pahenevista hallusinaatioista. Todellinen Chesapeaken Viiltäjä lähettää poliisille vihjeen Gideonin olinpaikasta toisen psykiatrin ruumiin mukana. Vanhassa observatoriossa, josta kadonneen agentin irrotettu käsi löytyi, Gideon alkaa leikellä kidnappaamaansa tohtori Chiltonia aikomuksenaan jättää "lahjakori" Viiltäjälle. Kun Crawford ja SWAT-tiimi iskevät observatorioon, Will lähtee seuraamaan näkyä hirvieläimestä ja löytää Gideonin joka katselee poliisin touhuja etäältä. Sekavassa tilassa Graham vie Gideonin Lecterin luokse, joka vakuuttaa hänen kuvitelleen koko tilanteen. Willin saatua kohtauksen, Lecter lähettää Gideonin Alanan luokse, mistä Will hänet löytää ja ampuu ennen luhistumistaan.
12 12 Relevés[a 4] Aterian huipentuma Michael Rymer Chris Brancato & Bryan Fuller 13. kesäkuuta 2013 23. tammikuuta 2014 112
Georgia Madchen murhataan happikammioonsa muovikamman avulla. Will ymmärtää tästä kopiomurhaajan yhä toimivan. Tutkijat yhdistävät Abigail Hobbsin Lepinkäisen tekemiin murhiin. Hannibal saa vakuutettua Crafordin että Will kykenee murhaamaan harhaisessa tilassaan. Juuri ennen kuin FBI tulee pidättämään Abigailia, Graham vie hänet takaisin Minnesotaan metsästysmajalle, missä hallusinoi tämän murhan. Hän havahtuu todellisuuteen vasta lentokoneessa sen laskeuduttua Virginiaan. Hannibal kertoo Abigaille murhanneensa enemmän kuin tämän isä.
13 13 Savoureux[a 5] Suolapala David Slade Steve Lightfoot, Bryan Fuller & Scott Nimerfro 20. kesäkuuta 2013 30. tammikuuta 2014 113
Hannibal luovuttaa Willin Crawfordille hänen palattuaan Minnesotasta ilman Abigailia. Tutkijatiimi löytää vahvoja todisteita, että Will on murhannut Abigailin ja että hän on kopiomurhaaja. Will Graham pidätetään, mutta hän pakenee murrettuaan peukalonsa päästäkseen käsiraudoista. Hän menee Lecterin luokse, jonka mukaan Will olisi kyennyt tekemään kaikki murhat. Graham saa Lecterin viemään hänet takaisin Hobbsin talolle Minnesotaan. Siellä hän ymmärtää Hannibalin manipuloineen häntä koko ajan nähdäkseen miten Willin ainutlaatuinen kyky toimisi. Crawford saapuu juuri ennen kuin Will ampuu Hannibalin. Graham pääsee vihdoinkin hoitoon ja hänen aivotulehdustaan päästään hoitamaan. Lecter nauttii aterian Du Maurierin kanssa, joka paljastaa tietävänsä Hannibalista enemmän kuin tämä arvaakaan. Lecter vierailee Grahamin luona vielä kerran tämän uudessa olinpaikassa Baltimoren vankimielisairaalassa.
Huomioita
  1. Eating lungs, the right way
  2. Amuse-bouche on hyvin pieni suupala, ...kaikille ruokailijoille sama 'pieni tervehdys keittiöstä'.[1]
  3. Jaksoa "Œuf" ei esitetty Yhdysvalloissa. Sarjan juonen kannalta tärkeät osat julkaistiin katseltavaksi internetissä.[2]
  4. "Relevé is a dish which follows another course like Hors d'oeuvre or Poisson (fish), but preceded the entrée" [3]
  5. Brian Fuller:"Traditionally in French cuisine,Savoureux is a savory dessert appealing to diners with no interest in a sweet ending to their meal. And we intend to leave FANNIBALS of the series with the same salty bite."[4]

Toinen kausi (2014)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

# Σ # Alkup. nimi Nimi suomeksi Ohjaus Käsikirjoitus Alkup. esityspäivä Suomen esityspäivä Tuotanto-
koodi
14 1 "Kaiseki" [b 1] Tim Hunter Bryan Fuller & Steve Lightfoot 28. helmikuuta 2014 6. tammikuuta 2017 201
Jack Crawford menee Hannibal Lecterin kotiin ja välittömästi hyökkää hänen kimppuunsa. Tappelun tuoksinassa hän haavoittuu vakavasti ja linnoittautuu ruokavarastoon. Kaksitoista viikkoa aiemmin IGO:n tarjastaja, Kade Prurnell (Cynthia Nixon) varoittaa Crawfordia tämän virkavirheestä ja painostaa Alana Bloomia vetämään takaisin lausuntonsa Crawfordin tavasta käsitellä Grahamia, jonka tekemisestä hän kieltäytyy. Lecter hyppää Grahamin housuihin alettaessa tutkia kuutta osittain säilöttyä ruumista, jotka pulpahtavat pintaan joesta. Lecter esittää teorian murhaajasta, joka säilöö ruumiita aikeenaan tehdä jonkinlainen kokoelma ja että löydetyt ruumiit olivat epäonnistuneita kohteita. Baltimoren vankimielisairaalassa Graham yrittää palauttaa mieleensä sen, miten Lecter teki hänestä syntipukin. Alana auttaa häntä hypnoosin avulla. Will näkee takauman, jossa näkee Lecterin asettavan Abigail Hobbsin korvan putken avulla hänen vatsaansa. Tappaja iskee jälleen ja kidnappaa nuoren miehen kokoelmaansa, missä tämä herää kymmenien alastomien ruumiiden keskeltä.
15 2 "Sakizuki" [b 2] Tim Hunter Jeff Vlaming & Bryan Fuller 7. maaliskuuta 2014 7. tammikuuta 2017 202
Musta nuori mies, Roland Umber, pakenee siilosta, ja murhaajan takaa-ajamana hyppää jokeen, mutta hyppy jää lyhyeksi. Tiimi ajattelee hänenkin joutuneen hylätyksi kuten muut. Lecter tunnistaa ruumiissa maissin tuoksun, minkä tiedon pitää itsellään. Tri Du Maurier lopettaa potilassuhteensa Lecteriin, koska pitää tätä liian vaarallisena. Beverly Katz pitää edelleen Grahamin ajan tasalla jutussa ja tämä päättelee Umberin paenneen heroiinitaustansa takia. Vastapalvelukseksi Katz lupaa tutkia todisteita Grahamin syyttömyyden puolesta. Lecter löytää siilon ja pukeutuneena murhapukuunsa kohtaa murhaajan lisäten tämän omaan muraaliinsa. Prurnell tekee Grahamille tarjouksen, että vastineeksi tunnustuksesta, hänellä olisi lokoisat oltavat hoitolaitoksessa. Myös Du Maurier käy Willin luona vakuuttaen uskovansa hänen syyttömyyteensä. Lecter vierailee murhapuvussa Du Maurier'n kodissa vain löytääkseen sen hylättynä.
16 3 "Hassun" [b 3] Peter Medak Jeff Vlaming & Bryan Fuller 14. maaliskuuta 2014 12. tammikuuta 2017 203
Willin oikeudenkäynti alkaa ja hänet esitellään erittäin nerokkaana ja laskelmoivana sarjamurhaajana. Joku muu kuin Viiltäjä alkaa murhata oikeusistuimen henkilökuntaa.


17 4 "Takiawase" [b 4] David Semel Scott Nimerfro & Bryan Fuller 21. maaliskuuta 2014 12. tammikuuta 2017 204
Will Graham suostuu siihen, että tri. Chilton kokeilee häneen tavanomaisesta poikkeavia hoitoja, kuten totuusseerumia. Hoidon aikana Will tajuaa, että Hannibal oli tietoisesti vahvistanut hänen aivotulehdustaan. Metsästä löydetään ruumis, johon mehiläiset ovat tehneet kennonsa. Kun toinen uhri löytyy yhä elävänä, mutta lobotomia-käsiteltynä, molemmat uhrit yhdistetään heitä hoitaneeseen akupunkturistiin. Bella Crawford menee Hannibalin luokse otettuaan yliannoksen morfiinia. Hannibal katsoo hänen kuolemaansa ennen kuin antaa hänelle vastalääkettä. Beverly Katz tutkii Muraalimurhaajan ruumiin tarkemmin, ja huomaa tämän munuaisen puuttuvan. Beverly alkaa epäillä Hannibalia ja murtauduttuaan tämän asuntoon löytää hänen salaisen murhaluolansa. Hannibal löytää hänet sieltä ja seuraa ammuskelu.
18 5 "Mukōzuke" [b 5] Michael Rymer Ayanna A. Floyd & Steve Lightfoot & Bryan Fuller 28. maaliskuuta 2014 (ei tietoa) 205
19 6 "Futamono" [b 6] Tim Hunter Andy Black, Bryan Fuller, Scott Nimerfro & Steve Lightfoot
Tarina: Andy Black
4. huhtikuuta 2014 (ei tietoa) 206
20 7 "Yakimono" [b 7] Michael Rymer Steve Lightfoot & Bryan Fuller 11. huhtikuuta 2014 (ei tietoa) 207
21 8 "Su-zakana" [b 8] Vincenzo Natali Scott Nimerfro, Steve Lightfoot & Bryan Fuller 18. huhtikuuta 2014 (ei tietoa) 208
22 9 "Shiizakana" [b 9] Michael Rymer Jeff Vlaming & Bryan Fuller 25. huhtikuuta 2014 (ei tietoa) 209
23 10 "Naka-Choko" [b 10] Vincenzo Natali Steve Lightfoot
Tarina: Steve Lightfoot & Kai Yu Wu
2. toukokuuta 2014 (ei tietoa) 210
24 11 "Kō No Mono" [b 11] David Slade Jeff Vlaming, Andy Black & Bryan Fuller 9. toukokuuta 2014 (ei tietoa) 211
25 12 "Tome-wan" [b 12] Michael Rymer Chris Brancato, Bryan Fuller & Scott Nimerfro 16. toukokuuta 2014 (ei tietoa) 212
26 13 "Mizumono" [b 13] Michael Rymer Steve Lightfoot & Bryan Fuller 23. toukokuuta 2014 (ei tietoa) 213
Huomioita
  1. Kaiseki (懐石) on perinteinen usean ruokalajin japanilainen ateria.[5]
  2. Sakizuke (先付): Aperitiivi.
  3. Hassun (八寸): Asettaa aterian teeman.
  4. Takiawase (煮合): vihanneksia lihan, kalan tai tofun kera.
  5. Mukōzuke (向付): sashimia vuodenajan mukaan.
  6. Futamono (蓋物):Pieni ruokalaji kannellisessa astiassa, usein keitto.
  7. Yakimono (焼物): Grillattua kalaa vuodenajan mukaan.
  8. Su-zakana (酢肴). Etikkapohjainen ruoka suuta puhdistamaan.
  9. Shiizakana (強肴). Tavallisesti ruukkuruoka.
  10. Naka-Choko (酢肴). Hapokas ruoka suun puhdistamiseksi.
  11. Kou no mono (香の物). Pikkelsiä vuodenajan mukaan.
  12. Tome-wan (止椀). Riisiä ja misokeittoa.
  13. Mizumono (水物). Jälkiruoka.

Kolmas kausi (2015)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

[1]

# Σ # Alkup. nimi Nimi suomeksi Ohjaus Käsikirjoitus Alkup. esityspäivä Suomen esityspäivä Tuotanto-
koodi
27 1 "Antipasto" Alkupala[d 1] Vincenzo Natali Bryan Fuller & Steve Lightfoot 4.6.2015 (ei tietoa) 301
28 2 "Primavera" "Kevät"[d 2] Vincenzo Natali Jeff Vlaming & Bryan Fuller 11.6.2015 (ei tietoa) 302
29 3 "Secondo" "Toinen"[d 3] Vincenzo Natali Angelina Burnett, Bryan Fuller & Steve Lightfoot 18.6.2015 (ei tietoa) 303
30 4 "Aperitivo" Aperitiivi[d 4] Marc Jobst Nick Antosca & Bryan Fuller & Steve Lightfoot 25.6.2015 (ei tietoa) 304
31 5 "Contorno" Sivuruoka[d 5] Guillermo Navarro Tom de Ville, Bryan Fuller & Steve Lightfoot 2.7.2015 (ei tietoa) 305
32 6 "Dolce" "Makea"[d 6] Vincenzo Natali Don Mancini, Bryan Fuller & Steve Lightfoot 9.7.2015 (ei tietoa) 306
33 7 "Digestivo" Digestiivi[d 7] Adam Kane Steve Lightfoot & Bryan Fuller 16.7.2015 (Kanada)
18.7.2015 (USA)
(ei tietoa) 307
34 8 "The Great Red Dragon" "Suuri tulipunainen lohikäärme"[d 8] Neil Marshall Nick Antosca, Steve Lightfoot & Bryan Fuller 23.7.2015 (Kanada)
25.7.2015 (USA)
(ei tietoa) 308
35 9 "...And the Woman Clothed in Sun" "...ja aurinkoon puettu nainen"[d 9] John Dahl Jeff Vlaming & Helen Shang ja Bryan Fuller & Steve Lightfoot 30.7.2015 (Kanada)
1.8.2015 (USA)
(ei tietoa) 309
36 10 "...And the Woman Clothed with the Sun" "...ja nainen vaatetettu auringolla"[d 10] Guillermo Navarro Don Mancini & Bryan Fuller 6.8.2015 (Kanada)
8.8.2015 (USA)
(ei tietoa) 310
37 11 "...And the Beast from the Sea" "...ja merestä nouseva peto"[d 11] Michael Rymer Steve Lightfoot & Bryan Fuller 13.8.2015 (Kanada)
15.8.2015 (USA)
(ei tietoa) 311
38 12 "The Number of the Beast Is 666..." "Pedon luku on 666"[d 12] Guillermo Navarro Jeff Vlaming & Angela Lamanna ja Bryan Fuller & Steve Lightfoot 20.8.2015 (Kanada)
22.8.2015 (USA)
(ei tietoa) 312
39 13 "The Wrath of the Lamb" "Karitsan viha"[d 13] Michael Rymer Bryan Fuller, Steve Lightfoot & Nick Antosca 27.8.2015 (Kanada)
29.8.2015 (USA)
(ei tietoa) 313
Huomioita
  1. Sisältää oliiveja, anjovista, juustoja ja lihapaloja.[6]
  2. Pastaa kevyellä kevätvihanneskastikkeella.
  3. Erilaisia lihoja ja kaloja
  4. Alkoholi/-ton juoma, jotain naposteltavaa
  5. Pääruoan tilalla vihanneksia
  6. Makea jälkiruoka, kuten tiramisu
  7. Vahvoja viinoja/liköörejä
  8. Ilmestyskirja 12:3; William Blaken "Suuri tulipunainen lohikäärme"-akvarellisarja
  9. Ilmestys 12:1; ensimmäinen William Blaken akvarelleista
  10. Toinen William Blaken akvarelleista
  11. Ilmestyskirja 13:1; kolmas Blaken akvarelleista
  12. Ilmestys 13:18; neljäs Blaken akvarelleista
  13. Ilmestys 6:16

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Hannibal season 3 spoilers May 6 2015, viitattu 8.5.2015