Luettelo Suomessa järjestettävistä coneista

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Tämä on luettelo Suomessa järjestettävistä coneista.

Lähteet: Aniki-foorumi[1], #suomenconit-sivu[2] sekä tapahtumien omat sivut.

Nykyään järjestettävät conit

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Akakabutocon on Harrastusseura Revontulen järjestämä eläintarinatapahtuma Helsingissä.[3]

Alfacon, vanhalta nimeltään α-con, on Suomen pöytäroolipeliaktiiveille suunnattu tapahtuma, jossa skeneaktiivit voivat verkostoitua, pelinjohtajat jakaa ideoitaan ja roolipeliteoreetikot hioa ajatuksiaan. Alfaconia järjestetään Otavan Opistolla Mikkelissä ja se on Suomen roolipeliseura ry:n projekti.

Archipelacon on pohjoismaalainen scifi- ja fantasiatapahtuma, joka järjestettiin vuonna 2015 ensimmäistä kertaa. Nelipäiväinen (25.–28.6.2015) tapahtuma pidettiin Ahvenanmaalla Maarianhaminassa, konferenssikeskus Alandicassa. Conin järjestäjät ovat aikaisemmin pitäneet pienempää scificonia, Åconian. Seuraava Archipelacon on vuonna 2025.[4]

Assembly on Suomen suurin ja vanhin videopelitapahtuma, jota on järjestetty vuodesta 1992. Nykyään se pidetään Helsingin Messukeskuksessa kahdesti vuodessa, Assembly Summer kesällä, ja Assembly Winter talvella.

Chibicon on ympäri Suomea kiertävä tapahtuma, joka keskittyy animeen, mangaan, cosplayhin ja japanilaiseen pop-kulttuuriin. Chibicon on järjestetty Kuopiossa, Oulussa, Helsingissä ja Espoossa. Eniten tapahtumia on järjestetty Kuopiossa ja Oulussa. Oulun Chibiconin teema vuonna 2015 oli Hopeanuoli, 2016 Pokémon, 2017 kauhu ja 2018 kawaii. Kuopion teemana on ollut J-Pop, Helsingin shounen-sarjat ja Espoossa pelit. Vuonna 2019 Chibicon järjestettiin Tahkolla, Kuopiossa ja Oulussa. Mini-Chibiconit ovat pääsymaksuttomia ja tavallisissa Chibiconeissa on pääsymaksu. Tällä hetkellä Suomen ainut kaupallinen con.

Cosmocon on science fiction- ja avaruusaiheinen tapahtuma Seinäjoella.[5]

Cosvision on viikonlopun kestävä, pääsymaksullinen, lähinnä pelkästään cosplayhin painottunut tapahtuma Hämeenlinnassa. Tapahtuma pidetään Hämeenlinnan Verkatehtaalla. Cosvision on Suomen suurin cosplay-tapahtuma, jossa luonnollisesti järjestetään myös cosplay-kisat. Cosvision järjestetään parillisina vuosina.

Desucon on ympärivuorokautinen, pääsymaksullinen japanilaisen populaarikulttuurin harrastajatapahtuma. Tapahtuma on vuodesta 2016 eteenpäin K-18. Tapahtuma pidetään Lahden Sibeliustalossa kesäkuussa.

Desucon Frostbite

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Frostbite on ympärivuorokautinen, pääsymaksullinen sisartapahtuma Desuconille. Kuten Desucon, sen ikäraja on K-18. Tapahtuma pidetään Lahden Sibeliustalossa alkuvuodesta, tammi-helmikuussa.

FinFur Animus

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

FinFur Animus on Suomen furry-yhteisölle suunnattu vuosittainen tapahtuma, jota on järjestetty vuodesta 2015 alkaen. Tätä ennen vastaavanlainen tapahtuma tunnettiin nimellä "FinFur Summer Camp", jota järjestettiin vuodesta 2011 vuoteen 2013.

Finncon on suurin Suomessa järjestettävä science fiction- ja fantasiatapahtuma, ja samalla yksi Euroopan suurimmista alan tapahtumista. Tapahtuma on pääsymaksuton[6] sekä ikärajaton, mutta joissain sen ohjelmanumeroissa saattaa olla sisällön laadun vuoksi ikäraja tai -suositus.

GameXpo oli vuonna 2016 DigiExpon yhteydessä järjestettävä videopelitapahtuma, jossa oli mukana Cosvision RY:n järjestämät Cosplayn SM-kilpailut. Tapahtuma pidettiin Helsingin Messukeskuksessa.

Gingacon on erityisesti eläintarinoihin painottuva tapahtuma mangan, animen, cosplayn, pelien ja erilaisten tarinoiden ystäville. Tämä ikärajaton tapahtuma järjestettiin ensi kerran kesällä 2016 Tampereen Monitoimitalo 13:ssa Suomen Hopeanuoli-fanit ry:n toimesta. Hopeanuoli ja muu Ginga-saaga ovat Gingaconin kantava teema. Gingacon järjestettiin lisäksi vuosina 2017 (Tampere), 2018 (Kotka) ja 2019 (Järvenpää). Vuonna 2020 Gingaconia ei järjestetty, mutta siitä eteenpäin con on taas palannut. [7]

Hellocon Helsinki Lolita Convention on Pohjoismaiden suurin lolita-tapahtuma, joka järjestetään vuosittain Helsingissä. Järjestäjänä toimii Hellocon ry. Ohjelma koostuu pelkästään lolita-aiheisesta ohjelmasta, kuten muotinäytöksistä, luennoista ja pajoista.

HypeCon on Hyvinkäällä vuosittain järjestettävä pääsymaksuton, ikärajaton ja ilmainen anime-, manga- ja pelitapahtuma.[8] Tapahtumaa järjestää Hyvinkään nuorisopalvelut.

Kazecon on Raahessa järjestettävä con. Tapahtumaa järjestää Raahen nuorisotoimi yhdessä paikallisten nuorten kanssa.[9] Ensimmäinen Kazecon järjestettiin 24.8.2019.

K-CON Suomi on Suomen ensimmäinen koko päivän mittainen korealaiseen populaarikulttuuriin keskittyvä tapahtuma. Se on järjestetty kahdesti Turussa, ja vuonna 2017 tapahtuma siirtyi pidettäväksi Tampereelle. Tapahtuman järjestämisestä vastaa K-pop Suomi ry.

Kibecon (jap. 木部, kibe, suom. ”leppävaara?”) on Espoossa kauppakeskus Sellon kirjastossa järjestettävä con. Tapahtuma on järjestetty vuodesta 2018 alkaen.

Kitsunecon on syksyisin Kaarina-talossa järjestettävä kirjasto-con. Tapahtumaa on järjestetty vuodesta 2018 lähtien. [10]

Kotae Expo on vapaaehtoisvoimin järjestettävä japanilaiseen ja korealaiseen populaarikulttuuriin keskittyvä suurtapahtuma Tampereella. Kotae Expon kotisivu

Kummacon on Oulussa järjestettävä kirjallisuus- ja populaarikulttuuritapahtuma. Ensimmäinen Kummacon järjestettiin vuonna 2015. Tapahtuman järjestää elokuvakollektiivi Studio Korppikela ry. Tapahtuma on ilmainen. Kummacon järjestettiin viimeksi vuonna 2023.

Lapland FurMeet

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lapland FurMeet on Rovaniemellä järjestettävä turritapahtuma, joka pidettiin ensimmäistä kertaa vuonna 2022. Tapahtumaan on ilmainen pääsy kaikenikäisille.

Lautapelaamaan

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lautapelaamaan on Suomen lautapeliseuran järjestämä lautapelitapahtuma Kaapelitehtaalla, Helsingissä. Tapahtuman pääohjelmana on vapaa pelaaminen. Tapahtumaa on järjestetty vuodesta 2002 (aluksi nimellä Helcon) ja se on nykyään kaikille avoin ja maksuton.

Lokacon on Jyväskylän Science Fiction seura 42:n järjestämä tapahtuma Jyväskylän pääkirjastossa. Tapahtumaa on järjestetty vuodesta 2011 ja se on kaikille avoin ja maksuton. Tapahtuma on aina vuoden 42. viikon lauantaina. Tästä on poikettu pari kertaa kun jokin pakottava syy on vaatinut tapahtuman siirtämistä.

Luminyrkki on vuosittainen Porissa järjestettävä taistelupelitapahtuma. Tapahtumassa pelataan miniatyyri-, lauta- ja korttipelejä.

Maracon on ilmainen, viikonlopun mittainen pelitapahtuma, joka järjestetään Oulussa neljä kertaa vuodessa. Ohjelmaan kuuluvat lauta-, kortti-, miniatyyri- ja pöytäroolipelit sekä mahdolliset paneelikeskustelut ja kilpailut. Tapahtuma on ilmainen ja avoin kaikille yli 18-vuotiaille, ja nuoremmille valvojan seurassa. Tapahtumat pidetään säännöllisesti tammi-, touko-, heinä- ja syyskuussa. Tapahtuman järjestää Oulun yliopiston roolipeliseura CRYO ry.[11]

Matsucon (jap. 松本, matsu, suom. ”mänty”) on japanilaiseen populaarikulttuuriin keskittyvä tapahtuma Oulussa. Ensimmäinen Matsucon järjestettiin Oulun Pohjankartanolla 4.-5.5.2017. Toinen Matsucon järjestettiin 26.-27.5.2018. Kolmas järjestettiin 3.-4.8.2019. Tapahtuman erikoisuus on animekaraoken SM-kisat.[12]

Mericon on Rauman pääkirjastossa pidettävä anime- ja cosplay-aiheinen tapahtuma. Se pidettiin ensimmäisen kerran elokuussa 2023.[13]

Minicon on tamperelainen con.[14]

Ensimmäinen Mushucon järjestettiin Rovaniemellä elokuussa 2016[15], toinen keväällä 2017 ja kolmas keväällä 2018. Vuonna 2019 Mushuconi oli tauolla, mutta tapahtuma palasi Rovaniemelle 25.4.2020[16].

Tapahtuma on Suomen pohjoisin con. Se on yksipäiväinen japanilaiseen pop-kulttuuriin, peleihin ja K-poppiin keskittyvä tapahtuma. Mushuconiin on ilmainen sisäänpääsy.

Nekocon on viikonlopun kestävä japanilaiseen pop-kulttuuriin ja peleihin keskittynyt tapahtuma, jota järjestetään Kuopiossa. Tapahtuma oli pitkään tauolla ja se järjestettiin uudelleen vuoden 2019 heinäkuussa.

Ensimmäinen Nekocon järjestettiin vuonna 2006. Nekoconin erikoisuus on sinfoninen animekonsertti.

Porissa syys- ja lokakuun vaihteessa järjestettävä manga- ja animetapahtuma. Nipporia on järjestetty vuodesta 2010 lähtien pääasiassa Porin kaupunginkirjaston, Porin nuorisotoimen, Porin lastenkulttuurikeskuksen sekä Jinsei ry:n toimesta. [17]

Pelipäivä 2.0

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pelipäivä 2.0 on animen, cosplayn ja erilaisten pelien ympärille rakennettu pääsymaksuton koko perheen tapahtuma. Paikalla on mm. peliesittelijöitä, tuotemyyjiä sekä käsityöläisiä. Tapahtumassa on ohjelmaa eri ikäisille cosplay-kilpailusta boffermiekkailuun. 

Pelipäivä 2.0 -tapahtuma järjestettiin Lohjalla Harjulassa 4.11.2017. 

Poniconi on Espoon Museo Leikissä järjestettävä My Little Pony - sarjan faneille tarkoitettu pääsymaksullinen tapahtuma. Se järjestettiin ensimmäisen kerran syyskuussa 2023. Ohjelmaan kuuluu muun muassa cosplay-kisa, keskustelu- ja puheohjelmaa sekä poniaiheinen pakopeli.

Popcult Helsinki

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Popcult Helsinki on Helsingissä järjestettävä con, joka on erikoistunut länsimaalaisiin elokuviin, sarjakuviin ja tv-sarjoihin. Popcult Helsingillä on myös pienempiä oheistapahtumia, kuten ensimmäistä kertaa kesäkuussa 2014 järjestetty nörttiklubi Popcult Nights ja lokakuussa 2014 järjestetty fanikulttuuriin erikoistunut Popcult Day.lähde?

Pörröcon on Harrastusseura Revontulen järjestämä tapahtuma, joka on suunnattu fursuit-harrastajille ja eläintarinoiden ystäville. Se järjestetään vuonna 2024 Järvenpäässä.[18]

Ropecon on pääsymaksullinen, kolme päivää kestävä, Suomen suurin ja vanhin roolipelitapahtuma. Ohjelmaan kuuluvat pöytäroolipelien ja larppien lisäksi luennot, paneelikeskustelut ja työpajat sekä kortti- lauta- ja miniatyyripelit. Tapahtuman painopiste on hyvin esillä olevan pelaamisen ohella myös laajassa puheohjelmassa. Ropeconissa järjestetään lukuisia suomenmestaruusturnauksia muun muassa keräilykorttipeleissä, lautapeleissä ja bofferi- eli pehmomiekkailussa. Tapahtuma pidetään heinä-elokuussa.

Shumicon on helsinkiläinen kulttuuritapahtuma, jonka pääpainona on cosplayharrastus. Ensimmäinen Shumicon pidettiin lokakuussa 2023 Itäkeskuksessa.

Solmukohta (ruots. Knutpunkt, norj. Knutepunkt, tansk. Knudepunkt) on yhteispohjoismainen live-roolipelejä käsittelevä tapahtuma ja konferenssi. Ohjelmaan kuuluvat larppien lisäksi luennot, paneelikeskustelut ja työpajat sekä muihin harrastajiin tutustuminen. Solmukohta on järjestetty vuosittain 1997 lähtien kiertävällä vuorolla kaikissa Pohjoismaisissa Islantia lukuun ottamatta.

Tampere Kuplii

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tampere Kuplii on vuodesta 2007 Tampereella järjestetty sarjakuvafestivaali, jossa on mukana myös cosplaytapahtuma.

Terracon on Turussa järjestettävä anime- ja populaarikulttuuriin liittyvä tapahtuma. Se järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 2014. Tapahtuma oli pitkään tauolla, kunnes se palasi vuonna 2023. [19]

Tracon on ympärivuorokautinen, teemallinen ja pääsymaksullinen roolipeli- sekä japanilaisen populaarikulttuurin harrastajatapahtuma. Tapahtuma on ikärajaton, mutta joissain sen ohjelmanumeroissa saattaa olla sisällön laadun vuoksi ikäraja tai -suositus. Tapahtuma pidetään nykyisin Tampere-talossa syyskuussa.

Tracon Hitpoint

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tracon Hitpoint on marraskuussa 2015 ensimmäisen kerran järjestetty erilaisiin roolipeleihin ja lautapeleihin keskittynyt con Tammerkosken koulutalolla, sittemmin Tampere-talolla.

Tubecon on pääsymaksullinen YouTube-videoita tekeville ja niitä katsoville suunnattu harrastajatapahtuma. Tapahtuma on ikärajaton ja se järjestettiin ensimmäisen kerran elokuussa 2014 Hartwall Arenalla. Vuonna 2016 Tubecon järjestettiin kaksipäiväisenä Hartwall-arenalla. Tapahtuma sisältää musiikkiesityksiä, videopeliturnauksia, paneelikeskusteluita sekä palkintogaalan, jossa palkitaan vuoden parhaat videoidentekijät.

Ukicon on cosplay-tapahtuma Uudessakaupungissa.[20]

Urbanlan on kerran vuodessa järjestettävä verkkopelitapahtuma Kokkolassa, joka pidettiin ensimmäistä kertaa vuonna 2008.

Valocon on Maahinkainen ry:n järjestämä roolipelitapahtuma Jyväskylässä.

Worldcon on kansainvälinen, maailman vanhin scifitapahtuma, joka järjestettiin Helsingissä vuonna 2017. Tilana toimi Messukeskus.[21]

Wähäcon on suomalainen freeform-roolipelitapahtuma Muuramen Wähälahden tilalla, Jyväskylän kupeessa.

X-Con on liveroolipelien järjestäjille ja järjestämisestä kiinnostuneille tarkoitettu viikonlopun mittainen verkostoitumis- ja koulutustapahtuma, jota on järjestetty vuodesta 2012. Tapahtuman koulutuksesta ja ohjelmasta vastaa Illusia ry. Tapahtuma järjestetään Otavan opistolla, lähellä Mikkeliä.

Yamacon järjestettiin ensimmäisen kerran lokakuussa 2012 Helsingin Glorialla. Sen järjesti helsinkiläinen animeseura Yama, tarkoituksenaan saada Helsingille oma pysyvä ja säännöllinen animetapahtuma.

Ensimmäinen Yureicon aiotaan järjestää vuoden 2024 lokakuun viimeisellä viikolla ennen halloweenia. Tapahtuma on K-18 ja alustavasti 2 päiväinen tapahtuma, sekä tapahtuman paikaksi on valittu Espoon Kulttuurikeskus Tapiola. Tapahtuman järjestää Yureicon Ry ja sillä on tavoite jäädä joka vuotuiseksi tapahtumaksi pääkaupunkiseudulle.

Åcon on pieni ahvenanmaalainen scifitapahtuma, jota on järjestetty vuodesta 2009. Tapahtuma on englanninkielinen.

Lakkautetut conit

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aicon oli Hämeenlinnassa 2016 ja Helsingin Kulttuuritalolla 2018 järjestetty aasialaiseen muotiin ja musiikkiin keskittyvä tapahtuma. Vuoden 2018 tapahtumassa järjestettiin K-pop coveroinnin SM-kisat yhdessä XpressEvents ry:n kanssa. Tapahtuma ilmoitti lopettamisestaan toukokuussa 2020.

Akicon järjestettiin 19.-20.10.2019 Kokkolan Kampushallilla. Tapahtuma juhlisti luovuutta ja itseilmaisua.

Animecon oli ympärivuorokautinen, pääsymaksullinen harrastajatapahtuma. Tapahtuma oli ikärajaton, mutta joissain sen ohjelmanumeroissa saattoi olla sisällön laadun vuoksi ikäraja tai -suositus. Perinteenä oli, että tapahtuman toteuttamisesta kiinnostunut taho pyytää oikeutta Animecon-nimen käyttöön ensimmäisen Animeconin järjestäjältä Turun Animeseuralta. Tapahtuma pidettiin heinä-elokuussa. Vuoden 2018 jälkeen tapahtuma on jäänyt määrittelemättömälle tauolle.

Animeseminaari

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Animeseminaari oli anime- ja cosplay-aiheinen con Oulussa.[22]

Arpacon oli RopeCon ry:n heinäkuussa 2009 ja toukokuussa 2010 järjestämä ilmainen tapahtuma roolipelaamisen aloittamisesta kiinnostuneille Dipolissa.[23]

Asicon oli huhtikuussa 2018 järjestetty tapahtuma, joka yhdisti cosplayn ja tubemiitit. Tapahtuma järjestettiin tapahtumahotelli Tallukassa, Vääksyssä.

BakaCon oli Suomessa Pieksämäellä vuosina 2009–2011 järjestetty Con-tapahtuma, joka nimitti itseään Suomen ”tyhmimmäksi” coniksi[24] (jap. ばか, baka, suom. ”tyhmä”). Conin ohjelmisto painottui japanilaisen pop-kulttuurin harrastajille cosplayhin. Tapahtumaan kuului muiden Suomessa järjestettävien con-tapahtumien tapaan cosplay-kilpailuja, AMV-näytöksiä, luentoja, paneeleja, työpajoja, tanssi- ja rytmipelejä, sekä ikärajattomat iltajuhlat.

BakaCon 2012 peruttiin heikon lipunmyynnin vuoksi. Heikon myynnin syyksi epäiltiin tapahtumien päällekkäisyyttä Animeconin ja Kawaconin kanssa, sillä ne järjestettiin samassa kuussa.[25]

Chiisanacon oli Kouvolan Inkeroisessa järjestetty cosplay- ja populaarikulttuuritapahtuma. Chiisanacon järjestettiin Kymenlaakson Opiston oppilaiden toimesta. Tapahtuma oli kertaluontoinen.

Conklaavi oli roolipelitapahtuma Turun yliopistolla. Sitä järjestettiin 1990-luvun lopulta vuoteen 2016.[26]

CosplayGaala oli cosplay-tapahtuma Helsingissä.[27]

Katsudocon oli Jyväskylässä järjestettävä cosplay-, ja populaarikulttuuritapahtuma. Con tunnettiin kauppakeskusconina ja se järjestettiin viimeksi vuonna 2013. Tapahtuma oli ilmainen.

Kawacon oli Joensuussa järjestettävä japanilaisen populaarikulttuurin tapahtuma. Sitä järjestettiin vuosittain vuodesta 2011 vuoteen 2017. Vuodesta 2013 asti Kawaconissa oli myös peliohjelmaa sisältävä Kawaplay. Tapahtuma oli ikärajaton.

Kikucon eli Kirsikankukkacon oli Turussa Hanamin aikaan toukokuussa järjestettävä mangaan, animeen sekä muihin Japaniin liittyviin harrastuksiin, kuten kendoon keskittynyt con. Tapahtuma oli suunnattu nuorille.

Pääsymaksuton yksipäiväinen Kishicon Lite järjestettiin 19.10.2019 Jyväskylän Veturitalleilla. Tapahtuma keskittyi länsimaalaiseen sekä itämaiseen populaarikulttuuriin ja soveltui hyvin aloittelijoille sekä jo coni-konkareille.

Kitaconia järjestettiin vuosittain Kemissä, ja se oli Suomen toiseksi pohjoisin con-tapahtuma. Sen pääpaino oli animessa ja mangassa, mutta oli mukana myös video- ja roolipelejä. Tapahtuma oli ikärajaton ja ilmainen. Tapahtumaa järjesti Kemin nuorisotoimi. Viimeisin Kitacon järjestettiin vuonna 2016.

Kokkocon oli Kokkolassa järjestettävä cosplay-, ja populaarikulttuuritapahtuma. Vuodesta 2018 eteenpäin Kokkocon on jäänyt tauolle.

Kosucon oli Jyväskylässä järjestettävä cosplay- ja populaarikulttuuritapahtuma. Tapahtuma järjestettiin viimeksi vuonna 2015.

Kumakumacon on Kouvolassa järjestettävä anime, manga- ja cosplay-tapahtuma. Kumakumacon järjestettiin ensimmäistä kertaa vuonna 2016, toisen kerran 2017 ja taas 2019. Vuonna 2018 tapahtuma piti taukoa. Tapahtuma on kaksipäiväinen ja ilmainen, mutta 2019 Kumakumacon kesti vain päivän. Viimeinen Kumakumacon järjestettiin vuonna 2019, ja tapahtumaa ei enää järjestetä.

Lakeuscon oli cosplay-tapahtuma Etelä-Pohjanmaalla.[28]

Mimicon oli Mikkelissä touko-kesäkuussa järjestettävä kaksipäiväinen animen, mangan ja japanilaisen populaarikulttuurin con. Viimeksi Mimicon järjestettiin 15.–16. syyskuuta 2018.[29] Vuonna 2019 tapahtuma jäi tauolle.

Moricon järjestettiin 8.-10.3.2013 Paltamon nuorisotiloissa. Tapahtuma oli ilmainen.

Pandacon-fantasiatapahtuma järjestettiin Ähtärin Liikuntahallilla ja Pirkanlinnan kulttuurikeskuksessa 28. syyskuuta 2019. Pandacon oli tapahtuma animesta, mangasta, fantasiakirjallisuudesta, leffoista sekä peleistä kiinnostuneille.[30]

Shirocon oli pääsymaksuton, cosplayhin ja japanilaiseen pop-kulttuuriin keskittynyt tapahtuma, joka järjestettiin Savonlinnassa 2012.

Tsukicon oli vuonna 2009 järjestetty anime-tapahtuma, joka pidettiin Helsingissä kulttuuriareena Gloriassa.

Turconen oli vuoteen 2014 asti järjestetty science fiction -yleisötapahtuma Turun kaupunginkirjastossa.

Tylycon oli yksipäiväinen, Harry Potter-aiheinen tapahtuma, joka järjestettiin vuonna 2017 Helsingissä.

Wakamonocon järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 2016 Lahden Kasi-salilla. Tapahtuma päätettiin järjestää, jotta Lahdessa olisi oma ikärajaton tapahtuma Desuconin muuttuessa ikärajalliseksi. Tapahtumaa järjestettiin yhdessä Lahden pääkirjaston, Lahden nuorisopalveluiden ja Lase ry:n kanssa. Tapahtuma oli viikonlopun kestävä sekä yksipäiväinen. Viimeksi tapahtuma järjestettiin marraskuussa 2017.

Yukicon oli kaikenikäisille suunnattu pääsymaksullinen anime- ja videopelitapahtuma. Tapahtuma pidettiin viimeisen kerran helmikuussa 2018 Helsingin Messukeskuksen Kokoustamossa.[31] Yukicon ilmoitti lopettamisestaan toukokuussa 2019.

Vuoden 2017 tapahtuman yhteydessä oli tarkoitus järjestää myös Pyrycon, mutta se peruutettiin.[32]

 1. Aniki -foorumi
 2. suomenconit (Arkistoitu – Internet Archive) deviantart.com
 3. https://revontuliry.com/akakabutocon
 4. Archipelacon 2
 5. https://cosmocon.fi
 6. Ahlroth, Jussi: Finncon ja Animecon ovat ilmaisia kokoontumisia Helsingin sanomat. 9.7.2009. Arkistoitu 10.8.2014. Viitattu 20.3.2013.
 7. Stserbak, Raezla: Gingacon 2019 Hopeinen Ginga-blogi. 12.11.2019. vuodatus.net. Viitattu 16.1.2020.
 8. Anime-, manga- ja pelitapahtuma Hypecon Hyvinkää. Viitattu 11.1.2016.
 9. Miitti aasialaisen popkulttuurin hengessä raahenseutu.fi. 10.8.2018. Viitattu 19.8.2018.
 10. Kitsunecon - kirjastoconi Kaarina-talossa www.kaarina.fi. Arkistoitu 12.8.2018. Viitattu 12.8.2018.
 11. https://www.cryo.fi
 12. Anime ja manga ovat jo valtavirtaa Suomessakin – Oulun Matsuconissa järjestetään animekaraoken SM-kisat Kaleva.fi. Viitattu 12.8.2018.
 13. Cosplay-, anime- ja manga-aiheinen tapahtuma Mericon pääkirjastossa Rauman kaupunki. Viitattu 10.8.2023.
 14. https://www.lategame.fi/minicon2023/
 15. Mushucon tapahtuma nuorisokeskus Mondella www.rovaniemi.fi. Viitattu 9.9.2019.
 16. Mushuconin Twitter twitter.com. 25.10.2019. Viitattu 30.10.2019.
 17. Nippori: Historiaa www. http://nipporipori.blogspot.com/. Viitattu 13.11.2019.
 18. https://www.revontuliry.com/etusivu
 19. Terracon 2023 Turun yliopiston ylioppilaskunta. Viitattu 10.8.2023.
 20. https://uusikaupunki.fi/fi/nuorten-tapahtumat (arkistoitu)
 21. Worldcon 75 Worldcon 75. Viitattu 31.3.2017. (englanniksi)
 22. https://animeseminaari.wordpress.com
 23. Mikä ihmeen Arpacon? ropecon.fi.
 24. animelehti.fi (Arkistoitu – Internet Archive)
 25. Ylitarjonta nujersi Bakaconin (Arkistoitu – Internet Archive) Lansi-savo.fi
 26. Conklaavi 2016
 27. https://web.archive.org/web/20130827072322/http://cosplaygaala.com/info.html
 28. https://twitter.com/lakeusconny
 29. Mimicon 2018 (arkistoitu)
 30. Pandacon-fantasiatapahtuma 28.9. Ähtärin liikuntahallissa ja Pirkanlinnassa (Archive.org) ahtari.fi. Arkistoitu 6.9.2019. Viitattu 6.9.2019.
 31. Tapahtuma - Yukicon Yukicon. Arkistoitu 20.12.2016. Viitattu 13.12.2016.
 32. Valitettavasti, joudumme perumaan Pyryconin - Yukicon Yukicon. Arkistoitu 20.12.2016. Viitattu 13.12.2016.