Ropecon

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Pelaajia Ropeconissa 2003.

Ropecon (lausutaan suomalaisittain eli ropekon) on suomalainen roolipelitapahtuma. Ohjelmaan kuuluvat pöytäroolipelien ja larppien lisäksi luennot, paneelikeskustelut ja työpajat sekä kortti- lauta- ja miniatyyripelit.

Ropecon on järjestetty vuosittain vuodesta 1994 lähtien. Vuosina 1994, 1996 ja 1997 pitopaikkana oli Helsingin Paasitorni ja vuonna 1995 Helsingin Messukeskus. Vuodesta 1998 lähtien Ropecon on järjestetty Espoon Dipolissa, kun entiset tilat kävivät liian ahtaiksi. Kasvu on ollut nopeaa: ensimmäisessä tapahtumassa kävijöitä oli muutama sata, vuonna 2002 ylitettiin 3 000 kävijän raja. Kävijäennätys tehtiin vuonna 2007, jolloin tapahtuma sai yhteensä 3 946 kävijää.[1]

Ropeconin ajankohta on ollut heinä–elokuussa. Kahtena ensimmäisen vuonna tapahtuma oli kaksipäiväinen, mutta on sen jälkeen laajentunut kolmipäiväiseksi.

Ropecon järjestetään vapaaehtoisvoimin. Sen taustaorganisaationa toimii Ropecon ry, jonka jäseniä ovat yhdistykset Alter Ego ry, Suomen live-roolipelaajat[2], Otaniemen RoolipeliClubi, Etelä-Suomen Rooli- & Strategiapeli Yhdistys, Harmaasudet[3], Suomen lautapeliseura ry ja Nopat ja Taktiikka Ry[4].

Tapahtuman painopiste on hyvin esillä olevan pelaamisen ohella myös laajassa puheohjelmassa. Tähän sisältyy niin luentoja, työpajoja kuin paneelikeskusteluitakin. Ropeconissa järjestetään lukuisia suomenmestaruusturnauksia muun muassa keräilykorttipeleissä, lautapeleissä ja bofferi- eli pehmomiekkailussa.

Kunniavieraat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kenneth Hite Ropeconissa 2006

Joka vuosi Ropeconiin kutsutaan muutamia ulkomaisia kunniavieraita, jotka luennoivat omista erikoisaloistaan.

Kultainen lohikäärme[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kultainen lohikäärme jaetaan elämäntyöpalkintona suomalaiselle roolipelialan ansioituneelle pioneerille tai veteraanille. Palkinnon ovat saaneet:

Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Historia Ropecon.fi. Viitattu 27.7.2015.
  2. Suomen live-roolipelaajat
  3. Harmaasudet ry
  4. Ropecon ry:n verkkosivu Ropecon ry. Viitattu 22.10.2015.
  5. a b Roolipelitapahtuma Ropecon kokosi tuhansia harrastajia Espooseen yle.fi. 28.7.2013. Yleisradio. Viitattu 28.7.2013.
  6. Ropecon myönsi Kultainen Lohikäärme –palkinnon MtG-tuomari Johanna Virtaselle Dome.fi. Dome.fi. Viitattu 31.7.2014.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]