Suomen animeunioni

Wikipediasta
(Ohjattu sivulta Turun animeseura)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Suomen Animeunioni on kommunikaatiokanava monien Suomen paikallisesti toimivien animeyhdistyksien välillä. Unioniin kuuluvat yhdistykset toimivat itsenäisesti mutta unioni pyrkii organisoimaan yhteisiä asioita ja intressejä. Tällaisia ovat muun muassa erilaisten tapahtumien järjestäminen ja niissä mukana olo, mediakontaktit sekä yhteiset kampanjat.

Animeunioni toimii pääasiassa Internetin välityksellä, mutta aika ajoin se järjestää myös kokouksia ja vapaamuotoisempia yhteisiä tapaamisia. Animeunionin jäsenyhdistykset toteuttavat yhteistyössä erilaisia palveluja ja tapahtumia. Tunnetuin yhteisistä tapahtumista on Animecon.

Alajärjestöjä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Otakut on Espoossa toimiva Teknillisen Korkeakoulun Ylioppilaskunnan yhteydessä oleva animeyhdistys, joka perustettiin toukokuussa 1996. Otakut lienee näin ollen vanhin alan yhdistys Suomessa.

Tampereen seudun Anime- ja mangayhteisö Hidoi ry on vuonna 2000 perustettu Tampereella vaikuttava järjestö.

Turun Animeseura ry, nykyiseltä nimeltään Turun Anime- ja Mangaseura Senpai ry on turkulainen animeseura, joka on perustettu 10. joulukuuta 1999 ja jonka ensimmäinen aktiivinen toimintavuosi oli 2000. Turun Animeseura on Turun yliopiston ylioppilaskunnan alayhdistys. Perustajajäsenet ovat Simo ja Petra Suntila, Natalie Prévost sekä Jani Achrén. Perustajajäsenet muodostivat myös ensimmäisen hallituksen. TAS on yksi Suomen ensimmäisistä japanilaisen animaation, sarjakuvan ja populaarikulttuurin harrastamiseen keskittyneitä yhdistyksistä.

Animecon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Turun Animeseura omistaa oikeudet Animecon-nimeen. Ensimmäinen Animecon järjestettiin Turussa vuonna 1999 Finnconin yhteydessä.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]