Lucy in the Sky with Diamonds

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
”Lucy in the Sky with Diamonds”
The Beatles
Kappaleen tiedot
 Albumilta Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band
 Julkaistu 1. kesäkuuta 1967
 Tyylilaji psykedeelinen rock
 Kesto 03.28
 Levy-yhtiö Flag of the United Kingdom.svg Parlophone
Flag of the United States.svg Capitol Records
Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Bandin muut kappaleet
With a Little Help from My Friends
2.
”Lucy in the Sky with Diamonds”
Getting Better
4.
Elokuvaan Yellow Submarine (1968) sisältyy animaatiotulkinta The Beatles -yhtyeen menestyskappaleesta ”Lucy in the Sky with Diamonds”.

”Lucy in the Sky with Diamonds” on The Beatles -yhtyeen hitti vuodelta 1967 (albumilta Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band, julkaistu myös levyllä Yellow Submarine Songtrack vuonna 1999). Laulu aiheutti aikanaan kohua tiedotusvälineissä, kun sen väitettiin yllyttävän nuoria käyttämään huumeita, nimenomaan LSD:tä, koska kappaleen nimi voidaan lyhentää tuon huumeen nimeksi. Kertomansa mukaan John Lennon sai ajatuksen kuitenkin poikansa Julianin piirtämistä vesiväritöistä. Kun John oli hakemassa Juliania koulusta, poika näytti hänelle piirustuksensa. Kuvassa oli tähtitaivas ja ihminen taivaalla. John oli kysynyt mitä kuva esittää, ja Julian oli vastannut: ”Lucy – taivaalla timanttien kanssa” (engl. Lucy – in the sky with diamonds). Niinpä John Lennon laulaa laulun hieman lapsekkaalla äänellä. Lucy viittasi mahdollisesti Julianin koulutoveriin. Lennon tavoitteli kappaleessa Lewis Carrollin tarinoiden tunnelmaa. Carroll kuului nuoren Lennonin lempikirjailijoihin.

Kappale on lähes kokonaan Lennonin käsialaa. Lennonin mukaan Paul McCartneyn osuus rajoittuu mainintaan ”sanomalehtitakseista”, mutta Paulilla saattoi olla myös osuutta viimeisen säkeistön lyriikassa.

Useat artistit ovat tehneet omat cover-versionsa kappaleesta, heistä tunnetuimpia ovat William Shatner sekä Elton John.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä musiikkikappaleeseen liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.