Pete Best

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Pete Best esiintymässä Marylandissa vuonna 2006.

Randolph Pete Best (s. 24. marraskuuta 1941 Madras, Intia) on brittiläinen muusikko. Hän on The Beatles -yhtyeen alkuperäisrumpali, joka erotettiin vuonna 1962. Erottamisen syistä on annettu julkisuuteen ristiriitaisia tietoja. Joidenkin lähteiden mukaan Lennon, McCartney ja Harrison erottivat hänet, joko liian heikon soittotaidon vuoksi tai henkilökemioihin liittyvistä syistä. Erottamispäätöksen kertoi Bestille yhtyeen manageri Brian Epstein. On myös väitetty, että erovaatimus tuli levy-yhtiö EMI:ltä, jolle The Beatles oli juuri tekemässä ensimmäistä levyään.

Pete Bestin tilalle yhtyeeseen tuli Ringo Starr. Beatlesin jälkeen Pete Best on soittanut muun muassa yhtyeissä Lee Curtis & The All Stars, The Pete Best Four, The Pete Best Combo, The Pete Best Band. Suurimman osan elämästään hän on kuitenkin elättänyt itsensä muilla töillä kuin musiikin tekemisellä. Vuonna 1995 julkaistu Beatlesin Anthology-kokoelma sisälsi levytyksiä, joilla Best soittaa. Tästä levystä hän saa tekijänoikeuspalkkioita, joita on jo kertynyt miljoonien eurojen edestä.

Pete Best oli Parikkalassa vuosittain järjestettävän Kovan Päivän Ilta -tapahtuman pääesiintyjänä vuonna 1999. Hän ei tiettävästi ole tavannut muita Beatlesin jäseniä vuonna 1962 tapahtuneiden potkujensa jälkeen.[1]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä muusikkoon liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.