Lohikäärmeratsastaja

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Lohikäärmeratsastaja ovat joukko velhosotilaita Christopher Paolinin Perillinen -kirjasarjassa. Lohikäärmeratsastajat, muinaisella kielellä 'Shur'tugal', ovat ihmisiä tai haltioita jotka auttavat ylläpitämään rauhaa lohikäärmeidensä avulla.

Ratsastajat ja heidän lohikäärmeensä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kuten kirjoissa mainitaan, lohikäärmeratsastaja on ihminen tai haltia, joka on sidoksissa lohikäärmeeseen. Merkki, jolla ratsastajat on merkitty, on nimeltään gedwëy ignasia, tai "Hohtava kämmen", valkohopea pyöreä merkki siinä kädessä, jolla ratsastaja koskee vastakuoriutunutta lohikäärmettään. Tuloksena lohikäärmeen ja ratsastajan välille syntyy yhteys, jonka avulla he voivat keskustella ajatuksillaan sekä jakaa kuvia ja/tai tunteita toistensa kanssa. Kaikki ratsastajat kehittyvät voimassa, kestävyydessä, älykkyydessä ja heidän aistinsa paranevat sekä he elävät pidempään. Erityisesti Ihmisratsastajat saavat ajan kuluessa haltiamaisia piirteitä; Brom on poikkeus tähän hänen nuoren lohikäärmeensä kuoleman vuoksi. Kaikki ratsastajat osaavat myös käyttää magiaa paremmin kuin muut magiankäyttäjät, vaikkakaan ratsastajien magian harjoittelu ei eroa hirveästi muiden magiankäyttäjien harjoittelusta.

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Alku[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kirjojen mukaan ennen lohikäärmeratsastajien muodostamista, noin kolme vuosituhatta ennen Eragonia, nuori haltia metsästi ja tappoi lohikäärmeen urheilun vuoksi. Lohikäärmeet luonnollisesti tulistuivat tästä ja lyöttäytyivät yhteen ja tappoivat nuoren haltian. Tästä alkoi Lohikäärmesota, tai muinaisella kielellä, Du Fyrn Skulblaka.

Kun sotaa oli kestänyt viisi vuotta, poika nimeltään Eragon löysi lohikäärmeenmunan ja antoi sen kuoriutua kasvattaen sen salassa muilta. Yhdessä he matkustivat Alagaesian halki lopettaen sodan. Estääkseen tulevat sodat, lohikäärmeet ja haltiakuningatar Tarmunora tapasivat ja molemmat osapuolet tekivät maagisen sopimuksen nimeltään Verivala tai Blödhren muinaisella kielellä. Ihmiset lisättiin sopimukseen myöhemmin. Siitä lähtien lohikäärmeratsastajat ylläpitivät rauhaa Alagaësiassa. Myöhemmin eräs Galbatorix kääntyi lohikäärmeratsastajia vastaan ja tämän joukot tuhosivat (melkein kokonaan)ratsastajat.