Eragon (hahmo)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Perillinen-hahmo
Eragon (hahmo)
Rotu ihminen (syntyjään)
puoli-haltia
Sukupuoli mies
Ikä 16
Ammatti Lohikäärmeratsastaja
Syntymäpaikka Carvahall
Näyttelijä Edward Speleers
Ensiesiintyminen Eragon

Eragon on Christopher Paolinin kirjoittaman Perillinen-kirjasarjan päähenkilö. Eragon on tarinan alussa 15-vuotias poika, joka asuu pienessä kylässä nimeltä Carvahall, joka sijaitsee Palancarinlaaksossa Selkärankavuoriston vieressä. Eragonin perheeseen kuuluvat hänen serkkunsa Roran, Garrow-eno ja Eragonin lohikäärme Saphira.

Eragon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Eragon löytää metsästysretkellä ollessaan sinisen kiven, joka ilmestyy yhtäkkiä hänen eteensä. Myöhemmin kivi osoittautuu lohikäärmeen munaksi. Munasta syntyy lohikäärmeenpoikanen, Saphira, jonka Eragon piilottaa metsään. Kuningas Galbatorixin valtakuntaa palvelevat Ra'zacit tappavat Garrow'n jahdatessaan Eragonia, ja Eragon pakenee Carvahallista salaperäisen tarinankertojan, Bromin mukana, aikomuksenaan etsiä ja tappaa Ra'zacit. He matkaavat pitkiä matkoja joiden aikana Brom kouluttaa Eragonia magiassa ja taistelussa. Dras-Leonasta lähdön jälkeen Brom menehtyy ra'zacien yllätyshyökkäyksessä, mutta Eragonin pelastaa Murtagh, jonka kanssa he pelastavat haltiaprinsessa Aryan varjon nimeltä Durza vankeudesta, mutta tämä on tappavan myrkytyksen kourissa. Niinpä Eragon ja Murtagh päättävät lähteä kohti Vardeneita, jotka voisivat pelastaa Aryan ja ottaa Valtakunnan jahtaaman nelikon (Eragon, Murtagh, Arya ja Saphira) suojelukseensa.Pitkän matkan jälkeen Eragon saapuu Vardeneiden ja kääpiöiden luo Farthen Dûriin, ja nämä pelastavat Aryan. Kirjan lopussa käydään Farthen Dûrissa taistelu Vardeneiden ja Valtakunnan välillä, jossa Eragon tappaa Durzan Saphiran ja Aryan avulla, ja Vardenit voittavat taistelun.

Esikoinen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Eragon matkaa Ellesmeraan, haltioiden kaupunkiin, missä hän käy koulutuksensa loppuun Oromis-nimisen haltian ja lohikäärmeratsastajan johdolla. Ellesmerassa Eragon rakastuu Aryaan, mutta Arya ei voi vastata hänen tunteisiinsa heidän suuren ikäeronsa ja Eragonin koulutuksen takia. Eragonin koulutus jää kesken, koska hän joutuu lähtemään sotaan, joka on syttymässä Valtakunnan ja Vardeneiden välille. Palavien tasankojen taistelussa Vardenit lyövät Valtakunnan, ja Eragon kohtaa uuden Valtakuntaa palvelevan lohikäärmeratsastajan, joka paljastuu hänen kuolleeksi lavastetuksi ystäväkseen Murtaghiksi. Tämä kertoo että heidän olevan veljeksiä, ja heidän vanhempiensa olevan viimeinen Valapatto Morzan ja Selena. Murtagh poistuu taistelusta vieden mukanaan Zar'rocin, Eragonin miekan, joka taannoin kuului Morzanille, mutta Brom otti sen surmattuaan tämän kaksintaistelussa.

Brisingr[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Helgrind[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Eragon, Saphira ja Roran matkustavat Helgrindiin, Ra'zacien linnakkeeseen, ja tutkivat sitä. Roran tappaa yhden Ra'zacin ja Saphira lyö Lethrblakan. He löytävät Katrinan, ja Eragon löytää Sloanin, Carvahallin petturin, sokeana ja vangittuna. Eragon päättää jäädä Helgrindiin, Saphiran toivomuksia vastaan. Sitten Saphira lähtee Helgrindistä Roranin ja Katrinan kanssa. Eragon lyö toisen Ra'zacin ja saa lisää tietoa Valtakunnasta. Eragon pelastaa Sloanin, lähtee Helgrindistä, ja ottaa yhteyden Islanzadiin kysyäkseen mitä tehdä Sloanin kanssa. Hänelle paljastuu Sloanin tosi nimi, ja komentaa Sloanin tosi nimellään matkustamaan Du Weldenvardenia kohti. Hän mainitsee Sloanille että jos hän muodostaa itsensä uudelleen, hänen tosi nimensä muuttuisi, ja hän ei olisi enää sidoksissa Eragonin taikaan, mutta ei mainitse että haltiat voisivat myös palauttaa hänen näkönsä, sillä Sloan saattaisi huijata haltioita tekemään tämän.

Vardenien luona[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Eragon pakenee Valtakuntaa ja liittyy taas Vardeneiden joukkoon, missä hänellä on muutamia asioita tehtävänään, ja kun Roran ja Katrina ovat juuri menossa vihille muutama sotilas ilmestyy. Nämä sotilaat vaikuttavat heikoilta, mutta he eivät voi tuntea kipua ja aiheuttavat tämän takia kaaoksen. Samaan aikaan Murtagh ja Thorn ilmestyvät ja koittavat kidnapata Eragonin ja Saphiran. Eragon kertoo Murtaghille, että tämä ja Thorn voivat muuttaa tosi nimiänsä ja täten vapauttaa itsensä Galbatorixin valasta, mutta he taistelevat kuitenkin. Saphira todistaa olevansa vahvempi kuin Thorn ja kolmentoista haltian voimin mukaan lukien Arya hän päihittää Murtaghin. Mutta Eragon pyörtyy yrityksestä ja Murtagh ja Thorn pakenevat. Sitten hän vihkii Roranin ja Katrinan perinteisessä seremoniassa.

Sitten Eragon tekee kolme kultalahjoitusta. Hän antaa yhden niistä nylkijä Gedricille, jolta Eragon varasti kolme härännahkaa Eragon-kirjassa. Hän antaa toisen Helenille, Jeodin vaimolle, tehdäkseen heidän avioliittonsa onnellisemmaksi. Hän muuttaa kolmannen kahdeksi kultasormukseksi, jotka hän vahvistaa magialla ja antaa ne Roranille ja Katrinalle jotta he voivat löytää toisensa mistä tahansa.

Perillinen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Eragonin edessä on ongelma. Lopullinen taistelu Galbatorixia vastaan lähestyy, ja Eragonilla ei vieläkään ole mitään keinoa voittaa kuningasta. Eikä asiaa auta että Glaedr, ei suostu puhumaan hänelle. Ja kun Nasuada kaapataan Murtaughin toimesta, alkaa vaikuttaa siltä, että Vardenit ovat hävinneet sodan. Miten Eragon voi voittaa Galbatorixin kaltaisen ylivoimaisen vastustajan?

Juonipaljastukset päättyvät tähän.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä kuvitteelliseen hahmoon, paikkaan tai ilmiöön liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.