Lisa Edelstein

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Lisa Edelstein
Lisa Edelstein vuonna 2007.
Lisa Edelstein vuonna 2007.
Syntymäaika 21. toukokuuta 1966 (ikä 52)
Syntymäpaikka Yhdysvallat Boston, Massachusetts
Aktiivisena 1990–
Merkittävät roolit Lisa Cuddy
(House)
Palkinnot

Satellite Award (2005)

Aiheesta muualla
IMDb
Elonet

Lisa Edelstein (s. 21. toukokuuta 1966 Boston, Massachusetts)[1] on yhdysvaltalainen näyttelijä, joka tunnetaan parhaiten televisiosarjasta House, josta hän voitti vuonna 2005 Satellite-palkinnon.

Lisa Edelstein aloitti ammattinäyttelijänä jo opiskeluaikoinaan New Yorkin yliopiston Tisch School of the Arts -taidekoulussa. Hän näytteli lukuisissa pikku teattereissa useissa eri produktioissa sekä käsikirjoitti ja sävelsi aids-aiheisen musikaalin Positive Me, jossa hän myös itse esiintyi.

Edward Nortonin ohjaamassa elokuvassa Usko koetuksella (Keeping the Faith) Edelstein näytteli Ben Stillerin aerobicia harrastavaa tyttöystävää. Muita elokuvia joissa hän on esiintynyt ovat muun muassa Mitä nainen haluaa, Isi hoitaa, Elämä on ihanaa, Mrs. Harris, Fathers and Sons, Petollinen suunnitelma (Susan’s Plan), Menetyksen tuska (I’m Losing You), Donut Holes ja Grilled.

Edelstein on nähty televisiossa mitä erilaisimmissa rooleissa. Hän on näytellyt ilotyttöä West Wingissä ja James LeGrosin transseksuaalipoikaystävää Ally McBealissa. Hän on vieraillut monissa muissakin televisiosarjoissa, kuten Oikeus ja kohtuus, Frasier, Teho-osasto ja Ilman johtolankaa.

Edelstein seurusteli jonkin aikaa suomalaisen joogaopettaja Petri Räisäsen kanssa, mutta he erosivat vuonna 2008.[2]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä näyttelijään liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.