Mitä nainen haluaa

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Mitä nainen haluaa
What Women Want
Elokuvan brittiläisen DVD-painoksen kansikuva.
Elokuvan brittiläisen DVD-painoksen kansikuva.
Ohjaaja Nancy Meyers
Käsikirjoittaja
Tuottaja
Säveltäjä Alan Silvestri
Kuvaaja Dean Cundey
Leikkaaja
Pukusuunnittelija Ellen Mirojnick
Pääosat
Valmistustiedot
Valmistusmaa  Yhdysvallat
Tuotantoyhtiö Icon Entertainment
Wind Dancer Films
Levittäjä Paramount Pictures
Ensi-ilta Yhdysvallat 15. joulukuuta 2000
Kesto 127 min
Alkuperäiskieli englanti
Budjetti 70 000 000 $[1]
Tuotto 374 111 707 $[1]
Aiheesta muualla
IMDb
Elonet
AllMovie

Mitä nainen haluaa (engl. What Women Want) on vuonna 2000 ensi-iltansa saanut komediaelokuva. Elokuvan ohjasi Nancy Meyers ja sen pääosissa ovat Mel Gibson ja Helen Hunt.

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nick Marshall (Mel Gibson) on chicagolainen mainosalan toimitusjohtaja, alfauros ja sovinisti, joka kasvoi Las Vegasissa showtyttönä työskennelleen äitinsä (Dana Waters) kanssa. Hän osaa myydä miehille ja vietellä naisia (kuten esimerkiksi erästä paikallisen kahvilan Lola-nimistä myyjää (Marisa Tomei). Kun Nick uskoo saavansa varmuudella erään ylennyksen, hänen esimiehensä Dan (Alan Alda) kertookin palkkaavansa Nickin sijasta lahjakkaan Darcy McGuiren (Helen Hunt) saadakseen yhtiölle lisää naisasiakkaita.

Kaiken lisäksi Nickin 15-vuotias etääntynyt tytär Alex (Ashley Johnson) saapuu kahdeksi viikoksi isänsä luo, kun Nickin ex-vaimo Gigi (Lauren Holly) lähtee häämatkalle uuden miehensä kanssa. Nick nolostuttaa Alexia, joka paheksuu isänsä holhoamista, varsinkin kun tämä kerran löytää hänet ja hänen poikaystävänsä (Eric Balfour) kotoa kahdestaan.

Nick tuntee tarvetta todistaa itsensä Darcylle ja Danille, ja siitä johtuen hän yrittää keksiä, kuinka mainostaa erästä naistentuotesarjaa, jonka Darcy on hänelle antanut. Hän kuitenkin liukastuu ja kaatuu hiustenkuivan kädessään kylpyammeeseen ja saa sähköiskun. Seuraavana päivänä Nick herää ja huomaa kuulevansa asuntoa siivoavan sisäkkönsä ajatukset. Kun hän kävelee puiston halki ja kohtaa useita naisia, hän kuulee naisten (ja jopa erään puudelinartun) syvimmät ajatukset. Nick saa oivalluksen, kun hän kuulee naispuolisten työtovereidensa ajatukset (joista eräät ovat menneet hänen kanssaan sänkyyn ja katuneet sitä myöhemmin). Kun hän menee entisen terapeuttinsa (Bette Midler) (joka myös inhoaa häntä) puheille, tämä tajuaa Nickin lahjan arvon: ”Jos miehet ovat Marsista ja naiset Venuksesta ja sinä puhut venusta, maailma voi olla sinun.”

Nick salakuuntelee naisten ajatuksia ja käyttää heidän ideoita ominaan, mutta ystävystyy myös oikeasti työtovereidensa kanssa. Viettäessään enemmän aikaa Darcyn kanssa Nick alkaa tuntea vetoa häntä kohtaan. Kun Nick yrittää lähestyä tytärtään, tämä kuitenkin paheksuu sitä, että Nick yrittää muodostaa siteen oltuaan niin kauan välinpitämätön. Nick epäilee, että Alexin poikaystävä haluaa vain seksiä ja aikoo häipyä maisemista sitä saatuaan, mutta Alex ei kaipaa Nickin neuvoja.

Nick ja Darcy alkavat viettää enemmän aikaa yhdessä ja lopulta suutelevat. Kun Nick onnistuu esittämään omanaan Darcyn kehittelemän idean naisille suunnatusta Niken mainoskampanjasta (itsessään mainos elokuvan sisällä), hän katuu itsekkyyttään. Hän saa vielä lisää aihetta huonoon omatuntoon, kun Darcy saa potkut.

Nick menettää lahjansa erään myrskyn aikana etsiessään Erin-nimistä apulaista (Judy Greer), jonka hän on sattumalta kuullut suunnittelevan itsemurhaa. Nick sovittelee myös välinsä tyttärensä kanssa, kun tytön poikaystävä jättää tämän. Viimein Nick käy Darcyn luona ja selittää kaiken. Darcy saa työnsä takaisin, ja Nick saa potkut. Darcy antaa Nickille kuitenkin anteeksi ja suostuu pelastamaan Nickin tältä itseltään, mihin Nick vastaa: ”Sankarini.”

Rooleissa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 Mel Gibson  Nick Marshall  
 Helen Hunt  Darcy McGuire  
 Marisa Tomei  Lola  
 Mark Feuerstein  Morgan Farwell  
 Alan Alda  Dan Wanamaker  
 Lauren Holly  Gigi  
 Ashley Johnson  Alex Marshall  

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b What Women Want (2000) Box Office Mojo. Viitattu 1.5.2018.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]