Lisa Cuddy

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Lisa Cuddy on fiktiivinen sairaalan dekaani televisiosarjassa House. Häntä näyttelee Lisa Edelstein.

Lisa Cuddy on sarjan tapahtumapaikka Princeton-Plainsboro -opetussairaalan dekaani. Hän on sarjan hahmoista ainoa, joka pystyy ohjailemaan erittäin omapäisen Housen käytöstä edes jonkin verran. Housella ja Cuddylla on jatkuvasti kinaa muun muassa Housen lääkärinvelvollisuuksia koskien. Housen aiheuttamista harmeista huolimatta Cuddy pitää tätä sairaalalle korvaamattomana.

Cuddyn perhettä ei ole kuvattu sarjassa. Hänellä ei äitiyshaluistaan huolimatta ole lapsia, ja hän on sarjan kuluessa harkinnut hedelmöittymiskeinona muun muassa keinohedelmöitystä ja sairaalan lääkäri James Wilsonia.

Gregory House ja Cuddy ovat tunteneet opiskeluajoistaan lähtien, ja heidän välillään on ollut seksuaalista jännitettä jo kauan. Jaksossa Top Secret tulee ilmi, että heillä on ollut joskus yhden yön juttuja. Ensimmäisellä tuotantokaudella Cuddya ei näytetä Housen kanssa juuri muuten kuin moittimassa tätä. Toisen tuotantokauden lopussa House huomaa Cuddyn rintojen kasvaneen, ja että tämä vilkuilee vauvoja jatkuvasti. Jaksossa Forever Cuddy lopulta kertoo käyvänsä hedelmöityshoidossa, sillä on jo pitkään halunnut lasta. Jaksossa Who's your daddy? Cuddy kertoo Houselle, että tullakseen raskaaksi hänen täytyy ottaa hedelmöityshoitoruiskeita kaksi kertaa päivässä ja pyytää Housea antamaan pistokset, koska ei pysty siihen itse. House suostuu palvelukseen ja lupaa pitää salaisuuden. Itselleen epäominaisesti House ei paljasta tapausta edes parhaalle ystävälleen James Wilsonille.

Kolmannella tuotantokaudella Cuddy ei ole vieläkään tullut raskaaksi. House puhelee Cuddyn vatsalle sekä kehuu Cuddyn rintojen kasvaneen. Jaksossa Finding Judas Cuddy luopuu lapsensaamistoiveista ymmärrettyään, että yritykset ovat olleet turhia. House suuttuu ja toteaa Cuddylle: "Hyvä, että sinusta ei tule äitiä, koska olisit surkea siinä!" Cuddy luopuu toivosta lopullisesti ja kertoo Wilsonille, että on saanut jo yhden keskenmenon. House ja Cuddy eivät rakasta toisiaan, joskin he suutelevat viidennen tuotantokauden jaksossa "Joy". Jaksossa "Under my skin" House hallusinoi suutelevansa Cuddya ja harrastavansa seksiä tämän kanssa.