James Wilson (House)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Tohtori James Wilson on yksi yhdysvaltalaisen House -draamasarjan päähenkilöistä. Wilsonia näyttelee Robert Sean Leonard.[1]

Wilson on onkologi ja onkologian osaston päällikkö. Hänellä on myös veli, Daniel Wilson, joka on psykoottinen. Wilson on mukava, ystävällinen ja hyväsydäminen. House irvailee, että Wilson saa ihmiset sanomaan kiitos, kun kertoo heidän olevan kuolemaisillaan. Wilsonin lapsuudesta tiedetään, että hän syntyi juutalaiseen perheeseen ja hänellä on kaksi sisarusta.

Kolmannella tuotantokaudella Wilson valehtelee poliisille, ettei House ole kirjoittanut Wilsonin nimellä reseptejä. Tämän vuoksi Wilson menettää tilapäisesti autonsa ja pankkitilinsä, eikä hän saa kirjoittaa reseptejä. Wilson ja House ovat vanhoja tuttuja, ja he pitävät usein toistensa puolia niin työ- kuin yksityisasioissa. Wilson on Housen ainoa oikea ystävä.[2] Wilsonille valehtelu ei ole helppoa (vaikka hän kyllä usein syöttää Cuddylle vaikka mitä Housen puolesta), koska hänestä lääkärin pitäisi olla rehellinen.

House usein kiusaa Wilsonia tämän ex-vaimoista, ja Wilsonilla onkin ollut kolme epäonnistunutta avioliittoa. Neljännellä tuotantokaudella Wilson alkaa seurustella Amber Volakisin (yhden Housen uuteen tiimiin ehdolla olleista lääkäreistä) kanssa, mutta Amber kuolee liikenneonnettomuudessa. Nainen oli hakemassa Housea baarista, ja tämän vuoksi Wilson syyttääkin Housea Amberin kuolemasta ja heidän ystävytensä päättyy viidennellä tuotantokaudella joksikin aikaa, mutta he sopivat asian ja jatkavat ystävinä.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Do you happen to have any ... TV Guide. Viitattu 25.1.2023. (englanniksi)
  2. TV Review: Hugh Laurie makes 'House' worth a visit old.post-gazette.com. Viitattu 25.1.2023.