Lapponia (juna)

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Lapponia
Perustiedot
Junatyyppi erikoispikajuna
Liikenne alkoi 1972
Liikenne päättyi 15. elokuuta 1994
Seuraaja nimeämätön intercity-vuoro
Liikennöitsijä Valtionrautatiet
Reitti
Alkuasema Oulu
Väliasemat 9 kpl (pohjoiseen)
11 kpl (etelään)
Pääteasema Helsinki
Matkan pituus 680 km
Matkan kesto 6 45 min
Vuorotiheys 7 junaparia viikossa
Tekniset tiedot
Veturit Sr1-sarjan veturit
Kalusto ns. sininen vaunukalusto
Raideleveys 1 524 mm
Sähköistettu osuus koko reitti
Matkanopeus 140 km/h
Reittikartta

Lapponia oli VR-Yhtymän edeltäjän, Valtionrautateiden, operoima nimetty erikoispikajunavuoro, joka kulki reittiä OuluSeinäjokiTampereHelsinki. Juna lähti Oulusta noin kello 7.00 ja saapui Helsinkiin noin kello 14.00. Paluujuna lähti Helsingistä noin kello 16.00 ja saapui Ouluun noin kello 22.45.

Erikoispikajunaliikenne nimellä Lapponia alkoi reitillä Oulu–Helsinki vuonna 1972. Junavuoron oli tarkoitus tarjota nopea, vaihdoton junayhteys Oulusta pääkaupunkiin.

Junan suurin sallittu nopeus oli aluksi 120 km/h. Nopeutta nostettiin 140 kilometriin tunnissa aina sähköistystöiden edetessä.

Oulu–Helsinki-erikoispikajunat liikennöivät nimellä Lapponia aina 15. elokuuta 1994 saakka, jolloin VR lopetti erikoispikajuna-nimikkeen käytön. Erikoispikajunat korvautuivat InterCity-junilla, mutta niille ei annettu erillisiä nimiä.

Pysähdyspaikat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuonna 1987 reitillä Helsinki–Oulu kulkenut EP 57:n pysähtyi Tampereen, Seinäjoen, Kauhavan, Pännäisten, Kokkolan, Kannuksen, Ylivieskan, Oulaisten sekä Vihannin asemilla.

Oulusta Helsinkiin matkanneen EP 50:n pysähdyspaikat olivat samat kuin EP 57:llä, ja niiden lisäksi juna pysähtyi myös Parkanon ja Hämeenlinnan asemilla.[1]

Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Suomen kulkuneuvot 1987