Kyle Broflovski

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Kyle Broflovski
Kyle Broflovski
Kyle Broflovski
Luoja(t) Trey Parker
Matt Stone
Näyttelijä(t) Matt Stone
Henkilötiedot
Ammatti koululainen
Sukupuoli mies
Ikä 10 (s. 26. toukokuuta)
Kotipaikka South Park, Colorado
Suhteet
Vanhemmat Gerald Broflovski
Sheila Broflovski
Sisarukset Ike Broflovski (adoptioveli)
Isovanhemmat Cleo
Serkut Kyle Schwartz
Tutut Stan Marsh
Kenny McCormick
Eric Cartman

Kyle Broflovski on yksi South Park -televisiosarjan neljästä päähahmosta. Hän on Stanin lisäksi poikanelikon toinen ”järjen ääni”. Matt Stone, toinen South Parkin luojista, on kertonut, että Kylen hahmo perustuu löyhästi häneen itseensä.

Ulkonäkö ja luonne

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kylella on pitkät, kiharat sekä punaiset hiukset, joiden vuoksi hän ei halua koskaan ottaa hattua pois päästään. Kylellä on useissa jaksoissa kilpailutilanne Ericin kanssa. Kyle on myös juutalainen ja saa kuulla tästä lähes koko ajan Ericiltä.

Kyle menestyy koulussa hyvin, hän saa yleensä parempia arvosanoja kuin muut.

Kyle sairastelee enemmän, kuin muut pojat. Hän on kärsinyt mm. tuhkarokosta, rannekanavaoireyhtymästä ja HI-viruksesta. Kylen äiti Sheila on myös maininnut, että Kyle sairastaa tyypin 1 diabetestä.

Perhe ja ystävät

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kylen vanhemmat ovat Gerald ja Sheila Broflovski, ja he ovat South Parkin ainoa juutalaisperhe. Gerald on lakimies, ja äiti Sheila on ”kukkahattutätimäinen” sekä nipottaa usein asioista, jotka eivät häntä miellytä. Hän on esimerkiksi saanut pari kertaa suositun kanadalaisen Terrance ja Phillip -televisiosarjan lopetettua, koska hänen mielestään sen huumori ei ollut hyväksi lapsille. Kylellä on myös kolmevuotias kanadalaista syntyperää oleva adoptoitu pikkuveli Ike Broflovski. Kylen paras ystävä on Stan Marsh. Kyle ja Cartman eivät tule toimeen keskenään ja vaikka he jatkuvasti viettävät aikaa toistensa seurassa, ja ajoittain he eivät voi edes sietää toisiaan.

Kylellä on ollut lemmikkinä ensimmäisellä kaudella elefantti, jota yritettiin risteyttää Cartmanin minipossun kanssa, mutta tämän seurauksena oli vain opettaja Garrisonin näköinen possu. Sen jälkeen elefanttia ei ole näkynyt.


Aiheesta muualla

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]