Karvinen (elokuva)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Karvinen
Garfield
Ohjaaja Peter Hewitt
Käsikirjoittaja
Tuottaja John Davis
Säveltäjä
Kuvaaja Dean Cundey
Leikkaaja Michael A. Stevenson
Pääosat
Valmistustiedot
Valmistusmaa Yhdysvallat
Tuotantoyhtiö
Levittäjä InterCom
20th Century Studios
Netflix
Fandango at Home (käännä suomeksi)
Disney+
Ensi-ilta
Kesto 80 min
Alkuperäiskieli Englanti
Seuraaja Karvinen 2
Aiheesta muualla
IMDb
Elonet
AllMovie

Karvinen (Garfield) on Jim Davisin luomaan sarjakuvahahmoon Karviseen pohjautuva elokuva, jonka valmistusvuosi on 2004. Elokuvan on ohjannut Peter Hewitt ja sen jakeli 20th Century Fox. Tietokoneella luotua Karvista lukuun ottamatta kaikki muut hahmot ovat eläviä. Karvinen-elokuvalle tehtiin jatko-osa Karvinen 2 vuonna 2006.

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Esko ottaa eläinlääkärin luota kodittoman koiranpennun Oskun omakseen ja Karvinen ei voi sietää uutta tulokasta. Myöhemmin, kun Karvinen innostuu tanssimaan katsoessaan The Black Eyed Peasin "Hey Mama" -musiikkivideota, alkaa Osku tanssia Karvisen kanssa. Esko, Osku ja eläinlääkäri Liisa menevät koiranäyttelyyn, mutta kotiin jätetty Karvinen seuraa heitä sinne ja johtaa koko näyttelyn sekasortoon. Oskun kuullessa "Hey Mama" -kappaleen, Osku alkaa tanssia ja voittaa esityksellään koko kisan. Tämän huomaa myös koirankouluttaja Onni Onninen.

Kotona Karvinen on raivoissaan Oskulle koska se on saanut enemmän huomiota ja aiheuttaa vahingossa ketjureaktion, joka on tuhota koko talon. Seurauksena Karvinen joutuu yöksi ulos. Kun Osku tulee lohduttamaan Karvista, Karvinen menee sisään ja sulkee Oskun ulos, jolloin Osku karkaa. Myöhemmin Karvisen omatunto alkaa kolkuttaa ja Karvinen päättää lähteä etsimään Oskua suurkaupungista. Koirankouluttaja Onni Onninen nappaa Oskun ja väittää sitä omakseen että voisi viedä sen ohjelmaansa New Yorkiin. Samalla Esko ja Liisa etsivät sekä kadonnutta Oskua että Karvista.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.

Näyttelijät

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
Alkuperäinen näyttelijä Suomalainen näyttelijä Rooli
Bill Murray Martti Suosalo Karvinen
Breckin Meyer Jussi Humaljoki …Esko
Jennifer Love Hewitt Nina Tapio …Liisa
Stephen Tobolowsky Vesa Hämes …Onni Onninen
David Eigenberg Jukka Rasila …Misu
Nick Cannon Juha Paananen …Luis
Debra Messing Kiti Kokkonen …Arlene
Alan Cumming Jarkko Tamminen …Persnikitty
Brad Garrett Pasi Ruohonen …Luca
Evan Arnold Mika Turunen …Valde
Mark Christopher Lawrence Arto Nieminen …Christopher Melo
Eve Brent Carla Rindell …rouva Baker

Turun Sanomien Päivi Valotien mielestä Karvinen on sarjakuvanakin nähnyt parhaat päivänsä vuosia sitten, ja elokuva on suorastaan turhanpäiväinen tekele, josta on hävitetty pois sarjakuvan sarkastinen ote. ”Aikuisia katsojia kosiskelevat intertekstuaaliset viittaukset ovat kuluneita, näyttelijät kireitä ja heidän hahmonsa aivan värittömiä. Tietokoneanimoitu päähahmo, piirretyn esikuvansa mukaiseksi tyylitelty kissanrontti ei istu ympäristöönsä yhtään. Suomenkielinen dubbaus aiheuttaa taas kerran pahaa närästystä.”[1]

  1. Valotie, Päivi: Latistettu Karvinen ei keljuile Turun Sanomat. 21.8.2004. Viitattu 18.4.2019.